NAV Portugal kiest voor het smartGlobe Aeronautical Charting System

Neem contact op

NAV Portugals missie

NAV Portugal is de Portugese serviceprovider voor luchtvaartnavigatie voor de beide Portugese luchtverkeersleidingscentra: Lisboa en Santa Maria.
NAV Portugals missie is het plannen, begeleiden en reguleren van het luchtverkeer in overeenstemming met de internationale en nationale voorschriften, het toepassen van de hoogste veiligheidsstandaarden, het optimaliseren van de capaciteit en het verhogen van de efficiëntie, zonder hierbij milieuaspecten uit het oog te verliezen.

Het Transition and Migration Plan van AIS-producten naar EAD (European AIS Database), met betrekking tot NOTAM Production, Static Database (Static Data Operation), Published AIP Management System (PAMS) en AIP Production is in juli 2003 afgerond. Het was om verschillende redenen onmogelijk om de migratie van AIP Charts naar EAD in hetzelfde pakket op te nemen, zoals in eerste instantie wel was gepland. Dit had enkele extra consequenties voor de kwaliteit van de dienstverlening.

Lees meer

We beschikken nu over een robuuste kaartproductietool die gebruikmaakt van statische gegevens uit de EAD SDO. Zo wordt altijd gegarandeerd dat voor alle kaarten en voor de AIP-tekstdelen dezelfde gegevens worden gebruikt. De software is zeer efficiënt en maakt het voor ons mogelijk om sneller kaartproducten van een betere kwaliteit te maken.

Luis Santos

Chart Team Coordinator (AIS/MAP) - AIS Department, NAV Portugal
Silhouet

NAV Portugal chooses smartGlobe because it offers:

USP Geïntegreerd platform

Geïntegreerd platform

Een geïntegreerd CAD/GIS-platform voor het maken van kaarten in een geprojecteerde omgeving. Het garandeert de consistentie en integriteit van de luchtvaartgegevens die in de AIP worden gepubliceerd.

USP 1 Bron

1 Bron

Eén enkele bron van statische gegevens voor alle kaarten (Static Data Operation – SDO).

USP Tijdelijke database

Tijdelijke database

Een tijdelijke database die een feilloze geschiedenis van alle statische gegevens biedt.

USP Data standaarden

Data standaarden

Ondersteuning voor de gegevensstandaarden ARINC 424 en AIXM.

USP Compatibility

Compatibility

Het draait op commerciële 'Off the Shelf'-hardware en -software.

USP Compliant

Compliant

Het voldoet aan ICAO's Annex 4 en Doc 8697 en ondersteunt de eisen voor kwaliteitsbewaking /kwaliteitscontrole van de C.A.A.’s.

nav-portugal.jpg

Een geïntegreerde workflow

In 2006 beschikte NAV Portugal eindelijk over de optimale omgeving om de kaarten te integreren in de AIS-afdeling. Het hoofddoel werd het samenvoegen van alle tools voor een efficiënte en geïntegreerde AIS-uitvoering: statisch databeheer, internationaal NOTAM-beheer, AIP- en kaartproductie en briefing voor de vlucht. Een belangrijke reden om dit doel te bereiken, was het feit dat EAD een volledig geïntegreerde workflow biedt omdat alle systemen dezelfde gegevensbron gebruiken.

Professioneel en modern kaartproductieplatform

“Het EAD-kaartproductiesysteem dat is gebaseerd op het smartGlobe Aeronautical Charting System voorziet NAV Portugal van een professioneel en modern kaartproductieplatform dat volledig is geïntegreerd in de EAD Static Data Operation”, aldus Luis Santos, Chart Team Coordinator (AIS/MAP) van de AIS-afdeling (Aeronautical Information Services) van NAV Portugal.

“De ECIT-kaartproductie is ontwikkeld als productiviteitshulpmiddel. Onze kaartenmakers hoeven geen gegevens meer in te voeren, voor te bereiden en te configureren, maar kunnen zich concentreren op het maken van de kaarten zelf”, zegt Luis. “Er zijn veel taken geautomatiseerd, zoals het maken van rasters/streepplaten, het ophalen van statische gegevens, symbolisering en annotatie. Opschoontaken worden ondersteund door speciale toolboxen. Als een kaart eenmaal is gemaakt, kan deze automatisch worden bijgewerkt door een andere ingangsdatum op de kaart toe te passen.”

nav-portugal-tower.jpg
Aeronautical Charting System.jpg

Een open systeem

Een ander voordeel voor NAV Portugal is dat het EAD-kaartproductiesysteem een open systeem is dat het importeren en exporteren van de meeste gangbare bitmap- en vectorgegevensindelingen mogelijk maakt. Hierdoor konden de bestaande kaarten eenvoudig worden gemigreerd naar het EAD-kaartproductiesysteem.

“Als voor procedures geen SDO-gegevens beschikbaar zijn, kunnen we in smartGlobe geïntegreerde rekenhulpmiddelen gebruiken om kruisingen, routes en afstanden nauwkeurig te kunnen berekenen. Op deze manier kunnen we onze procedures interactief 'opbouwen' in de wetenschap dat ze kunnen worden vervangen door de SDO-procedures zodra deze beschikbaar zijn.”

Het EAD-kaartproductiesystem wordt bovendien geleverd met een symbolenbibliotheek en vooraf gedefinieerde kaartspecificaties die voldoen aan ICAO's Annex 4. Indien gewenst is het tevens mogelijk om uw eigen (niet-ICAO)-kaartspecificaties te definiëren.

Wilt u weten wat smartGlobe voor uw organisatie kan betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?