NedGraphics heeft als eerste het hoogste certificeringsniveau met haar BGT-applicatie bereikt

14 maart 2016 in industrie Overheid

Dinsdag 1 maart is de nieuwste versie van onze BGT-applicatie, NedBGT 4.1, succesvol gecertificeerd door een afvaardiging van Geonovum en het Kadaster. Hiermee heeft NedGraphics als eerste softwareleverancier het hoogste certificeringsniveau bereikt; niveau “AUTOMATISCH”.

BGT certificering.png

Dit betekent dat een bronhouder - met NedBGT 4.1 – z’n mutatiebestanden, vooraankondigingen en abonnementbestanden niet meer handmatig hoeft op te halen of neer te zetten in het SVB-Portaal, maar dat dit zonder tussenkomst van een operator middels berichtenverkeer verloopt. Dit maakt het werkproces een stuk eenvoudiger, reduceert het aantal handelingen en de bijbehorende kans op fouten en gegevensverlies.

Op de website van Geonovum is meer informatie over het BGT certificeringsproces te vinden. http://www.geonovum.nl/onderwerpen/bgt-imgeo-standaarden/nieuws/software-certificering-voor-bgt-berichtenverkeer-van-start

Pilot met koploper Harderwijk
In de aanloop naar de certificering heeft er een intensief testtraject tussen het SVB en een aantal software leveranciers plaatsgevonden. Alleen NedGraphics heeft hierbij de eindstreep gehaald. Meteen hierna is met het SVB en de gemeente Harderwijk een Pilot gestart om het berichtenverkeer in de praktijk te testen. Sinds 7 maart is NedBGT 4.1 bij de gemeente Harderwijk in de testomgeving geïnstalleerd, aangesloten op de digikoppeling van Enable_U en zijn de eerste berichten met het SVB uitgewisseld.

Landelijke ontwikkelingen
Naast het halen van de certificeringen en het succesvol doorlopen van testtrajecten heeft NedBGT zich in de praktijk ook ruimschoots bewezen door met haar vele bronhouders alle vier de etappes van de transitie succesvol te doorlopen en in staat te zijn om op efficiënte wijze in de beheerfase met het SVB en andere bronhouders te functioneren.

Er zijn inmiddels 129 bronhouders die voor NedBGT gekozen hebben en er kiezen ook steeds meer dataleveranciers voor NedBGT. NedGraphics heeft momenteel het grootste aandeel van bronhouders dat volledig in de LV-BGT is opgenomen. Daarnaast zijn het met name de NedBGT gebruikers die, na hun initiële leveringen, gelijk druk aan het muteren geslagen zijn.

Beschikbaarheid NedBGT 4.1
Het berichtenverkeer kan als vervanging van de handmatige bestandsuitwisseling met het SVB-Portaal alleen plaatsvinden als een bronhouder volledig in de beheerfase zit. Na Harderwijk wordt het berichtenverkeer met nog een paar koplopers uitgeprobeerd.

De uitrol van NedBGT 4.1 kan echter in april al beginnen, want ook zonder gebruik te maken van het berichtenverkeer heeft de 4.1 versie een aantal nuttige verbeteringen t.o.v. de vorige 4.0 versie. 

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Uitnodiging webinar: NedGlobe - Gebruiksvriendelijk en krachtig GIS-viewer platform

  • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap