Naar hoofdinhoud
icon-nedgraphics-nedpubliceer-suite

NedGlobe Mobile

Met de door NedGraphics ontwikkelde webapp NedGlobe Mobile kunnen medewerkers eenvoudig (geo-)informatie raadplegen en melden in het veld. NedGlobe Mobile stelt hierbij de informatie beschikbaar onafhankelijk van het gewenste device. De webapp is geoptimaliseerd voor touchscreen bediening en werkt op de meest voorkomende besturingssystemen (iOS, Android en Windows).

Als gebruiker bent u geheel vrij in welke informatie u beschikbaar wilt stellen. Configuratie van te ontsluiten geografische- en administratieve data is eenvoudig via de intuïtieve beheeromgeving. Ook is het mogelijk om gebruikers en thema’s te autoriseren.

NedGlobe Mobile is een GIS-omgeving specifiek ontwikkeld voor mobiele devices. Zo is de bediening van de webapp geoptimaliseerd voor touchscreens. Dit komt onder andere tot uitdrukking in het gemaximaliseerd kaartvenster, waarop alleen de noodzakelijke functieknoppen aanwezig zijn. NedGlobe Mobile onderscheidt zich hiermee van de bekende desktop GIS-omgevingen.

Het zoekveld is de centrale ingang naar beschikbare informatie. Met dit zoekveld kan op locaties, thema’s en eigenschappen worden gezocht. Hierbij is de werking vergelijkbaar met de bekende zoekfunctionaliteit van Google Maps. NedGlobe Mobile ondersteunt hierbij het tonen van meerdere thema’s.

Via de kaart is objectinformatie van beschikbare thema’s te raadplegen. Wanneer bijvoorbeeld het thema Kadaster is geselecteerd, kan, door het betreffende perceel aan te klikken, subjectinformatie worden getoond. Een inschuivend detailscherm toont de administratieve gegevens in samenhang met de Kadastrale kaart.

Naast thema’s kan ook eenvoudig worden gewisseld tussen verschillende achtergrondlagen. De gebruiker kan via een functieknop snel wisselen tussen bijvoorbeeld de BRT-achtergrondkaart en een luchtfoto. De achtergrondlagen zijn in de beheeromgeving naar eigen wens te configureren.

Meldingen
NedGlobe Mobile maakt gebruik van de mogelijkheden die mobiele devices bieden. Zo kan de gebruiker met één druk op de knop zijn GPS positie zichtbaar maken op de kaart. Hierdoor kan objectinformatie nauwkeurig worden opgevraagd. Ter plekke kan niet alleen informatie worden geraadpleegd, maar is het ook mogelijk om bevindingen als meldingen naar de backoffice te verzenden. Deze meldingen kunnen bijvoorbeeld worden verzameld en beheerd in de desktop geo-viewer NedBrowser. Aan deze meldingen kan eventueel een foto worden gekoppeld die genomen is met het mobiele device.

Krachtige beheeromgeving
NedGlobe beschikt over een intuïtief webbased beheerdashboard. De beheerder kan in deze omgeving NedGlobe naar wens van de eindgebruiker inrichten.

Via het dashboard worden de informatiebronnen, de webservices, beheerd. Dit kunnen webservices zijn op basis van externe data (bijvoorbeeld beschikbaar gesteld door PDOK) en interne data (bijvoorbeeld beschikbaar gesteld door NedGeoservices).

Vanuit de diverse webservices kunnen thema’s naar eigen inzicht worden samengesteld en gevisualiseerd. Dit geldt voor zowel de geografische als de administratieve gegevens.

De beheeromgeving beschikt tevens over autorisatiemogelijkheden. De beheerder wordt hierbij in staat gesteld om op themaniveau gebruikers te autoriseren. Hierdoor krijgen gebruikers nooit meer thema’s geleverd dan waar ze recht op hebben of relevant zijn voor de uitoefening van hun taken.

Configureer NedGlobe geheel naar wens
Alle onderdelen van NedGlobe zijn beschikbaar als Software as a Service (SaaS). U kunt hierdoor de gewenste functionaliteit binnen NedGlobe flexibel aan- en uitzetten.

NedGlobe bestaat uit de volgende modules / configuratiemogelijkheden:

  • NedGeoservices Basis – Voor het creëren en aanbieden van webservices aan de diverse onderdelen van NedGlobe
  • NedGlobe Mobile – Raadplegen en terugmeldingen doen op touchdevices
  • NedGlobe Web – Ontsluit interactieve kaarten op uw eigen website
  • NedGlobe Portal – Publiceer open-data via een centraal en gebruiksvriendelijk portaal
Youtube thumbnail
Youtube thumbnail

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie over deze oplossing?

Neem contact op

Persoonlijke uitleg over NedGlobe Mobile?

We kijken samen naar de beste oplossing.

Bel +31 88 9322 333

Kies een locatie

Europa

Wereld