PDM: een stap vooruit voor de machinebouw

Ontdek de voordelen van Product Data Management voor uw bedrijf

Maak een afspraak Neem contact op

Cross business verbetertool voor machinebouwprocessen

De machinebouw is booming business. Nieuwe technieken en diverse specialisten creëren een hand vol mogelijkheden. Toch is er ook een keerzijde aan dit verhaal. De grote vraag, de beperkte arbeidsmarkt en de concurrerende prijzen zetten heel wat druk op de sector. De machinebouw heeft behoefte aan een systeem dat concrete problemen in de sector aanpakt. Een systeem dat correcte en efficiënte informatieoverdracht verzekert opdat het rendement van productie en uitbesteding stijgt. Daarnaast moet het de druk op engineers verlichten zodat zij ruimte hebben voor innovatie. Tot slot, moet het de invoer van gegevens, de communicatie en het doorvoeren van verbetervoorstellen optimaliseren. 

De PDM-implementatie van Cadac voorkomt boven genoemde problemen. Cadac heeft namelijk een gestandaardiseerd PDM-proces ingericht wat gericht is op de ontwikkeling en productie van machines. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen doen.
Lees meer

Dankzij een goed PDM-proces neemt de kwaliteit toe en de faalkosten nemen af

Ernst-Jan Huijbers General Sales Director - Cadac Group Holding Ernst-Jan Huijbers

Voordelen van de PDM-implementatie van Cadac

USP Bespaar kosten

Bespaar kosten

Verkeerde en inefficiënte informatieoverdracht veroorzaakt hoge faalkosten. Bezorg met PDM de juiste informatie bij de juiste persoon.

USP Voorkom fouten

Voorkom fouten

Het handmatig invoeren van gegevens gebeurt zelden foutloos. Onze PDM-implementatie automatiseert data-invoer en voorkomt fouten.

USP Optimaliseer workflows

Optimaliseer workflows

Engineers en productiewerknemers hanteren verschillende systemen. Laat de workflows van verschillende afdelingen geautomatiseerd in elkaar overlopen.

USP Investeer in innovatie

Investeer in innovatie

Investeer in de kracht van uw engineers. Met een PDM-systeem kunnen zij zich terug focussen op innovatie. 

USP Voorkom tijdverlies

Voorkom tijdverlies

Door uw processen te optimaliseren, verliest u niet langer tijd aan overbodige handelingen.

USP Verbeter communicatie

Verbeter communicatie

Communicatie via diverse kanalen en bestandsformaten is overbodig en foutgevoelig. Met PDM communiceert u logisch en overzichtelijk.

AdobeStock_235656071.jpeg

Ontdek de voordelen van PDM voor uw bedrijf

In dit opiniestuk vertelt Ernst-Jan Huijbers, Sales Director van Cadac Group, over de vele voordelen van PDM voor de machinebouw. Niet enkel de engineeringsafdelingen profiteren van PDM. In tegendeel, Product Data Management optimaliseert het gehele bedrijfsproces. 

"Door een juiste beheersing van de productdata worden veel fouten, tijdverspilling en faalkosten voorkomen. Daarmee komt meer tijd beschikbaar voor innovatie bij engineering, worden de productiekosten lager, kan werkvoorbereiding beter zijn werk doen en heeft service de juiste informatie over reserveonderdelen. Ik kan me geen reden bedenken waarom u dit niet zou willen..."  

Lees verder

Een noodzakelijke stap in de digitalisering

Om concurrerend te blijven in de maakindustrie is het essentieel om mee te evolueren met de digitalisering. Toch blijkt het implementeren van PDM-processen voor veel machinefabrieken een grote stap, vermoedelijk door misvattingen rond PDM.

Velen geloven dat PDM enkel nuttig is voor grote bedrijven. Dit is niet correct. MKB-ondernemingen worstelen vaak met dezelfde uitdagingen op het gebied van PDM. Anderen zijn ervan overtuigd dat PDM alleen het werkproces van engineers verbetert. In tegendeel, PDM raakt alle disciplines binnen een project. Benieuwd wat PDM voor uw bedrijf kan betekenen? 

Maak een afspraak
pts-machinery-engineering-pdm-erp (8).jpg
MFG-NXTdim configurator-headerimage.jpg

De rol van PDM binnen uw Product Lifecycle

De ontwikkeling en de productie van machines hangt onvermijdelijk samen. Toch gebruiken deze disciplines totaal verschillende systemen. Engineers gebruiken CAD-systemen, terwijl productie vertrouwt op een ERP-systeem. Het eerste is een creatief proces, de ander een formeel proces. Vanuit origine zijn CAD en ERP twee conflicterende werelden. 

Bij Cadac zijn we ervan overtuigd dat PDM een onmisbare schakel is tussen CAD en ERP. Waarom? Download nu het gratis Whitepaper: van CAD naar ERP- de onmisbare rol van PDM binnen uw Product Lifecycle en ontdek de rol van PDM binnen uw Product Lifecycle.

 

Download whitepaper

Beheer en deel engineering documenten

Onderzoek van Autodesk heeft uitgewezen dat vele bedrijven met dezelfde uitdagingen kampen. Zo hebben veel bedrijven moeite om gestructureerd informatie te delen met andere bedrijven, en komt het ook regelmatig voor dat fouten ontstaan tijdens het uitwisselen van documenten en informatie tussen engineers op verschillende locaties.

Ook het bijhouden van veranderingen, het hergebruiken van data en het terugvinden van de juiste informatie kan voor problemen zorgen. Een goed geïmplementeerd PDM-systeem automatiseert deze taken en tackelt deze uitdagingen.

 

Leer meer over PDM
assembly-line.jpg

PTS Machinery in 4 minuten

Cadac Group koppelt voor PTS Machinery PDM aan ERP

PTS worstelde met incomplete en foutieve data van zowel klanten als van eigen engineers. Niet alleen steeg het risico op fouten, maar ook ontstond er vaak verwarring rond de juistheid en de accuratesse van documenten.

Zo werkte bijvoorbeeld de productieafdeling met een andere, soms oudere versie. Dit resulteerde in ruis en tijdverlies. Daarom wilden ze één systeem dat zowel toegankelijk is voor engineers als voor klanten. PTS stapte naar Cadac om een Product Data Management Systeem te koppelen aan zijn ERP-systeem.

Lees verder

Download gratis E-book over product-denken

Bij Cadac delen wij graag onze kennis en visie met andere professionals. De overgang van document- naar product-denken is een belangrijke stap die gevolgen heeft op de manier waarop werk uitgevoerd wordt en met dit E-book als handvat legt u een basis om stap voor stap product-denken in uw organisatie in te voeren. 

De belangen en de gevolgen van de manier waarop werk uitgevoerd wordt, worden besproken, in het bijzonder voor bedrijven die Engineer-to-Order (ETO) en Assemble-to-Order (ATO) hanteren. Met dit E-book als handvat legt u een basis om stap voor stap product-denken in uw organisatie in te voeren. 

Download E-book
mfg-nxtdim-suite-headerimage.JPG

Onze PDM-implementatie voor de machinebouw

Cadac heeft een best practice PDM-implementatie voor bedrijven in de machinebouw ontwikkeld. Efficiënt Product Data Management is een heel proces en stopt niet na de installatie. Want waar andere stoppen, gaat Cadac verder.  Wij helpen u steeds met het optimaliseren van uw proces en blijven streven naar verbetering.

Wij zien PDM niet als een product, maar als een verzameling van processen. Wij merken dat bij de ontwikkeling en productie van machinefabrieken verschillende processen stroef verlopen. Enkele PDM-processen die wij regelmatig bij onze klanten implementeren zijn: Engineering Change Order, Release Management, Revisie Management en Classificatie. Heeft u vragen? Aarzel niet ons te contacteren!

Maak een afspraak

Actief in de machinebouw? Ontdek de voordelen van PDM!

Maak een afspraak Stel een vraag

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap