Cadac Lab

Dé innovatieve Digital Fabrication werkplaats

Bekijk video Stel een vraag

Digital Fabrication werkplaats in Heerlen

Ontdek innovatieve ontwerp- en productiemethodes
De opkomst van nieuwe ontwerp technieken vraagt om nieuwe ontwerp- en productiemethoden. In ons hoofdkantoor in Heerlen hebben wij daarom het Cadac Lab ingericht, een innovatie werkplaats waar we CAD en CAM verbinden, ontwerpen op maakbaarheid en kwaliteit kunnen toetsen en u praktisch kennis kunt maken met de nieuwste innovaties voor uw productontwikkelingsproces.

Inspirerend machinepark
In de inspirerende omgeving van het Cadac Lab beschikken we over een fraai machinepark, waaronder 3D printers, 3D-scanner, een robotarm, en een state-of-the-art 5-assige CNC-machine.

Lees meer

Met meer dan 30 jaar ervaring kunnen wij u als geen ander helpen CAD en CAM te verbinden en de nieuwste ontwerp- en productiemethoden binnen uw productontwikkelingsproces toe te passen.

Jan Baggen Chief Executive Officer - Cadac Group Holding Jan Baggen

Ontdek een indrukwekkend machinepark

In het Cadac Lab beschikken we over een professionele 3D- kunststofprinter Stratasys Fortus 450mc, een FARO 3D-scanner voor reverse engineering toepassingen, een KUKA robotarm, en een state-of-the-art 5-assige Haas VF1 CNC-machine.

Met dit nieuwe machinepark en onze jarenlange ervaring op het gebied van digital design kunnen wij als geen inspelen op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ontwerpen (CAD) en produceren CAM.

Bekijk machinepark

Grand Opening Cadac Lab

training-3d-printing-v3.jpg

Volg praktische workshops en gebruikerstrainingen

We hebben een serie unieke workshops ontwikkeld waarin u samen met onze experts praktisch aan de slag gaat met innovatieve ontwerp- en productie workflows. We gaan niet in op het bedienen van de knopjes en software, maar we zoomen uit op het grote geheel. Laat u verrassen hoe wij u kunnen helpen om nog sneller, beter en goedkoper innovatieve producten te produceren. Ontdek thema's, technieken, en trends & ontwikkelingen, die u direct in uw eigen bedrijf kunt toepassen.

Wilt u liever specifiek inzoomen op het gebruik van software? Dan bieden wij ook daarvoor een breed scala aan CAD & CAM trainingen. Onze trainingslokalen in Heerlen liggen direct naast het Cadac Lab waardoor we direct kunnen schakelen tussen software en praktijk.

Bekijk workshops

Test nieuwe ideeën en concepten (R&D)

Wilt u zelf eens aan de slag met 3D printing, 3D Scanning, CNC-frezen of een KUKA Robot? Dan kunt u natuurlijk een workshop volgen. Wilt u niet alleen leren, maar ook produceren? Dat kan ook, we stellen onze professionele apparatuur graag ter beschikking.

Het Cadac Lab is dé ideale plek om nieuwe ideeën en concepten te testen, om snel te ontdekken wat nieuwe productietechnieken voor uw bedrijf kunnen betekenen. Zonder grote investeringen in dure apparatuur. U gebruikt gewoon die van ons.

Meer weten? Neem contact op!
foto-zuid-cadac.jpg
vr-bril-2.jpg

Maak kennis met dé thema's in uw vakgebied

Industry 4.0, Generative Design, Robotics, Additive Manufacturing (3D Printing), Substractive Manufacturing (CNC-frezen), Reverse Engineering, Virtual & Augmented Reality en Internet of Things. Enkele voorbeelden van ontwikkelingen die nu nog lastig en complex lijken, maar al snel gemeengoed worden. Laat deze kansen niet liggen en ga er nu mee aan de slag!

In het Cadac Lab laten onze experts u graag kennis maken met de praktische mogelijkheden van deze ontwikkelingen voor uw bedrijf. U zult verstelt staan van de mogelijkheden.

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen

Bekijk onze video's

Met ons Cadac Channel hebben wij de nieuwste innovaties in beeld gebracht.

 • Innovatie in het Cadac Lab

 • Cadac Channel #14: Robotica in het Cadac Lab

 • Cadac Channel #12: Autodesk HSM onderdeel van de collection

 • Cadac Channel #06: De eerste stap naar Model Based Enterprise

 • Cadac Channel #05 Digital Manufacturing

 • Cadac Channel #01: Het lab

 • Grand Opening Cadac Lab

Aan de slag met de nieuwste ontwerp- en productietechnieken?

Stel een vraag Maak een afspraak
cadac-3dprint_medium.25bdf2e3fc99.jpg

Stratasys Fortus 450mc 3D Printer

Stratasys ontwikkelde al in 1980 de Fused Deposition Modeling (FDM) technologie die vandaag de dag nog steeds wereldwijd gebruikt wordt door 3D printers. FDM wordt voornamelijk toegepast voor het functioneel testen van prototypes in verschillende sectoren. Gereedschap fabricanten als Black & Decker, electronica fabrikant Motorola, maar ook 3M maken gebruik van FDM om nieuwe ontwerpen te testen.

Onze industriële Stratasys Fortus 450mc is Additive Manufacturing op het hoogste niveau. Deze printer kan de meest complexe vormen printen in 3D.

Lees meer over onze 3D printer

5-assige Haas VF1 CNC-machine

Haas machines zijn gebouwd om te presteren. Van de ruwe materialen tot de afgewerkte machine legt Haas de nadruk op kwaliteit bij elke stap, hetgeen resulteert in een product dat robuust en betrouwbaar is, gemaakt om te blijven presteren.

Met de CNC-machine in het Cadac Lab ligt 5-assig binnen handbereik. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van 3-assig frezen. Bij 3-assig frezen kan het product alleen vanaf boven bewerkt worden. Bij 5-assig frezen is het mogelijk om het product aan 5 kanten te bewerken in één opspanning. Bij 3-assig frezen zijn hier 5 opspanningen voor nodig. 

Lees meer over onze CNC-machine
cnc-machine-lab-stagiaire.jpg
_DSC6793.JPG

FARO 3D Scanner / Meettaster

In het Cadac Lab beschikken we over een professionele FARO meettaster voor handmatige inspecties en effectieve analyse van onderdelen, componenten en eindproducten voor het stroomlijnen en maximaliseren van de efficiency van het gehele productieproces.

Onze 3D Scanner is hét instrument voor Quality Control, In-proces inspectie, machinekalibratie, 3D analyse en reverse engineering.

KUKA Robotarm

KUKA Industrial Robots is één van ‘s werelds voornaamste fabrikanten van industriële robots en automatiseringssystemen voor diverse industrieën - van automotive en gefabriceerde metalen tot voeding en plastics.

Bij KUKA hebben ze een heel duidelijke visie. Robots moeten mensen assisteren en niet andersom. Robots kunnen mensen helpen met hun werk door ergonomisch zwaardere taken over te nemen. De taken die door mensen worden uitgevoerd, dienen bij voorkeur te worden beperkt tot diegene waarvan menselijke vaardigheden zoals het vermogen om te leren, zintuigelijke waarnemingen, creativiteit en improvisatie worden vereist. Robots kunnen deze taken dan aanvullen met kracht, herhalingsnauwkeurigheid, snelheid en kwaliteit.

Ontdek KUKA Robots
kuka-lab-stagiaire.jpg

Kennismaken met onze machines?

Maak een afspraak Stel een vraag

Innovatie workshops

Ga praktisch aan de slag met innovatieve thema's in uw vakgebied

Staat uw onderwerp er niet tussen? Vraag om een maatwerk workshop!

Stel een vraag Maak een afspraak

Top 10 CAM Trainingen

Een selectie van onze CAD / CAM trainingen

Wilt u een CAM training op maat? Neem contact op met onze experts.

Stel een vraag Maak een afspraak

De beste Tools voor uw CAD / CAM workflows De beste Tools voor uw CAD / CAM workflows

Toonaangevende software voor uw ontwerp- en productie workflows

Onze CAD / CAM experts kunnen u als geen ander helpen om de nieuwste ontwerp- en productiemethoden binnen uw productontwikkelingsproces toe te passen.

Een greep uit beschikbare software

Architecture, Engineering & Construction Collection

Met de Architecture, Engineering & Construction Collection van Autodesk heeft u alle CAD en BIM tools in huis voor modellering, visualisatie en documentatie, in één kostenbesparende oplossing.

 • Minimaliseer faalkosten
 • Tijdwinst
Lees meer

Fusion 360

Fusion 360 is een nieuwe visie op productontwikkeling van Autodesk. Het is het eerste echte 'Product Innovation Platform' ter wereld. Een platform dat ontwerp, productie en gebruik met elkaar verbindt, in de cloud.

 • De eerste 3D CAD, CAM, and CAE tool in zijn soort
 • Beter samenwerken
Lees meer

HSM

Met HSM beschikt u over volledige CAM-functionaliteit voor draaien, frezen en andere CNC-gestuurde bewerkingen.

 • Digital Fabrication
 • Volledig geïntegreerd in Inventor
Lees meer

HSMSimul

HSMSimul biedt de enige nog missende link in de CAM workflow op basis van Autodesk HSM en maakt het tot een totaaloplossing.

 • Digital Fabrication
 • CAM Workflow
Lees meer

FeatureCAM

Autodesk FeatureCAM automatiseert in hoogste mate uw proces van ontwerp tot NC code. Reduceer programmeringstijd en produceer met consequent resultaat voor CNC frees, draai, langdraai en draadvonk machines.

 • Digital Fabrication
 • Programmeer onderdelen sneller dan ooit
Lees meer

NetFabb

Autodesk Netfabb-software voor additive manufacturing bevat tools die u helpen uw additive-werkstroom te stroomlijnen en 3D-modellen snel om te zetten in succesvol geprinte onderdelen.

 • Digital Fabrication
 • Maak uw model klaar om te 3D-printen
Lees meer

ReCap Pro

Autodesk ReCap is een krachtige reality capture tool waarmee u reality capture data, zoals puntenwolken kunt opschonen, structureren, visualiseren en delen op uw desktop of in de cloud.

 • Tijdwinst
 • Sluit aan op verschillende CAD platformen
Lees meer

PowerMill

Autodesk PowerMill is 's werelds toonaangevende, gespecialiseerde CAM-software voor de vervaardiging van complexe vormen.

 • Digital Fabrication
 • De beste CAM software voor vervaardiging van complexe vormen
Lees meer

PowerShape

Met PowerShape combineert u moeiteloos surface-, solid-, en mesh- modeling om complexe onderdelen gereed te maken voor productie.

 • Digital Fabrication
 • CAM modeling
Lees meer

PowerInspect

Optimaliseer en meet productkwaliteit met de toonaangevende, hardware onafhankelijke 3D measurement software van Autodesk.

 • Digital Fabrication
 • Optimaliseer meet productkwaliteit
Lees meer

Zoekt u iets anders? Bekijk dan ons complete productoverzicht!

Bekijk alle producten Stel een vraag

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap