PDM Consultancy & Advies

Van eenvoudig databeheer. Tot complexe procesverbeteringsprocessen.

Neem contact op Meer weten over PDM

De juiste dataoplossing voor uw organisatie

Product Data Management (PDM) is dé oplossing voor deze snelle toename van de hoeveelheid informatie binnen de organisatie, lange zoektijden, revisiebeheer en beheer van cruciale ontwerpinformatie. Voor het engineeringproces betekent dit minder fouten, een kortere doorlooptijd en lagere kosten. Autodesk Vault maakt het mogelijk en betaalbaar.

PDM is meer dan het beheren van uw database. Het is belangrijk dat uw bedrijfsprocessen duidelijk en efficiënt in het PDM-systeem staan zodat alle stakeholders altijd en overal toegang hebben tot de juiste en up-to-date informatie. Product Data Management (PDM) is dé oplossing voor de snelle toename van de hoeveelheid informatie binnen de organisatie, lange zoektijden, revisiebeheer en beheer van cruciale ontwerpinformatie. 

Lees meer

Om problemen in het gehele productproces te voorkomen, is uiterst belangrijk dat de juiste informatie beschikbaar is.

Paul Smeets Chief Technology Officer - Cadac Group Holding Paul Smeets

PDM Consultancy & Advies

PDM is een proces en bestaat uit meer dan alleen een softwarepakket. Consultancy & advies van Cadac Group kan u helpen om de juiste dataoplossing voor uw bedrijf te implementeren.

Cadac Xperts

Cadac Xperts

Vind en boek gemakkelijk de beste experts voor uw project, dicht bij huis of wereldwijd.

Cadac Xperts

Diensten

Diensten

Bekijk ons overzicht van specifieke PDM-diensten, van Cadac Care for Manufacturing tot consultancy op locatie.

PDM Diensten 

Trainingen

Trainingen

Kies voor een maatwerktraining van Cadac die aansluit op uw specifieke opleidingsdoelstellingen. 

Cadac Trainingen 

Software

Software

Bij Cadac Store vindt u de grootste collectie Autodesk software tegen de scherpste prijs. 

Cadac Store 

haas2.jpg

Van eenvoudig databeheer tot complexe procesverbeteringsprocessen.

Hoe complex uw databeheer ook is, Cadac helpt u graag.


Als een van de grootste leveranciers van Autodesk in Europa en met ruim dertig jaar ervaring bij het optimaliseren van al uw processen die met digitale ontwerpinformatie in aanraking komen bent u verzekerd van de juiste begeleiding voor elk PDM-project.

  • Onze consultants en engineers zijn allemaal ervaren in uw industrie. Die ervaring vertaalt zich in krachtige, klantspecifieke en betaalbare oplossingen. Waarbij we goed nadenken hoe elke oplossing past in het digitale landschap dat nodig is om uw doelen te bereiken.
  • We streven uw doelen na op de meest efficiënte manier. Samen zorgen we ervoor dat u faalrisico en kosten minimaliseert.

Van sales tot service.

PDM-dienstverlening voor alle stakeholders in uw bedrijfsproces.


Alle gegevens, die tijdens de ontwerp-, bouw-, beheer- en onderhoudsfase worden opgenomen in digitale modellen, moeten beschikbaar zijn voor alle betrokken stakeholders. Zo kunnen zij optimaal (samen)werken.

  • Producten vormen een centrale spil in het leven van mensen. Eenduidige en uniforme communicatie over producten is essentieel voor bedrijven die producten maken, maar ook voor de mensen die producten maken en kopen.
  • Engineers besteden gemiddeld 15 procent van hun tijd aan het beheren van gegevens. Als u deze gegevens vervolgens met collega's wilt delen, moet u deze vrijgeven via een reeks PDF's, spreadsheets en ontwerpbestanden.  
MFG landing.jpg

PDM/PIM consultancy & advies voor sales

Product Data Management (PDM) is een categorie software die bedrijven gebruiken om productgegevens te beheren tijdens de productlevenscyclus - van concept tot service en verwijdering. Ook voor uw salesafdeling is het van belang dat productinformatie altijd en overal beschikbaar is. We spreken hier ook eerder over Product Information Management (PIM). Waar PDM wordt gebruikt voor het beheren van productgegevens, wordt PIM gebruikt voor het beheren van productinformatie. 

  • Productinformatie omvat specificaties, beschrijvingen, afbeeldingen, video's, informatie over maatvoering en kleuren, meertalige productbeschrijvingen en andere gerelateerde informatie die marketeers of verkopers nodig hebben. Door PIM optimaal te implementeren in uw organisatie kunt u productinformatie opslaan, bijwerken en organiseren om ervoor te zorgen dat deze consistent is in de hele onderneming en via alle distributiekanalen. Daarom verbetert een PIM-systeem de efficiëntie van marketing- en verkoopprocessen.

Wilt u weten weten hoe u PDM/PIM optimaal kunt inzetten in uw organisatie zodat ook uw salesafdeling altijd en overal beschikt over up-to-date productinformatie? PDM consultancy & advies van Cadac gericht op salesafdelingen helpt u verder. 

Lees meer

Het gebruik van een gecentraliseerd systeem voor informatie biedt onze organisaties talloze voordelen, voor elke afdeling. 

Piet Klaas

Salesmanager - TEST bedrijf
Silhouet

PIM voor sales

Wilt u weten hoe Cadac Group uw salesafdeling kan ondersteunen in het informatiebeheer? Neem dan contact met ons op.

USP Informatie inzichtelijk maken.

Informatie inzichtelijk maken.

Uw sales-afdeling heeft alle relevante gegevens tot hun beschikking. Dit bespaart tijd, moeite en frustratie tijdens het opvragen van cruciale informatie. 

USP TBD

TBD

Met BIM kunt u in een vroeg stadium al ontwerpbesluiten maken. Dankzij het tijdig detecteren en oplossen van problemen voorkomt u late wijzigingen en garandeert u minder bouwfouten in de uitvoering. 

USP TBD

TBD

De kans op faalkosten met PDM zijn beduidend lager dan tijdens een traditioneel proces. Eventuele conflicten kunnen tijdig worden opgelost in plaats van op de bouwplaats. 

PDM consultancy & advies voor engineering

Wanneer engineers worden gevraagd naar hun datamanagement uitdagingen, wordt er al gauw gesproken over het zoeken en ophalen van ontwerpbestanden. Bijna de helft van alle engineers die betrokken zijn bij productontwikkeling geven aan dat het vinden van de juiste informatie een van de meest tijdrovende uitdaging is.

  • Het juiste beheer van data het succes van uw projecten maken of breken, vooral als het gaat om deadlines. Maar talloze andere factoren kunnen uw inspanningen ondermijnen, zoals ongeorganiseerde en onbeschermde gedeelde netwerk-mappen en rommelige en niet-onderhouden spreadsheets. Hierdoor zijn gegevens moeilijk te vinden en te hergebruiken.

PDM-oplossingen kunnen u helpen uw gegevens veilig te houden door ze op één plaats te bewaren, machtigingen instellen, een back-up van uw gegevens maken en bestanden en revisies bijhouden. PDM consultancy & advies van Cadac Group kan u hierbij helpen. 

Lees meer

Dankzij de trainingen van Cadac kunnen wij up-to-date gedetailleerd bouwadvies geven

Piet Klaas

Bouwadviseur - Bouwadviesbureau Janssen
Silhouet

PDM voor engineering.

Wilt u weten hoe Cadac Group uw engineeringsafdeling kan ondersteunen in het informatiebeheer? Neem dan contact met ons op.

USP Eenvoudig informatie delen

Eenvoudig informatie delen

TBD

USP Optimale samenwerking

Optimale samenwerking

TBD

USP Altijd met de juiste data werken

Altijd met de juiste data werken

TBD

Deze bedrijven zijn u al voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied.

PDM consultancy & advies voor werkvoorbereiding

Aannemers & bouwbedrijven zijn tijdens het gehele bouwproces intensief betrokken. Juist door de intensieve betrokkenheid van aannemers & bouwbedrijven tijdens het gehele bouwproces is het zo belangrijk dat juist deze partij optimaal werkt in BIM.

  • Het werken met BIM is tegenwoordig ook een vereiste voor nieuwe opdrachten. Reduceer faalkosten, verminder risico en maak het bouwproces voorspelbaar dankzij de business optimalisatie die u met BIM kunt bereiken.

BIM vormt een nieuwe manier van samenwerken tussen alle partners van het bouwproces. De BIM consultancy & advies van Cadac concentreert zich rondom het integraal beheren van informatie centraal om voor een optimale communicatie te zorgen. 

Lees meer

Voor mijn werkvoorbereider gaf het werken met digitale modellen en BIM een nieuwe uitdaging, waardoor ik hem als bedrijf langer aan mij kan binden

Jan Willem Hein

Aannemer - Bouwbedrijf Willem
Silhouet

PDM voor werkvoorbereiding.

Wilt u weten hoe Cadac Group uw afdeling werkvoorbereiding kan ondersteunen in het informatiebeheer? Neem dan contact met ons op.

USP Een BIM-model is altijd up-to-date en consistent.

Een BIM-model is altijd up-to-date en consistent.

Hierdoor is betere coördinatie mogelijk, worden faalkosten verminderd en zijn inhoudelijk koppelingen mogelijk met kostencalculatie, sterkteberekeningen, planningssoftware en hoogwaardige visualisatietoepassingen.

USP Drastisch minder faalkosten.

Drastisch minder faalkosten.

Met name het verlagen van de faalkosten leidt tot grote winst. Deze ontstaan gebruikelijk door onvolledige en slechte voorbereiding, gegevensuitwisseling en communicatie. 

USP Optimale afstemming tussen ketenpartners

Optimale afstemming tussen ketenpartners

Er is vaak onvoldoende aandacht voor de uitvoerbaarheid tijdens de ontwerpfase en de mogelijke afstemmingsfouten tussen de verschillende partijen en partners in het bouwproces.

Deze bouwbedrijven zijn u voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied.

PDM consultancy & advies voor productie

BIM is de standaard voor bouwend Nederland. Voor u als fabrikant is het dus ook belangrijk om aansluiting te blijven houden bij BIM. Uw producten en 3D-modellen zijn namelijk hard nodig in BIM-projecten. Het liefst uit één bron en niet specifiek via CAD-bibliotheken van verschillende softwareleveranciers.

  • Het kost fabrikanten veel tijd en geld om content up-to-date en werkend te houden met nieuwe releases. Daarom zijn wij, in samenwerking met UNETO-VNI en andere softwareleveranciers, gestart met een project, waarbij het ontwikkelen van een Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) centraal staat. De UOB is een oplossing voor de gehele installatietechnische branche. 

Steeds vaker krijgt u als producerende partij de vraag om BIM modellen aan te leveren. Welke stappen moet u zetten om uw informatie zo goed mogelijk over te brengen zodat een bouwende partij in BIM hiermee verder kan? Ervaren BIM-consultants van Cadac kunnen u op weg helpen. 

Lees meer

Dankzij de eenduidige tekeningen, gevuld met aanzicht, detailuitslagen en uittrekstaten kunnen wij vele uren werk terugbrengen tot enkele minuten en foutmarges drastisch verlagen.

Bob van Goethem

Directeur - Mombarg Beton
Silhouet

PDM voor productie.

Wilt u weten hoe Cadac Group uw productie afdeling kan ondersteunen in het informatiebeheer? Neem dan contact met ons op.

USP Digitale borging productkennis.

Digitale borging productkennis.

Door uw product, inclusief productdata, 24/7 als BIM-model beschikbaar te stellen, maakt u het werk van een BIM-modelleur een stuk eenvoudiger.

USP Verlaag faalkosten

Verlaag faalkosten

U bent in charge in de echte wereld, waarom dan niet in de virtuele wereld? Heeft u duurzaamheid hoog in het vaandel? Zorg dan dat ook de meest recente producten in klantontwerpen correct worden toegepast.

USP Gebruiksvriendelijk product.

Gebruiksvriendelijk product.

Uw product maakt deel uit van het BIM-proces van de klant. Zo creëert u een enorme meerwaarde.

Deze bedrijven zijn u voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied.

PDM consultancy & advies voor service

BIM is niet meer weg te denken uit de installatiebranche. Tijdens de ontwerpfase wordt de BIM werkmethodiek steeds essentiëler. Daarom is het nu ook belangrijk om de BIM werkmethodiek uit te breiden van de ontwerpfase naar de productie- en realisatiefase.

  • Op dit moment stagneert de BIM workflow echter vaak bij de overgang van deze fases. AutoCAD of Revit modellen worden nu nog aangepast van generieke 2D of 3D modellen naar gedetailleerde fabriceerbare componenten in 3D. Deze aanpassingen kosten tijd, resources en werken informatieverlies in de hand.
  • Daarnaast wordt de as-built situatie na de productiefase niet teruggekoppeld naar het oorspronkelijke ontwerp. Door BIM te integreren in de productie- en realisatiefase zorgt u voor betere communicatie, een inzichtelijker bouwproces en minder clashes tijdens de bouw.

U als installateur profiteert misschien wel het meest van de informatie in het BIM-model. Dat blijkt onder andere uit het toenemende gebruik van BIM-content onder installateurs. U wilt toch ook niet achterblijven? De BIM-consultants van Cadac Group kunnen u als installateur of installatie adviesbureau ondersteunen in het BIM proces en met het samenwerken met ketenpartners. 

Lees meer

We zijn goed door de crisis gekomen omdat we geïnvesteerd hebben in nieuwe software en de aansluiting gemaakt hebben met BIM

 

Jelle van der Velde

Financieel Directeur - Van der Weerd Installatietechniek
Silhouet

PDM voor service

Wilt u weten hoe Cadac Group uw service afdeling kan ondersteunen in het informatiebeheer? Neem dan contact met ons op.

USP Beheer en onderhoud.

Beheer en onderhoud.

Met één druk op de knop kan je zien welke pompen in het gebouw nagekeken moeten worden en of er nog garantie op zit.

Contact opnemen
USP Gebruiksvriendelijk product.

Gebruiksvriendelijk product.

Uw product maakt deel uit van het BIM-proces van de klant. Zo creëert u een enorme meerwaarde.

USP Digitale borging productkennis.

Digitale borging productkennis.

Door uw product, inclusief productdata, 24/7 als BIM-model beschikbaar te stellen, maakt u het werk van een BIM-modelleur een stuk eenvoudiger.

Ontdek de impact van PDM - whitepapers

De gratis whitepapers van Cadac geven uitgebreide achtergrondinformatie over het gebruik en de implementatie van PDM.

Meer weten of PDM consultancy & advies? Neem vrijblijvend contact met ons op

Neem contact op Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap