Heroverweging van uw KLIC (WION) oplossing loont
Geen plaatjes, maar ’echte data’
Het KLIC wordt over de volle breedte gemoderniseerd. De meest in het oog springende verandering bestaat uit de levering van echte data in plaats van PNG-plaatjes. Grondroerders kunnen dan echt inzoomen op details. Die verandering creëert een ander verwachtingspatroon met betrekking tot de kwaliteit van Kabels- en Leidingendata.
Centraal Kabels en Leidingen magazijn
De afhandeling van graafmeldingen wordt gecentraliseerd: het Kadaster handelt elke graafmelding direct af op basis van een centraal Kabels- en Leidingenmagazijn. Netbeheerders moeten er zelf voor zorgen dat hun Kabels- en Leidingendata in dat magazijn volledig en actueel zijn.
KLIC WIN wordt een ingrijpende verandering. Netbeheerders doen er verstandig aan om bijtijds te analyseren hoe ze vanuit hun eigen bedrijfsvoering en informatiearchitectuur het best kunnen aansluiten op KLIC WIN.

KLIC WIN = WION + INSPIRE

Standaard aanpak waar mogelijk
Voor de transitie van KLIC (WION) naar KLIC WIN hebben we een standaard aanpak ontwikkeld met een vaste agenda en structuur. Dat betekent dat we in korte tijd in beeld kunnen brengen welke veranderingen deze transitie voor u met zich meebrengt.

Maatwerk waar nodig
Hoe u op die veranderingen inspeelt, wordt bepaald door intern beleid met betrekking tot informatie en ICT, uw eigen ambitie en de inhoud, structuur en kwaliteit van uw Kabels- en Leidingendata. We helpen u bij het maken van keuzes die passen binnen de mogelijkheden die in uw organisatie beschikbaar zijn.

Úw Transitieplan KLIC WIN
Het Transitieplan KLIC WIN omvat afwegingen op basis van wat u moet (wet- en regelgeving), wat u wilt (ambitie) en wat uw organisatie aankan (verandervermogen). Onze aanpak is daarop toegesneden: het wordt úw Transitieplan KLIC WIN. U kunt erop vertrouwen dat u tijdens de transitie niet voor verrassingen komt te staan.

Voldoen aan KLIC WIN en INSPIRE voorkomt boetes en claims
De overgang van KLIC (WIBON) naar KLIC WIN brengt nóg een verandering met zich mee: het Kadaster gebruikt uw Kabels- en Leidingendata ook om namens u te voldoen aan ANNEX 3 van de INSPIRE-richtlijn. Deze richtlijn behelst de beschikbaarstelling van informatie met betrekking tot nutsvoorzieningen in Europees verband.
INSPIRE hanteert een aanzienlijk strenger boeteregime dan de WIBON. Bovenop een dwangsom die kan oplopen tot € 269.000 per dag bedraagt de boete minimaal 3.7 miljoen euro. Gedupeerde gebruikers kunnen natuurlijk ook schade claimen. Dit kunt u voorkomen!