NedGraphics faciliteert als eerste leverancier het geautomatiseerd muteren ten behoeve van de BGT

18 maart 2015 in industrie Overheid

Momenteel loopt er in Nederland een zeer omvangrijk project om de oude Grootschalige BasisKaart Nederland (GBKN) om te zetten naar één uniforme landelijke Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Hiermee wordt een enorme verbeteringsslag gerealiseerd voor al het beschikbare grootschalige kaartmateriaal in Nederland. Gemeenten en andere overheden vormen de bronhouders die hun krachten hebben gebundeld in een samenwerkingsverband, het SVB-BGT. (Zie ook www.svb-bgt.nl)

De gemeenten Dronten, Venray en Best zijn als eerste drie bronhouders in Nederland in beheer met de BGT. Deze gemeenten hebben al enige tijd geleden hun BGT al initieel aangeleverd. Hun BGT-systeem levert nu ook alle mutaties aan de centrale voorziening van het SVB-BGT. SVB-BGT en Kadaster actualiseren daarmee weer het landelijke portaal. (PDOK).

De gemeenten Dronten, Venray en Best gebruiken NedBGT, het BGT-systeem van NedGraphics.

NedBGT biedt de complete functionaliteit voor bronhouders om te voldoen aan alle eisen van de BGT en is tot stand gekomen via een intensieve samenwerking met gebruikers.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Nieuwe functionaliteiten en vernieuwde interface NedOmgeving

  • NedOmgeving en Toepasbare regels

  • Ontwikkelplanning NedOmgeving

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap