Naar hoofdinhoud
icon nedgraphics nedobjecten

NGdW

In de hedendaagse informatievoorziening wordt de rol van geometrie in bedrijfsprocessen steeds belangrijker. Daarom worden er aan de beschikbaarheid en kwaliteiten van geo-informatie tegenwoordig stringente eisen gesteld. Als geo-informatie voor een groter publiek – intern en extern – ontsloten wordt, is de noodzaak van hoge kwaliteit nog groter. Iedereen moet er immers vanuit kunnen gaan dat de aangeboden informatie ook klopt!

NedGraphics biedt met NGdW (NedGeodataWarehouse) een oplossing voor de centrale opslag van geo-informatie en de bewaking van kwaliteit van deze gegevens.

Tekenen conform informatiemodellen
NGdW is een ruimtelijke database gebouwd in Oracle. NGdW valideert, vormt en verzorgt de opslag van objecten die naast hun geometrie ook administratieve kenmerken bevatten. De objecten worden gevormd en gevalideerd op basis van informatiemodellen.
Dit kunnen de landelijk vastgestelde modellen zijn (BGT, IMGeo, BAG, WOZ, Wkpb, etc.) maar de gebruiker kan ook eigen modellen inbrengen. Door middel van check-in/check-out procedures bewerkt u de bestanden in uw CAD system (GEOCAD, IGOS of TopoCAD).

Centrale opslag
Voor een efficient beheerproces wordt al uw object- en lijngericht kaartmateriaal met NGdW central opgeslagen zodat er maar één plek is in uw organisatie waar de datasets van het kaartmaterial worden beheerd. Eenmalig inwinnen en meervoudig gebruik wordt hiermee mogelijk gemaakt.

Geautomatiseerd berichtenverkeer
Het bijhoudingsproces is gebaseerd op het principe van geïntegreerde bijhouding van verschillende objecten die gebruik maken van dezelfde geometrie. Dus een mutatie aan een BAG-pand leidt automatisch tot een mutatie aan een BGT-pand of een WOZ-deelobject.

Daarnaast leiden mutaties in de objectenregistratie tot geautomatiseerd berichtenverkeer naar afnemende werkprocessen zoals BOR, BAG, WOZ, etc., maar ook naar gegevensmagazijnen en landelijke voorzieningen. Het is instelbaar welke gegevens naar welke ontvanger worden gestuurd.

Open standaarden
NedGraphics onderschrijft het belang open standaarden en past daarom in haar software zo veel mogelijk internationale en nationale (open) standaarden toe. Hiermee kunnen software en koppelingen ontwikkeld worden die niet meer afhankelijk zijn van leverancier specifieke zaken. Dit is noodzakelijk voor een optimale integratie met de applicaties van andere werkprocessen.

NGdW biedt met de “NGdW Geo-StUF- Connector” een volledig gecertificeerde module die invulling geeft aan het gestandaardiseerde StUF-Geo IMGeo koppelvlak ten behoeve van de levering aan het SVB-BGT (BRAVO) en de interne BOR-applicaties. De “NGdW StUF Connector BAG” is de gecertificeerde module voor het op basis van tweerichtingverkeer uitwisselen van berichten met BAG.applicaties

NedBGT-dashboard
Voor het monitoren van de kwaliteit van uw BGT-bestand en het kunnen doen van terugmeldingen op dit bestand is het NedBGT-dashboard ontwikkeld. Het betreft een gebruiksvriendelijke webapplicatie die middels een browser is te onstsluiten. Bronhouders of landmeetkuindige bureaus die andere bronhouders ontzorgen kunnen hiermee de ontzorgde partij eenvoudig en efficient betrekken in het bijhoudingsproces van de BGT.

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie over deze oplossing?

Neem contact op

Persoonlijke uitleg over NGdW?

We kijken samen naar de beste oplossing.

Bel +31 88 9322 333

Kies een locatie

Europa

Wereld