Naar hoofdinhoud
icon-nedgraphics-nedinwinning-suite

NedInwinning

Kaartmateriaal vormt de basis voor het ontsluiten van administratieve gegevens of het ontwerpen van nieuwe situaties. NedInwinning is de CAD onafhankelijke applicatie van NedGraphics die u ondersteunt bij het in CAD importeren en efficiënt verwerken van uw landmeetkundige metingen.

Van grondslag en detailmetingen tot 3D profielen
Met NedInwinning heeft u een tool voor het verwerken van grondslag- en detailmetingen tot en met 3D profielen. Meetgegevens van de meest gangbare landmeetkundige instrumenten kunnen met een paar muisklikken door NedInwinning op geometrische kwaliteit worden doorgerekend en verwerkt. Omdat NedInwinning is uitgerust met een viewer kan direct na de meting al een eerste indruk van de meting worden verkregen of kan deze zelfs volledig worden doorgerekend.

Kenmerken NedInwinning

  • Ondersteuning van verschillende soorten metingen
  • Geïntegreerde vereffeningscomponent
  • Kwaliteitsbeschrijving van netwerk en waarnemingen
  • Leveren van profiel of detailmeting voor CAD applicaties NedGraphics

Efficiëntie door logische processtappen

De basis voor NedInwinning wordt gevormd door het doorlopen van enkele logische processtappen. Stappen welke de meting en de daarbij behorende meetgegevens opwerken van meting tot volwaardig CAD bestand. Er is een eenvoudige gebruikersinterface met duidelijke rapportages waarmee de afzonderlijke processtappen kunnen worden bewaakt of bijgestuurd.

Deze rapportages kunnen ook dienen voor opdrachtgevers die, behalve de eisen aan de kwaliteit van het eindproduct, ook inzicht willen hebben in de kwaliteit van de meting en de verwerking daarvan. 

Objectgerichte inwinning

Voor het bijhouden van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT)  is NedInwinning geschikt gemaakt om naast de buiten ingewonnen geometrie ook de objectclassificaties met bijbehorende attributen in CAD te importeren. Daarnaast kan met NedInwinning  de nauwkeurigheidsinformatie van de metingen in NGdW geïmporteerd worden om hiermee de BGT plaatsbepalingspunten te genereren.

“CAD Inwinning” is NedInwinning light

We zien in de praktijk dat het gebruik van GPS en de invoering van de BGT ook de manier van inwinning heeft veranderd. Er wordt minder gebruik gemaakt van de vereffeningsmethodieken. Voor grondslagen en deformatiemetingen blijft dit nog wel relevant. Daarom bieden wij naast NedInwinning  ook een NedInwinning “light variant”, onze zogenaamde “CAD-inwinning module”. Deze bevat de import functionaliteit van NedInwinning maar niet de  vereffeningsmethodieken.

Komende ontwikkelingen

De ontwikkeling van NedInwinning staat niet stil. In 2020 wordt, in overleg met de productgroep, NedInwinning/CAD-inwinning verder ontwikkeld om nog flexibeler te kunnen inwinnen. Zodat naast de informatiemodellen van BAG/BGT/IMGeo ook conform NLCS meetcodes of eigen codes ingewonnen kan worden.

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie over deze oplossing?

Neem contact op

Persoonlijke uitleg over NedInwinning?

We kijken samen naar de beste oplossing.

Bel +31 88 9322 333

Kies een locatie

Europa

Wereld