Naar hoofdinhoud
icon-nedgraphics-nedinfra-suite

NedInfra Ontwerp

NedInfra Ontwerp sluit uitstekend aan op de werkzaamheden die plaatsvinden op een civieltechnische tekenkamer. De oplossing bestaat uit allerlei vakgerichte 3D tools, waarmee de productiviteit en efficiëntie van de werkzaamheden van de civieltechnisch ontwerper wordt geoptimaliseerd. NedInfra Ontwerp bevat ontwerpfunctionaliteiten waarmee het civieltechnisch werk volledig gedimensioneerd en uitgewerkt wordt. Op basis van een as kunt u snel en gemakkelijk een volledig ontwerp maken. NedInfra Ontwerp is eenvoudig in te zetten en te gebruiken in elke civieltechnische organisatie.

Parametrisch dwarsprofielen tekenen
Met behulp van NedInfra Ontwerp tekent u parametrisch ontwerpdwarsprofielen conform NOA en Handboek wegontwerp. Deze ontwerpdwarsprofielen worden gemaakt voor zowel de aardebaan als voor kunstwerken (viaducten en tunnels).

De parametrisch gedefinieerde dwarsprofielen kunnen langs een alignement “gesweept” worden, zodanig dat meteen een wegmodel ontstaat. Visualiseren van uw wegmodel in een vroeg stadium van het ontwerpproces is hiermee wel zeer eenvoudig geworden.

Kaartbladen maken
NedInfra Ontwerp vult Autodesk Civil 3D aan met extra functionaliteit voor het samenstellen van tekeningen. Maximale flexibiliteit en zeer slimme functies op het gebied van kaartbladindeling zijn de sleutelwoorden. U verdeelt uw beheersgebied, gemeente, provincie of project snel en effectief in tekenbladen. Het plotten van een tekening of kaart, als resultaat van uw teken- en ontwerpactiviteiten of landmeetkundig inwinningsproces, geschiedt op basis van het binnen uw organisatie gebruikte afsprakenstelsel.

Ontwerpen van wegalignementen
Met Autodesk Civil 3D kan een alignement van een weg worden ontworpen met behulp van de tangentenmethode en de elementenmethode. De Nederlandse ontwerpmethodiek voor alignementen is gebaseerd op de elementen methode. Met NedInfra Ontwerp wordt deze elementenmethode uitgebreid met een aantal functies die niet standaard in Autodesk Civil 3D aanwezig zijn.

NedInfra Ontwerp biedt functionaliteit voor het ontwerpen van elementen (rechtstanden, cirkels en klotoïden) ten behoeve van het horizontale en verticale alignement.

Kenmerken NedInfra Ontwerp
• Gebaseerd op Autodesk Civil 3D
• Marktconforme symbolen, stijlen en standaarden
• Bundeling van jarenlange civieltechnische ervaring
• Eenvoud, korte leercurve
• Nederlandstalige interface

Abonnementslicentie en Support
NedInfra Ontwerp is leverbaar als Stand-alone en als Netwerk licentie. De software wordt geleverd als abonnement (termijn gebonden licentie), waarbij u tegen een gereduceerd tarief profiteert van de vele voordelen van deze oplossing, tussentijdse updates met nieuwe ontwikkelingen ontvangt en u ondersteuning krijgt via onze Support afdeling.

Trial aanvraag

Beleef de oplossing 30 dagen gratis

Download

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie over deze oplossing?

Neem contact op

Persoonlijke uitleg over NedInfra Ontwerp?

We kijken samen naar de beste oplossing.

Bel +31 88 9322 333

Kies een locatie

Europa

Wereld