Gemeente Harderwijk klaar voor automatisch berichtenverkeer

07 juni 2016 in industrie Overheid

De gemeente Harderwijk heeft met haar leveranciers NedGraphics en Enable-U het proefdraaitraject succesvol doorlopen. De software van NedGraphics is gecertificeerd en de implementatie van de benodigde componenten in de ICT infrastructuur van Harderwijk is succesvol verlopen. Daarbij is ook de toegangs- en beveiligingslaag (firewall) aangepast. Lessons learned die hierbij zijn verzameld zijn door het SVB-BGT gepubliceerd om andere bronhouders en leveranciers mee van dienst te zijn.

Harderwijk berichtenverkeer.jpg

Lessons learned die hierbij zijn verzameld zijn door het  SVB-BGT gepubliceerd om andere bronhouders en leveranciers mee van dienst te zijn.

Stappen van het automatisch berichtenverkeer:

1. Vooraankondigingen in de lokale BGT bronhouderapplicatie doen, die automatisch worden doorgezet naar het SVB-BGT en naar de geïnteresseerde bronhouders die een abonnement hebben bij het SVB-BGT op het betreffende gebied.

2. Mutaties in de lokale BGT bronhouderapplicatie doen, die automatisch worden doorgezet naar het SVB-BGT en de LV waar ze direct worden geregistreerd, en die daardoor de volgende werkdag in PDOK zichtbaar en downloadbaar zijn.

3. Direct op de hoogte blijven van de actuele stand van de BGT door mutaties die door andere bronhouders worden gedaan in het interessegebied automatisch aangeleverd te krijgen. Hierbij ontvangt de bronhouder alle mutatiebestanden die een object bevatten dat zijn interessegebied raakt (overlapt). Om te zorgen dat de lokale bronhouderapplicatie alleen de objecten verwerkt die in het interessegebied liggen, is filtering van de objecten in de mutatiebestanden noodzakelijk.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap