Gemeente Arnhem als 50ste NedBGT klant in de LV BGT

NedGraphics is trots op dit resultaat en trakteert op taart

09 juni 2016 in industrie Overheid

Het is een calorierijke week op het stadskantoor van Arnhem. Maandag ontving de gemeente Arnhem een taart en een felicitatie van NedGraphics, leverancier van de BGT software, voor de aansluiting op de LV BGT. En op dinsdag werd dit nog dunnetjes overgedaan door het SVB-BGT.

IMAG0870.jpg

Inmiddels zijn er meer dan 50 bronhouders met de NedBGT oplossing aangesloten op de Landelijke Voorziening. NedGraphics is hiermee de absolute BGT koploper: het grootste aandeel van bronhouders dat volledig in de LV BGT is opgenomen maakt gebruik van NedBGT.

De gemeente Arnhem is een trouwe gebruiker van GEOCAD en NGdW en had daarmee al belangrijke componenten van de NedBGT suite in huis. Dirk Grosman, senior medewerker gegevensbeheer bij de gemeente Arnhem, vertelt dat Arnhem een GEOCAD klant is van het eerste uur. Ruim 25 jaar geleden werd de op MicroStation/Bentley Map gebaseerde applicatie voor het vervaardigen, beheren en distribueren van geodata (digitale kaarten) in opdracht van enkele gemeenten speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. GEOCAD sluit aan op NGdW, de topologische database en kern van de BGT software van NedGraphics. Hiermee beschikte de gemeente over beproefde applicaties en rijke brondata voor het opbouwen van de Basisregistratie Grootschalige Topografie.

Vroegtijdig werd het project opgestart, waarbij in de transitiefase onder regie van de gemeente veel BGT opbouwwerkzaamheden zijn uitbesteed aan externe partijen (inhuur van tijdelijk personeel en landmeetkundige bureaus). Gemeente Arnhem is namelijk een zelfregistrerende, niet zelfmetende bronhouder. Dit houdt in dat Arnhem wel de bijhouding en verwerking van de topografie (BGT en IMGeo objecten) zelfstandig oppakt, maar de landmeetkundige inwinning niet in eigen beheer organiseert.

In de projectcoördinatie heeft de afgelopen periode veel afstemming plaatsgevonden met andere bronhouders en natuurlijk het SVB-BGT. Zo heeft gemeente Arnhem de assemblage verzorgd voor het Waterschap Rivierenland en EZ. Eind 2015 was men klaar met de opbouw van het BGT bestand, maar het aanleverproces nam meer tijd in beslag dan vooraf verwacht. Gelukkig is de aansluiting op de LV BGT nu een feit en kan de gemeente de komende periode aan de slag met de BGT beheerfase en starten met het inregelen van het horizontale berichtenverkeer (BOR en BAG).

NedGraphics feliciteert de afdeling gegevensbeheer van de gemeente Arnhem met het afronden van de transitiefase en kijkt ernaar uit om de samenwerking in de beheerfase voort te zetten. Wij zullen met enthousiasme en plezier onze bijdrage leveren aan de vervolgstappen!

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Uitnodiging webinar: NedGlobe - Gebruiksvriendelijk en krachtig GIS-viewer platform

  • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap