Bouwkundige aannemers: orde in de chaos

Bespaar op kosten, win tijd, maak geïnformeerde beslissingen en verlaag uw projectrisico

Maak een afspraak Neem contact op

Optimaliseer uw BIM-workflows met een Data Management Systeem

BIM is een essentieel onderdeel van de digitale transformatie in de bouwindustrie. De voordelen die BIM met zich mee brengt zijn eindeloos. Toch weten vele bouwkundige aannemers nog niet hoe ze het maximale uit de digitalisering kunnen halen. De BIM-visie van Cadac is simpel: geef aan iedere participant van het bouwproces de mogelijkheid om op elk moment de juiste informatie vanuit één centrale locatie te bekijken. 

Hier zit nu net het probleem; BIM brengt een immense stroom aan data met zich mee. Dit resulteert in ongestructureerd beheer van documenten en modellen. Door een Data Management Systeem (DMS) te integreren, creëert u orde in de chaos. Zo bespaart u op kosten, wint u tijd, maakt u geïnformeerde beslissingen en daalt uw projectrisico. Cadac heeft een gestandaardiseerde aanpak ontwikkeld voor een succesvol Data Management Systeem voor de bouwkundige aannemerij. Interesse? Laat u adviseren door onze experts.

Lees meer

Door een kwalitatief Data Management Systeem in uw organisatie te introduceren, kunt u zich terug focussen op zaken waarvoor uw aandacht vereist is.

Paul Smeets Chief Technology Officer - Cadac Group Holding Paul Smeets

Voordelen van een gestandaardiseerd Data Management Systeem

USP Centraal platform

Centraal platform

U beschikt over één centraal platform in de cloud waar uw volledige projectdocumentatie veilig opgeslagen, gewijzigd en beheerd wordt.

USP Mobiele toegang

Mobiele toegang

U kunt uw tekeningen, modellen en andere projectdocumentatie altijd en overal raadplegen op uw smartphone.

USP Voorkom dubbel werk

Voorkom dubbel werk

Doordat u altijd toegang heeft tot de juiste documenten, gebruikt u geen foutieve informatie. Zo voorkomt u dubbel werk.

USP Bespaar tijd

Bespaar tijd

Met een goed geïntegreerd DMS beschikt u over één bron van waarheid. Hierdoor hoeft u niet op zoek te gaan naar het juiste bestand in mails of file transfer-diensten.

USP Bespaar geld

Bespaar geld

Een goed geïntegreerd DMS zorgt ervoor dat u efficiënter werkt en minder fouten maakt. Zo spaart u geld uit.

USP Optimaliseer communicatie

Optimaliseer communicatie

U kunt direct opmerkingen toevoegen aan documenten, deze aan de juiste personen toekennen en gestructureerd opvolgen.

Orde in de chaos

Desmond Laeyendecker, Business Development Manager bij Cadac Group, is ervan overtuigd: een absolute voorwaarde voor digitaal bouwen in BIM is een gestructureerd beheer van modellen, bestanden en documenten. Toch merkt hij dat aannemers en installateurs moeite hebben met deze overstap. 

In dit opiniestuk benadrukt Desmond de noodzaak en de voordelen van een Data Management Systeem. Cadac verlaagt de drempel naar gestructureerd databeheer met gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossingen van zowel Autodesk als van Cadac zelf. Dankzij onze kennis en software scheppen wij orde in de chaos. Voor iedereen.

Lees verder
AdobeStock_249444185.jpeg
AEC-bim-360-informatiebouwplaats 2.jpg

Verhoog uw rendement

De inrichting van een Data Management Systeem was nog nooit zo eenvoudig en door de gebruiksvriendelijke, intuïtieve opzet zijn gebruikers snel met het DMS aan de slag. Een engineer verliest gemakkelijk 20% van zijn tijd met het terugvinden en ordenen van data. Een RFI-aanvraag binnen gebouwbeheer neemt soms dagen in beslag. En dan nog de vraag: heb ik de juiste documenten wel? Door snel te beschikken over de juiste gegevens bespaart u snel veel geld en voorkomt u onnodig dubbel werk.

Dankzij ons ruim aanbod aan Autodesk-software en in-house software hielpen wij reeds vele bedrijven in de bouwkundige aannemerij met het implementeren van een kwalitatief Data Management Systeem. We delen graag de details van onze ervaringen met u.

Neem contact op

Hilti en Cadac maken werk van digitaal bouwen

Automatisering, robotsering en dus digitaal ontwerpen zijn absolute noodzaak in de bouwsector. Dat is de vaste overtuiging van Hilti, wereldwijd toeleverancier van gereedschappen, machines, software en andere diensten aan bouwbedrijven. Momenteel draaien ze een pilot met BIM 360 van Autodesk, welke bij succes uitgerold wordt over heel Europa.

Cadac is al vijf jaar vaste partner van Hilti en ze hebben dezelfde visie: een goedwerkend Data Management Systeem is de essentiële basis van een digitaal BIM-proces. Cadac biedt Hilti naast de juiste software, ook de juiste expertise. Cadac heeft de slag gemaakt van softwareleverancier naar digital enabler en dat is essentieel, want BIM-men is samenwerken en daarvoor heb je deskundige partners nodig.

Lees meer
1BIM_HILTI - Anchor.png
samenwerking-bim-bouwpartners.jpg

Webinar | Bouwkundige aannemers: orde in de chaos

De bouwindustrie bevindt zich middenin een digitalisatie van processen. Een van de gevolgen hiervan is dat er tijdens deze digitale processen ook steeds meer digitale bestanden worden gegenereerd. Wat wij ervaren is dat dit veelal ongestructureerd gebeurt. Wij brengen orde in de chaos, door een sectorspecifieke aanpak voor document- en modelbeheer voor uitvoerende partijen te presenteren.

Tijdens dit webinar leert u projectmatig uw documenten en modellen te beheren, op een wijze die perfect aansluit op de projectmatige aanpak van uw bouwprojecten. Werk efficiënter samen met uw partners, reduceer projectrisico’s en lever snellere resultaten en hogere kwaliteit. Dat is waar BIM om draait!

Meld u aan voor het webinar

De wereld van BIM: een stap vooruit met DMS

Uit onze ervaring blijkt dat vele bedrijven in de bouwindustrie met dezelfde problemen kampen wanneer het op BIM aankomt, namelijk het ongestructureerd beheer van de bijhorende documenten en modellen. Dankzij de nauwe samenwerking met onze klanten, slaagden wij erin deze problemen in kaart te brengen. Wij ontwikkelden doeltreffende Data Management Systemen om deze knelpunten aan te pakken. 

Wij helpen u een einde te brengen aan chaotisch mailverkeer, onoverzichtelijk en foutgevoelig taakbeheer of andere veelvoorkomende BIM-obstakels. Vertel ons over de problemen waar u tegen aanloopt, wij hebben hier zeker een oplossing voor!

Neem contact op
AdobeStock_183443589.jpeg

Software aangepast aan u

Kortom, met een DMS beschikt u over een centraal platform in de cloud waar modellen, tekeningen en andere projectdocumentatie veilig opgeslagen, gewijzigd en beheerd worden. Zeer laagdrempelig in installatie, implementatie en gebruik, met een logische rechtenstructuur en benaderbaar vanaf ieder device. Dit tevens met alle gewenste stakeholders! Zo beschikt iedereen te allen tijde over dezelfde en up-to-date gegevens, op kantoor, onderweg en op de bouwplaats!

Cadac kan u adviseren in de juiste keuze voor een DMS, door in kaart te brengen wat uw specifieke situatie is. Zo helpen wij u uw processen te optimaliseren, projectrisico’s beter te beheersen en uw digitale agenda te realiseren.  Dat is Cadac. 

Maak een afspraak

Ontdek de voordelen van een DMS voor bouwkundige aannemers

Maak een afspraak Stel een vraag

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap