Horizontale BGT-BOR berichtenverkeer operationeel bij de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg

09 mei 2017 in industrie Overheid

Vanaf half april is bij de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg het horizontale berichtenverkeer tussen de Geo- en BOR-afdeling operationeel in de productieomgeving. Dit betekent dat mutaties vanuit de BGT en verzoeken vanuit de BOR middels berichtenverkeer worden uitgewisseld op basis van StUF-Geo IMGeo Geo-BOR versie 1.3. Het betreft het eerste StUF-Geo IMGeo koppelvlak tussen twee onafhankelijke leveranciers: Groenestein Beheersoftware (GB Beheer) en NedGraphics (NedBGT).

Hardenberg_horizontaal_berichtenverkeer.jpg

Het grote voordeel is nu dat BOR geen eigen beheerkaarten meer hoeft bij te houden, maar kan meeliften op de bijhouding van BGT. Hiermee zijn bij BOR actuelere gegevens beschikbaar voor het maken van bestekken. In de BGT/IMGeo-dataset van de gemeenten Ommen en Hardenberg zijn objecten geometrisch afgebakend tot op het beheerniveau van BOR. Via mutatieverzoeken en exploratieverzoeken kan de BOR-beheerder aan de Geo-afdeling vragen om geometrie en/of attributen van objecten te wijzigen.

Met name de synchronisatie tussen Geo en BOR om een goede startsituatie voor het berichtenverkeer te realiseren heeft veel inspanning gevraagd van alle betrokkenen. Omdat deze slag ook is gebruikt om de BGT objecten met de waarde ‘transitie’ vanuit BOR van de juiste attribuutwaarden te voorzien, heeft dit tegelijkertijd ook een verbetering van de kwaliteit van de BGT opgeleverd.

Wij feliciteren Bestuursdienst Ommen-Hardenberg met dit mooie resultaat.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Uitnodiging webinar: NedGlobe - Gebruiksvriendelijk en krachtig GIS-viewer platform

  • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap