20 jaar TMC Nederland

NedGraphics levert bijdrage TMC Summerschool

07 juni 2016 in industrie Overheid

De Nederlandse Bentley gebruikersvereniging TMC Nederland viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. Al 20 jaar een vereniging waar leren, kennis opdoen, ervaringen uitwisselen en fun voor Bentley-softwaregebruikers in Nederland op de eerste plaats staan. Naast onder andere het uitgeven van een educatief tijdschrift, MicroVisie Magazine, organiseert TMC Nederland evenementen voor haar leden. Donderdag 19 mei jl. waren ruim honderd deelnemers naar het GeoFort in Herwijnen gekomen voor de TMC Summerschool. Die dag stond voor hen in het teken van ‘leren in zomerse sferen’. Ook partner NedGraphics heeft hieraan haar steentje bijgedragen.

GEOCAD workshop.jpg

TMC Summerschool

Voorzitter Paul Haffmans trapte in het Auditorium af met een welkomstwoord, waarbij hij ook nog even stil stond bij het overlijden van Juan Broos, die namens Bentley een zeer gewaardeerde spreker op eerdere TMC-evenementen was. Vrolijker nieuws bracht hij door te vertellen dat TMC Nederland dit jaar haar 20-jarig bestaan mag vieren.
Daarna kwam Willemijn Simon van Leeuwen aan het woord. Als directeur van het GeoFort vertelde ze onder meer over het ontstaan van het unieke GeoFort, dat nu onder andere dienst doet als educatief park in de Nieuwe Hollandse Waterlinie op het gebied van cartografie en navigatie.

Zelf achter de knoppen

Tijdens de verschillende presentaties konden de aanwezigen meer horen over onderwerpen als ProjectWise, NLCS (de Nederlandse CAD-standaard), de omgevingswet en AutoTurn voor MicroStation. Kennis bijspijkeren was het doel van de workshops met zelf achter de knoppen gaan. Hier werden veel inhoudelijke tips en trucs voor het optimale gebruik van onder andere MicroStation gegeven. Aan bod kwamen Annotation Scale, Hypermodels, GEOCAD, Bentley Map, LumenRT, 3D-renderen, OpenRoads en Workspace CONNECT. Bij de workshop ‘Van foto naar 3D-model’ gingen de deelnemers zelfs naar buiten om een foto te maken om die later met de nieuwste Bentley-software te bewerken.

GEOCAD en AutoTURN

NedGraphics gaf een workshop ‘MicroStation CONNECT en GEOCAD in de praktijk’. Marck Niehof en Adriaan Cloin lieten de deelnemers aan de slag gaan met de op MicroStation/Bentley Map gebaseerde en speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkelde applicatie voor beheer en het bijhouden van data. Met GEOCAD is een organisatie in staat om te werken volgens verschillende informatiemodellen, zoals BAG en BGT (IMGeo). De nieuw gelanceerde versie op MicroStation CONNECT werd getoond en de verschillen met de oudere versies onder de loep genomen.
NedGraphics partner Transoft Solutions viert dit haar 25-jarig bestaan en doet dit onder andere door de lancering van een revolutionaire nieuwe versie van AutoTURN, de software waar het bedrijf mee begonnen is. AutoTURN is een rijcurve-simulatieprogramma dat gebruikt wordt door ingenieurs, architecten en planners wereldwijd. De nieuwste functies geven de gebruiker de mogelijkheid om gecompliceerde voertuigmanoeuvres uit te voeren met nauwkeurige en betrouwbare resultaten. Yorick Keeven liet de deelnemers in een presentatie kennis maken met de eerste details van de nieuwe AutoTURN. Ook demonstreerde hij een aantal functies waarmee het nog eenvoudiger wordt om voertuigmanoeuvres en draaicirkels in verkeerstechnische voorzieningen te simuleren.

Gezellig samenzijn

De afsluitende BBQ, die opgeluisterd werd door de Berkley Brothers, werd een gezellig en smaakvol samenzijn. Na de files keerden de deelnemers tevreden huiswaarts. 
Meer informatie over TMC Nederland is te vinden op www.tmc-nederland.nl

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Actuele ontwikkelingen NedOmgeving

  • Webinar: maak al uw plannen waar met NedOmgeving

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap