Cadac Lab

Dé innovatieve Digital Fabrication werkplaats

Bekijk video Stel een vraag

Digital Fabrication werkplaats in Heerlen

Ontdek innovatieve ontwerp- en productiemethodes
De opkomst van nieuwe ontwerp technieken vraagt om nieuwe ontwerp- en productiemethoden. In ons hoofdkantoor in Heerlen hebben wij daarom het Cadac Lab ingericht, een innovatie werkplaats waar we CAD en CAM verbinden, ontwerpen op maakbaarheid en kwaliteit kunnen toetsen en u praktisch kennis kunt maken met de nieuwste innovaties voor uw productontwikkelingsproces.

Inspirerend machinepark
In de inspirerende omgeving van het Cadac Lab beschikken we over een fraai machinepark, waaronder 3D printers, 3D-scanner, een robotarm, en een state-of-the-art 5-assige CNC-machine.

Lees meer

Met meer dan 30 jaar ervaring kunnen wij u als geen ander helpen CAD en CAM te verbinden en de nieuwste ontwerp- en productiemethoden binnen uw productontwikkelingsproces toe te passen.

Jan Baggen Chief Executive Officer - Cadac Group Holding Jan Baggen

Cadac Channel #20: Cadac Group ontvangt de Autodesk CAM Specialization

Cadac Group ontvangt de Autodesk CAM Specialization

In Augustus 2019 heeft Cadac Group de Autodesk CAM Specialization ontvangen. Het Cadac Lab ontvangt deze prijs vanwege haar kennis, ervaring en processen op het gebied van Computer-Aided Manufacturing (CAM). Cadac verdiept zich al jaren in de CAM-wereld door middel van intensieve trainingen en te innoveren in het Cadac Lab op het hoofdkantoor te Heerlen. 

De Autodesk CAM Specialization erkent niet alleen Cadac’s expertise op het gebied van CAM, maar stelt Cadac ook in staat een selectie van exclusieve high-end Autodesk CAM-oplossingen op te nemen in de productcatalogus zoals Autodesk PowerMillPowerShapePowerInspectNetfabb en FeatureCAM. Al deze producten kunnen gepresenteerd en getest worden in het Cadac Lab.

Meer weten

Tour | Cadac Make Experience

We hebben een serie unieke workshops ontwikkeld waarin u samen met onze experts praktisch aan de slag gaat met innovatieve ontwerp- en productie workflows. We gaan niet in op het bedienen van de knopjes en software, maar we zoomen uit op het grote geheel. Laat u verrassen hoe wij u kunnen helpen om nog sneller, beter en goedkoper innovatieve producten te produceren. Ontdek thema's, technieken, en trends & ontwikkelingen, die u direct in uw eigen bedrijf kunt toepassen. Ook kunt u praktisch kennismaken met de nieuwste innovaties voor uw productontwikkelingsproces.

Grijp deze unieke kans om praktisch kennis te maken met de nieuwste innovaties voor uw productontwikkelingsproces in het Cadac Lab. Deze rondleiding ter waarde van 1.000,- is voor u kosteloos en biedt ruimte aan maximaal drie personen per bedrijf. 

Neem deel aan de Cadac Make Experience
training-3d-printing-v3.jpg
foto-zuid-cadac.jpg

Test nieuwe ideeën en concepten (R&D)

Wilt u zelf eens aan de slag met 3D printing, 3D Scanning, CNC-frezen of een KUKA Robot? Dan kunt u natuurlijk een workshop volgen. Wilt u niet alleen leren, maar ook produceren? Dat kan ook, we stellen onze professionele apparatuur graag ter beschikking.

Het Cadac Lab is dé ideale plek om nieuwe ideeën en concepten te testen, om snel te ontdekken wat nieuwe productietechnieken voor uw bedrijf kunnen betekenen. Zonder grote investeringen in dure apparatuur. U gebruikt gewoon die van ons.

Meer weten? Neem contact op!

Maak kennis met dé thema's in uw vakgebied

Industry 4.0, Generative Design, Robotics, Additive Manufacturing (3D Printing), Substractive Manufacturing (CNC-frezen), Reverse Engineering, Virtual & Augmented Reality en Internet of Things. Enkele voorbeelden van ontwikkelingen die nu nog lastig en complex lijken, maar al snel gemeengoed worden. Laat deze kansen niet liggen en ga er nu mee aan de slag!

In het Cadac Lab laten onze experts u graag kennis maken met de praktische mogelijkheden van deze ontwikkelingen voor uw bedrijf. U zult verstelt staan van de mogelijkheden.

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen
vr-bril-2.jpg
robotics-470x302.jpg (1)

Hybrid Manufacturing: een efficiënte aanpak

Binnen de mechanische markt is de meest bekende de “subtractieve” methode. Deze methode kennen we al eeuwen en zien we in de praktijk terug als frezen, draaien, boren, zagen, etc. Kortom, deze methode werkt volgens het principe van materiaal verwijderen (substractie). In tegenstelling tot bij de subtractieve methode, heeft additief produceren als grote voordeel dat het materiaal naar behoefte wordt opgebouwd. Dit betekent: nauwelijks afval. Nauwkeurigheid en oppervlaktekwaliteit laten bij de additieve methode daarentegen weer te wensen over. De combinatie van subtractief en additief is dus een optimale oplossing. We noemen deze combinatie “hybrid manufacturing”.

Dit whitepaper beschrijft de kracht van een all-in hardware- en softwareoplossing voor hybrid manufacturing, uitgaande van het gebruik van een Kuka Robot en Autodesk PowerMill Ultimate.

Download whitepaper

Bekijk onze video's

Met ons Cadac Channel hebben wij de nieuwste innovaties in beeld gebracht.

 • Cadac Channel #20: Cadac Group ontvangt de Autodesk CAM Specialization

 • Innovatie in het Cadac Lab

 • Cadac Channel #14: Robotica in het Cadac Lab

 • Cadac Channel #12: Autodesk HSM onderdeel van de collection

 • Cadac Channel #06: De eerste stap naar Model Based Enterprise

 • Cadac Channel #05 Digital Manufacturing

 • Cadac Channel #01: Het lab

 • Grand Opening Cadac Lab

Aan de slag met de nieuwste ontwerp- en productietechnieken?

Stel een vraag Maak een afspraak

Ontdek een indrukwekkend machinepark

In het Cadac Lab beschikken we over een professionele 3D- kunststofprinter Stratasys Fortus 450mc, een FARO 3D-scanner voor reverse engineering toepassingen, een KUKA robotarm, en een state-of-the-art 5-assige Haas VF1 CNC-machine.

Met dit nieuwe machinepark en onze jarenlange ervaring op het gebied van digital design kunnen wij als geen inspelen op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ontwerpen (CAD) en produceren CAM.

Bekijk machinepark

Grand Opening Cadac Lab

cadac-3dprint_medium.25bdf2e3fc99.jpg

Stratasys Fortus 450mc 3D Printer

Stratasys ontwikkelde al in 1980 de Fused Deposition Modeling (FDM) technologie die vandaag de dag nog steeds wereldwijd gebruikt wordt door 3D printers. FDM wordt voornamelijk toegepast voor het functioneel testen van prototypes in verschillende sectoren. Gereedschap fabricanten als Black & Decker, electronica fabrikant Motorola, maar ook 3M maken gebruik van FDM om nieuwe ontwerpen te testen.

Onze industriële Stratasys Fortus 450mc is Additive Manufacturing op het hoogste niveau. Deze printer kan de meest complexe vormen printen in 3D.

Lees meer over onze 3D printer

5-assige Haas VF1 CNC-machine

Haas machines zijn gebouwd om te presteren. Van de ruwe materialen tot de afgewerkte machine legt Haas de nadruk op kwaliteit bij elke stap, hetgeen resulteert in een product dat robuust en betrouwbaar is, gemaakt om te blijven presteren.

Met de CNC-machine in het Cadac Lab ligt 5-assig binnen handbereik. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van 3-assig frezen. Bij 3-assig frezen kan het product alleen vanaf boven bewerkt worden. Bij 5-assig frezen is het mogelijk om het product aan 5 kanten te bewerken in één opspanning. Bij 3-assig frezen zijn hier 5 opspanningen voor nodig. 

Lees meer over onze CNC-machine
cnc-machine-lab-stagiaire.jpg
_DSC6793.JPG

FARO 3D Scanner / Meettaster

In het Cadac Lab beschikken we over een professionele FARO meettaster voor handmatige inspecties en effectieve analyse van onderdelen, componenten en eindproducten voor het stroomlijnen en maximaliseren van de efficiency van het gehele productieproces.

Onze 3D Scanner is hét instrument voor Quality Control, In-proces inspectie, machinekalibratie, 3D analyse en reverse engineering.

KUKA Robotarm

KUKA Industrial Robots is één van ‘s werelds voornaamste fabrikanten van industriële robots en automatiseringssystemen voor diverse industrieën - van automotive en gefabriceerde metalen tot voeding en plastics.

Bij KUKA hebben ze een heel duidelijke visie. Robots moeten mensen assisteren en niet andersom. Robots kunnen mensen helpen met hun werk door ergonomisch zwaardere taken over te nemen. De taken die door mensen worden uitgevoerd, dienen bij voorkeur te worden beperkt tot diegene waarvan menselijke vaardigheden zoals het vermogen om te leren, zintuigelijke waarnemingen, creativiteit en improvisatie worden vereist. Robots kunnen deze taken dan aanvullen met kracht, herhalingsnauwkeurigheid, snelheid en kwaliteit.

Ontdek KUKA Robots
kuka-lab-stagiaire.jpg
_DSC7968.JPG

BRM co2-laser

In 2019 breidden we het Cadac Lab uit met een co2-laser van BRM lasers. De machine heeft een vermogen van 150 watt. In het Cadac Lab gebruiken we de laser voor de productie van vlakke platen metaal, hout of kunststof die we later samenstellen tot een model. Het apparaat kan wel tot op één tiende van een millimeter nauwkeurig uitsnijden. Dit betekent dat we makkelijker complexe vormen kunnen uitsnijden.

De lasermachine is een belangrijke aanwinst voor het Cadac Lab. Het biedt onder andere meer productiemogelijkheden waardoor wij meer expertise genereren die we met onze klanten kunnen delen. En dat is nu net wat wij willen: enabling digital. Voor iedereen.

Meer over BRM Lasers

Kennismaken met onze machines?

Maak een afspraak Stel een vraag

Innovatie workshops

Ga praktisch aan de slag met innovatieve thema's in uw vakgebied

Staat uw onderwerp er niet tussen? Vraag om een maatwerk workshop!

Stel een vraag Maak een afspraak

Top 10 CAM Trainingen

Een selectie van onze CAD / CAM trainingen

Wilt u een CAM training op maat? Neem contact op met onze experts.

Stel een vraag Maak een afspraak

De beste Tools voor uw CAD / CAM workflows De beste Tools voor uw CAD / CAM workflows

Toonaangevende software voor uw ontwerp- en productie workflows

Onze CAD / CAM experts kunnen u als geen ander helpen om de nieuwste ontwerp- en productiemethoden binnen uw productontwikkelingsproces toe te passen.

Een greep uit beschikbare software

Fusion 360

Fusion 360 is een nieuwe visie op productontwikkeling van Autodesk. Het is het eerste echte 'Product Innovation Platform' ter wereld. Een platform dat ontwerp, productie en gebruik met elkaar verbindt, in de cloud.

 • De eerste 3D CAD, CAM, and CAE tool in zijn soort
 • Beter samenwerken
Lees meer

FeatureCAM

Autodesk FeatureCAM automatiseert in hoogste mate uw proces van ontwerp tot NC code. Reduceer programmeringstijd en produceer met consequent resultaat voor CNC frees, draai, langdraai en draadvonk machines.

 • Digital Fabrication
 • Programmeer onderdelen sneller dan ooit
Lees meer

PowerMill

Autodesk PowerMill is 's werelds toonaangevende, gespecialiseerde CAM-software voor de vervaardiging van complexe vormen.

 • Digital Fabrication
 • De beste CAM software voor vervaardiging van complexe vormen
Lees meer

PowerShape

Met PowerShape combineert u moeiteloos surface-, solid-, en mesh- modeling om complexe onderdelen gereed te maken voor productie.

 • Digital Fabrication
 • CAM modeling
Lees meer

PowerInspect

Optimaliseer en meet productkwaliteit met de toonaangevende, hardware onafhankelijke 3D measurement software van Autodesk.

 • Digital Fabrication
 • Optimaliseer meet productkwaliteit
Lees meer

NetFabb

Autodesk Netfabb-software voor additive manufacturing bevat tools die u helpen uw additive-werkstroom te stroomlijnen en 3D-modellen snel om te zetten in succesvol geprinte onderdelen.

 • Digital Fabrication
 • Maak uw model klaar om te 3D-printen
Lees meer

Zoekt u iets anders? Bekijk dan ons complete productoverzicht!

Bekijk alle producten Stel een vraag

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap