Naar hoofdinhoud

Cadac Lab

De meest innovatieve digital fabrication-werkplaats in Heerlen

Digital Fabrication werkplaats in Heerlen

De opkomst van nieuwe ontwerp technieken vraagt om nieuwe ontwerp- en productiemethoden. In ons hoofdkantoor in Heerlen hebben wij daarom het Cadac Lab ingericht, een innovatie werkplaats waar we CAD en CAM verbinden, ontwerpen op maakbaarheid en kwaliteit kunnen toetsen en u praktisch kennis kunt maken met de nieuwste innovaties voor uw productontwikkelingsproces.

In de inspirerende omgeving van het Cadac Lab beschikken we over een fraai machinepark, waaronder 3D printers, 3D-scanner, een robotarm, en een state-of-the-art 5-assige CNC-machine.

cadac channel cam specialization

Cadac Group ontvangt de Autodesk CAM Specialization

In Augustus 2019 heeft Cadac Group de Autodesk CAM Specialization ontvangen. Het Cadac Lab ontvangt deze prijs vanwege haar kennis, ervaring en processen op het gebied van Computer-Aided Manufacturing (CAM). Cadac verdiept zich al jaren in de CAM-wereld door middel van intensieve trainingen en te innoveren in het Cadac Lab op het hoofdkantoor te Heerlen.

De Autodesk CAM Specialization erkent niet alleen Cadac’s expertise op het gebied van CAM, maar stelt Cadac ook in staat een selectie van exclusieve high-end Autodesk CAM-oplossingen op te nemen in de productcatalogus zoals Autodesk PowerMill, PowerShape, PowerInspect, Netfabb en FeatureCAM. Al deze producten kunnen gepresenteerd en getest worden in het Cadac Lab.

Meer over CAM

cadac-lab-3d-printing-1280

Test nieuwe ideeën en concepten (R&D)

Wilt u zelf eens aan de slag met 3D printing, 3D Scanning, CNC-frezen of een KUKA Robot? Dan kunt u natuurlijk een workshop volgen. Wilt u niet alleen leren, maar ook produceren? Dat kan ook, we stellen onze professionele apparatuur graag ter beschikking.

Het Cadac Lab is dé ideale plek om nieuwe ideeën en concepten te testen, om snel te ontdekken wat nieuwe productietechnieken voor uw bedrijf kunnen betekenen. Zonder grote investeringen in dure apparatuur. U gebruikt gewoon die van ons.

cadac lab ar vr

Maak kennis met dé thema's in uw vakgebied

Industry 4.0, Generative Design, Robotics, Additive Manufacturing (3D Printing), Substractive Manufacturing (CNC-frezen), Reverse Engineering, Virtual & Augmented Reality en Internet of Things. Enkele voorbeelden van ontwikkelingen die nu nog lastig en complex lijken, maar al snel gemeengoed worden. Laat deze kansen niet liggen en ga er nu mee aan de slag!

In het Cadac Lab laten onze experts u graag kennis maken met de praktische mogelijkheden van deze ontwikkelingen voor uw bedrijf. U zult verstelt staan van de mogelijkheden.

cadac channel robotica
cadac lab robotica

Hybrid Manufacturing

Binnen de mechanische markt is de meest bekende de “subtractieve” methode. Deze methode kennen we al eeuwen en werkt volgens het principe van materiaal verwijderen (substractie). In tegenstelling tot bij de subtractieve methode, heeft additief produceren als grote voordeel dat het materiaal naar behoefte wordt opgebouwd. Dit betekent: nauwelijks afval.

Nauwkeurigheid en oppervlaktekwaliteit laten bij de additieve methode daarentegen weer te wensen over. De combinatie van subtractief en additief is dus een optimale oplossing. We noemen deze combinatie “hybrid manufacturing” en hebben hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. Meer informatie vind je in het whitepaper Hybrid Manufacturing: een efficiënte aanpak.

Download whitepaper 

Aan de slag met de nieuwste ontwerp- en productietechnieken?

Wij zijn er om u te helpen

Ontdek een indrukwekkend machinepark

Met dit nieuwe machinepark en onze jarenlange ervaring op het gebied van digital design kunnen wij als geen inspelen op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ontwerpen (CAD) en produceren CAM.

cadac lab 3d printing

Stratasys Fortus 450mc 3D Printer

Stratasys ontwikkelde al in 1980 de Fused Deposition Modeling (FDM) technologie die vandaag de dag nog steeds wereldwijd gebruikt wordt door 3D printers. FDM wordt voornamelijk toegepast voor het functioneel testen van prototypes in verschillende sectoren. Gereedschap fabricanten als Black & Decker, electronica fabrikant Motorola, maar ook 3M maken gebruik van FDM om nieuwe ontwerpen te testen.

Onze industriële Stratasys Fortus 450mc is Additive Manufacturing op het hoogste niveau. Deze printer kan de meest complexe vormen printen in 3D

cadac-lab-cnc-machine

5-assige Haas VF1 CNC-machine

Haas machines zijn gebouwd om te presteren. Van de ruwe materialen tot de afgewerkte machine legt Haas de nadruk op kwaliteit bij elke stap, hetgeen resulteert in een product dat robuust en betrouwbaar is, gemaakt om te blijven presteren.

Met de CNC-machine in het Cadac Lab ligt 5-assig binnen handbereik. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van 3-assig frezen. Bij 3-assig frezen kan het product alleen vanaf boven bewerkt worden. Bij 5-assig frezen is het mogelijk om het product aan 5 kanten te bewerken in één opspanning. Bij 3-assig frezen zijn hier 5 opspanningen voor nodig.

cadac lab faro

FARO 3D Scanner / Meettaster

In het Cadac Lab beschikken we over een professionele FARO meettaster voor handmatige inspecties en effectieve analyse van onderdelen, componenten en eindproducten voor het stroomlijnen en maximaliseren van de efficiency van het gehele productieproces.

Onze 3D-scanner is hét instrument voor Quality Control, In-proces inspectie, machinekalibratie, 3D analyse en reverse engineering.

cadac lab kuka

KUKA Robotarm

KUKA Industrial Robots is één van ‘s werelds voornaamste fabrikanten van industriële robots en automatiseringssystemen voor diverse industrieën - van automotive en gefabriceerde metalen tot voeding en plastics.

Bij KUKA hebben ze een heel duidelijke visie. Robots moeten mensen assisteren en niet andersom. Robots kunnen mensen helpen met hun werk door ergonomisch zwaardere taken over te nemen. De taken die door mensen worden uitgevoerd, dienen bij voorkeur te worden beperkt tot diegene waarvan menselijke vaardigheden zoals het vermogen om te leren, zintuigelijke waarnemingen, creativiteit en improvisatie worden vereist. Robots kunnen deze taken dan aanvullen met kracht, herhalingsnauwkeurigheid, snelheid en kwaliteit.

cadac lab lasermachine

BRM co2-laser

In 2019 breidden we het Cadac Lab uit met een co2-laser van BRM lasers. De machine heeft een vermogen van 150 watt. In het Cadac Lab gebruiken we de laser voor de productie van vlakke platen metaal, hout of kunststof die we later samenstellen tot een model. Het apparaat kan wel tot op één tiende van een millimeter nauwkeurig uitsnijden. Dit betekent dat we makkelijker complexe vormen kunnen uitsnijden.

De lasermachine is een belangrijke aanwinst voor het Cadac Lab. Het biedt onder andere meer productiemogelijkheden waardoor wij meer expertise genereren die we met onze klanten kunnen delen. En dat is nu net wat wij willen: enabling digital. Voor iedereen.

Kennismaken met onze machines?

Ontdek de nieuwste innovaties voor uw productontwikkelingsproces

Kies een locatie

Europa

Wereld