Naar hoofdinhoud
icon-nedgraphics-nedobjecten-suite

Applicatiebeheer

Optimaliseer het functioneren van uw CAD en Geo-ICT oplossingen

De installatie, het beheer en onderhoud van CAD en Geo-ICT oplossingen blijkt in de praktijk geen eenvoudige opgave. Door ons in te schakelen voor het applicatiebeheer van deze CAD en Geo-ICT oplossingen kan uw organisatie zich richten op het toepassen van nieuwe technologieën voor de grote groep gebruikers van generieke toepassingen en richten wij ons op het optimaliseren, beheren en vakinhoudelijk ondersteunen van de CAD en Geo-ICT oplossingen.

Onze dienstverlening heeft betrekking op het totale NedGraphics applicatie portfolio bestaande uit de NedGraphics software en onder andere de software van Autodesk, Bentley, Oracle en Transoft Solutions en bestaat uit de onderdelen systeembeheer, applicatiebeheer en support.

Toegevoegde waarde

Hoe het applicatiebeheer eruit komt te zien wordt uiteraard vooraf met uw organisatie besproken. Immers elke organisatie stelt specifieke wensen en eisen aan de verschillende CAD en Geo-ICT oplossingen.

Opleidingen

Bij het creëren van een betrouwbare werkomgeving is het uiteraard van belang dat de medewerkers een update training volgen, zodat het maximale wordt gehaald uit de gedane investeringen in de nieuwe omgeving. Een update training door meestal 1 á 2 dagen, frist het kennisniveau op en brengt de gebruikers op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden van de vernieuwde software. Deze opleidingen kunnen onderdeel zijn van het migratietraject en zijn bij NedGraphics in goede handen.

Hardware

In een aantal gevallen zal bij de overgang naar nieuwe versies van de CAD en Geo-ICT oplossingen de hardware niet meer voldoen aan de minimale vereisten die een leverancier stelt aan het gebruik van de applicatie. Ook hierin adviseert NedGraphics en wij bieden u zelfs de mogelijkheid om de volledige aanschaf en het beheer van de hardware uit handen te nemen.  

Helpdesk

Onze helpdesk kan, ondersteund door specialisten, vaak snel problemen signaleren en oplossen. Simpelweg doordat zij dagelijks met deze materie werken en vaak geconfronteerd worden met gebruikersvragen betreffende de CAD en Geo-ICT oplossingen. De ondersteuning wordt vastgelegd in een Service Level Agreement (SLA), ondersteund door een calamiteitenplan. Ervaring leert dat, zodra deze specialistische omgeving is uitbesteed, dit een positief effect heeft op de ICT afdeling als ook op de gebruikers van de CAD en Geo-ICT oplossingen.

 

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie over deze dienst?

Neem contact op

Persoonlijke uitleg over Applicatiebeheer?

We kijken samen naar de beste oplossing.

Bel +31 88 322 33

Kies een locatie

Europa

Wereld