Gemeente Dronten behaalt dubbele mijlpaal

27 februari 2015 in industrie Overheid

Volledig in de LV De gemeente Dronten was in het voorjaar van 2014 de eerste koploper waarvan een initieel BGT bestand succesvol is aangeleverd en verwerkt in de verticale BGT productieketen (BH à SVB-BGT à LV-BGT à PDOK). Sindsdien is er met meerdere koplopers en de ketenpartners een periode geweest van proefdraaien en het verzamelen van lessons learned voor de overige bronhouders die in 2015 hun bestanden gaan aanbieden. Dit proefdraaien betrof het aanleveren en verwerken van initiële leveringen en mutatieleveringen, maar ook de procedures rondom het assemblageproces.

gemeente-dronten-kaart.jpg

Afgelopen week heeft de gemeente Dronten weer als eerste koploper samen met de verticale keten een belangrijke mijlpaal bereikt. De gemeente Dronten is klaar met hun BGT-project!

BGT beheer van start met een dagelijkse mutatielevering
Daarnaast is de gemeente Dronten voor hun gehele grondgebied in beheer is gegaan. En hier zit nog een nieuw aspect aan: de software van NedGraphics is niet meer geïnstalleerd op een gemeentelijke server, maar is ondergebracht in de “Cloud” van KPN. Elke dag worden er – met de software van NedGraphics – StUF-Geo IMGeo mutatieberichten bij het SVB-BGT aangeboden die vervolgens worden gesynchroniseerd met de LV-BGT.

“Dagelijks muteren we op onze afdeling tientallen objecten waarbij duizenden attributen of geometrie coördinaten wijzigen. Door elke dag een kwartiertje te reserveren voor het aanmaken en uploaden van een mutatiebestand zorgen we ervoor dat ons gebied in de landelijke registratie de actualiteit weergeeft, en ontstaat er geen werkvoorraad voor synchronisatie. Tevens kunnen we nu voor allerlei verzoeken om actuele gegevens verwijzen naar PDOK, want het SVB-BGT zet ’s avonds de mutaties door in de verticale keten.”

Machlon Feenstra - Gemeente Dronten

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Nieuwe functionaliteiten en vernieuwde interface NedOmgeving

  • NedOmgeving en Toepasbare regels

  • Ontwikkelplanning NedOmgeving

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap