Dongeradeel pakt NLCS op

AutoCAD Map 3D en NedInfra Tekenen

Neem contact op

de Nederlandse CAD Standaard (NLCS)

Het gebruik van de Nederlandse CAD Standaard (NLCS) is inmiddels gemeengoed aan het worden bij de grotere aannemers. Gemeenten haken aan, en dat hoeven niet altijd de ‘grote jongens’ te zijn met uitgebreide specialistische afdelingen. Dongeradeel stapte in na de keuze voor een nieuw tekenpakket.

Lees meer

NedInfra Tekenen is een heel overzichtelijk pakket. Het schermt overtollige informatie af. Wat je nodig hebt, dat zit er gewoon in.

Boele Dijkstra

Projectleider - Gemeente Dongeradeel
Silhouet
autocad.jpg

De juiste software

Johan Bosma, projectleider bij de Gemeente Dongeradeel zegt: “De bekendheid bij jongeren en schoolverlaters was bij onze keuze voor AutoCAD een belangrijk argument. Zelfs de stagiaires konden er meteen mee werken.

Alle tekenaars bij Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening hebben inmiddels cursussen gevolgd. Ze werken nu ongeveer een jaar met AutoCAD. Voor ons was het een grote overstap, we zijn er helemaal klaar voor. We hebben nu echt het gevoel dat we de juiste middelen en de software hebben.”

Meer over AutoCAD

Eenvoudig in gebruik

Tot voor kort werkte de gemeente Dongeradeel nog met het aloude PointLine, dat na iedere nieuwe versie minder en minder geschikt werd voor het bijhouden van kaartmateriaal. Gekozen is nu voor AutoCAD Map/Civil 3D en NedInfra Tekenen conform de NLCS.

Projectleider Boele Dijkstra: “NedInfra Tekenen is een heel overzichtelijk pakket. Het schermt overtollige informatie af. Wat je nodig hebt, dat zit er gewoon in. Je richt je tekening even in met de benodigde lagen en je kunt aan de slag. Je hebt niet het idee dat je, zoals je bij andere pakketten wel eens voelt, slechts twintig procent van de mogelijkheden snapt en gebruikt.”

Meer over NedInfra Suite
nedinfra-suite.jpg
dongeradeel.jpg

Efficientieslag

Boele Dijkstra ziet dat er een grote efficiëntieslag heeft plaatsgevonden: “Bij revisies, bijvoorbeeld van riolen, moest je vroeger alles eerst netjes overtekenen, of er vond een conversie plaats met intelligentieverlies. Je moest altijd uitkijken voor rommel in je beheersystemen.

Vooral bij grote werken die worden uitbesteed, is een algemene standaard erg handig. Grotere aannemers kennen de NLCS, omdat zij ervaring hebben met organisaties die de NLCS eerder voorschreven. Voor kleinere aannemers zal het een uitdaging zijn, want uiteindelijk dwing je zo’n standaard toch af, zowel intern als extern.” Want niet alleen in opdracht gemaakt werk voor de gemeente Dongeradeel, maar ook eigen tekeningen zijn op te roepen en te vertalen naar de normen van de NLCS middels de controle- en herstelfunctionaliteit van NedInfra Tekenen.

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat NedInfra Tekenen voor uw organisatie kan betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap