Naar hoofdinhoud

NedGlobe

GIS-viewer met focus op toepasbaarheid

Een gebruiksvriendelijk en krachtig viewer platform, waarmee u verschillende doelgroepen, toepassingen en werkprocessen kunt bedienen.

De openheid en hoeveelheid aan data neemt met de dag toe en communicatie in samenhang met geo-informatie heeft een grote vlucht genomen. Voor veel overheden en bedrijven wordt het belangrijker om op een open en toegankelijke manier informatie te delen met hun inwoners of klanten.

NedGlobe is een nieuwe generatie GIS-viewer die geheel configureerbaar is om verschillende doelen en doelgroepen met geo-informatie te bereiken. Waar het accent bij NedBrowser ligt op het aanbieden van veel GIS-functionaliteit voor intern desktop gebruik, is het doel van NedGlobe vooral snel, gebruiksvriendelijk, door iedereen en overal kunnen werken met informatie. Voor het raadplegen en aanmaken van informatie maakt NedGlobe gebruik van een combinatie van webservices en API’s.

Verschillende doelgroepen hebben verschillende behoeften. Daarom heeft Cadac ervoor gekozen om userinterfaces voor verschillende doelgroepen te scheiden. Deze userinterfaces komen bij elkaar in één oplossing en in één beheeromgeving. Zo behoudt u altijd het overzicht.

Uw partner voor een krachtige GIS-viewer

Als softwareleverancier en kennispartner beschikken wij over de juiste kennis en middelen om NedGlobe optimaal toe te passen in uw organisatie.

cadac autodesk software

NedGlobe-software

Profiteer van de voordelen van onze geavanceerde software.

Bekijk software
services cadac diensten

NedGlobe-trainingen

Breng uw kennisniveau naar een hoger niveau.

Bekijk trainingen
cadac experts

NedGlobe-experts

Profiteer van de kennis en ervaring van een expert.

Bekijk experts
services cadac

NedGlobe-diensten

Zet NedGlobe optimaal in dankzij onze diensten.

Bekijk diensten
nedgeoservices

Actuele informatie voor iedere gebruiker

Door de opkomst van smartphones en tablets is mobiel werken de afgelopen jaren explosief gegroeid. In combinatie met de steeds betere dekking van mobiele netwerken is het mogelijk om ook buiten alle gegevens onder handbereik te hebben. Dit is interessant voor medewerkers die hun taken deels in het veld moeten uitvoeren. Raadplegen van (geo-)informatie krijgt hierdoor een nieuwe dimensie.

Kaarten en gegevens, die voorheen alleen intern beschikbaar waren, kunnen eenvoudig buiten worden geraadpleegd. De extra informatie die wordt verzameld bij inspecties en controles in het terrein komt met een terugmelding weer beschikbaar op kantoor. Dat scheelt tijd. En het verbetert ook de kwaliteit van de informatie, omdat de gegevens van kantoor worden vergeleken met de actuele situatie in het terrein. Een investering in NedGlobe verdient zich op die manier snel terug.

Wilt u meer weten over deze oplossing?
Neem contact met ons op

nedglobe-bor-weginspectie-1280

Voordeel voor medewerkers

Met de NedGlobe kunnen medewerkers eenvoudig (geo-)informatie raadplegen en melden in het veld. Hierbij is de informatie beschikbaar op elk device. NedGlobe is geoptimaliseerd voor touchscreen-bediening en werkt in alle populaire webbrowsers. Daarnaast maakt NedGlobe gebruik van de mogelijkheden die tablets en smartphones bieden: GPS en de camera. Zo kunnen medewerkers in het veld een werkproces volgen, waarbij GPS gebruikt wordt voor locatiebepaling en een foto voor een helder beeld op de situatie. Dit is erg handig bij allerlei inspecties, inventarisaties, en controles die in de buitenruimte uitgevoerd worden. 

U kiest zelf welke informatie u beschikbaar stelt. U configureert eenvoudig zelf de geografische- en administratieve data via de centrale beheeromgeving. U kunt ook gebruikers en thema’s toegang geven.

nedglobe-informatie-zoeken-1280

Eenvoudig te raadplegen voor klanten, inwoners en bedrijven

NedGlobe kent ook specifieke functies om kaartinformatie te publiceren. Denk dan aan het integreren van een kaart op de gemeentelijke website. NedGlobe levert hiervoor een stukje code (HTML) die de beheerder van de website makkelijk toevoegt.

Inwoners en bedrijven van uw gemeente stellen vragen als ‘Mag ik hier bouwen?’, ‘Welke voorzieningen zijn er in de wijk?’ of ‘Welke vergunningen zijn er in mijn buurt afgegeven?'. Om goed antwoord te kunnen geven op deze vragen is er binnen uw gemeente informatie aanwezig uit diverse bronnen. 

NedGlobe is hierbij zo vormgegeven dat gebruikers (uw klanten, inwoners en bedrijven) snel de gewenste informatie kunnen opvragen. Er zijn dan enkel relevante functieknoppen voor dit doel. NedGlobe onderscheidt zich op deze manier van andere (desktop) GIS-platformen.

Wilt u meer weten over de moderne GIS-viewer?
Wij gaan graag met u in gesprek

nedglobe-vergroot-betrokkenheid-medewerkers-1280

Vergroot de betrokkenheid van gebruikers

NedGlobe biedt internetgebruikers mogelijkheden om feedback te geven en de feedback te verzamelen. Een inwoner kan de, spreekwoordelijke, scheve stoeptegel melden door middel van een meldingen-formulier. Medewerkers kunnen op een werklijst taken één voor één afvinken. 

NedGlobe biedt hiervoor krachtige en volledig configureerbare tooling om meldingen mogelijk te maken.

nedglobe-portal-1280

Publiceer eenvoudig alle open-data

Met NedGlobe richt u snel en eenvoudig een eigen geo-portaal in. Dit geo-portaal kunt u zien als één platform, waarop al uw open data gestructureerd en vindbaar gepubliceerd wordt. De bezoeker van het NedGlobe-portaal vindt de gewenste informatie door middel van een Google-achtig zoekveld en diverse sorteermogelijkheden. Zo wordt het aantal Who-verzoeken (Wet hergebruik van overheidsinformatie) beperkt en laat u inwoners van uw gemeente profiteren van de schatkist aan informatie die u bezit.

Wilt u ook één platform, waarop al uw open data gestructureerd en vindbaar gepubliceerd wordt? Neem contact met ons op

nedglobe-saas-1280

Altijd up-to-date

NedGlobe wordt aangeboden als Software as a Services (SaaS). Dit biedt grote voordelen voor de service die Cadac kan bieden. Denk hierbij aan het snel reageren op storingen en het - indien gewenst - beschikbaar stellen van nieuwe kaartthema's. Daarnaast verloopt de software-innovatie sneller, omdat Cadac de applicatie centraal beheert. Hierdoor is het mogelijk om met een minimum aan inspanning het gewenste doel te bereiken, tegen aanvaardbare kosten en zonder verrassingen. 

NedGlobe als SaaS betekent niet dat uw (geo-)informatie ook in de Cloud hoeft te staan. Dit komt doordat NedGlobe gegevens publiceert die worden aangeboden als webservice. Deze webservices kunt u vanuit de lokale omgeving publiceren. Met NedGeoservices Basis beschikt Cadac over een eenvoudige oplossing om webservices te genereren. 

De kenmerken van NedGlobe

  • Modern en gebruiksvriendelijk

    In de ontwikkeling van NedGlobe is bijzondere aandacht besteed aan het uiterlijk van de applicatie. Uw klanten kunnen op een state-of-the-art manier in uw informatie zoeken op de kaart.

  • Altijd actueel

    Geen statische informatie via plaatjes en PDF files. De web-themakaarten worden realtime gegenereerd. Hierdoor is de informatie altijd actueel.

  • Open standaarden

    Raadpleeg (geo-)informatie op basis van gestandaardiseerde webservices. Hierbij kunt u zowel interne als externe webservices gebruiken.

Werkt onze aanpak ook voor u?

Wij zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld