NedBGT als eerste gecertificeerd door Geonovum!

27 november 2014

Op woensdag 19 november heeft bij NedGraphics een succesvolle certificering van de NedBGT 3.3 software met IGOS en TopoCAD plaatsgevonden. Eerder deze maand was NedBGT 3.3 al in combinatie met GEOCAD succesvol gecertificeerd. NedGraphics is daarmee de eerste BGT softwareleverancier met een officiële certificering.

De certificering is in opdracht van het Ministerie van IenM uitgevoerd door Geonovum en het Kadaster. Er zijn drie certificeringsniveaus: – BASIS (objecten vormen, objecten muteren, initiële leveringen en mutatieleveringen) – UITGEBREID (basis + actualisatie vanuit SVB) – AUTOMATISCH (uitgebreid met berichtenverkeer)

De software is nu gecertificeerd voor het niveau BASIS, waarmee is aangetoond dat met NedBGT 3.3 de BGT-informatie op de correcte manier uitgewisseld wordt in de BGT-keten. Dit geeft onze bronhouders een goede maatstaf over de juiste werking van de software. Goede software helpt onze bronhouders om technische risico’s, zoals implementatiefouten, interpretatieverschillen en onduidelijkheden bij de invoering van de BGT te reduceren. Momenteel zijn we hard aan het werk om, met NedBGT 4.0, het volgende certificeringsniveau te bereiken.

Voor NedGraphics en haar inmiddels meer dan 100 NedBGT-opdrachtgevers is deze geslaagde certificering een bevestiging van de kwaliteit van de door hun gekozen NedBGT-suite.

Kijk voor meer informatie op de site van Geonovum.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Uitnodiging webinar: NedGlobe - Gebruiksvriendelijk en krachtig GIS-viewer platform

  • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap