BIM Consultancy & Advies

Van advies voor startende BIMmers. Tot complexe BIM-projecten

Neem contact op Meer weten over BIM

Volwaardig BIM-partner worden. En blijven.

Bent u klaar om integraal samen te werken in een BIM-project? Of bent u al dagelijkse met BIM-projecten bezig en bent u klaar om de volgende stap maken? Met de BIM-consultants van Cadac Group zorgt u voor een goede basis, duidelijk overzicht en consistentie van al uw BIM-projecten.

Problemen veroorzaakt door miscommunicatie achtervolgen de bouwsector al jarenlang. Door goed te werken in BIM voorkomt u hoge faalkosten, lange doorlooptijden, hoge bouwkosten, hoog energieverbruik en voorkomt u onduidelijke input voor de beheer- en onderhoudsfase. Bovendien wilt u in deze krappe arbeidsmarkt niet als oninteressante werkgever bekend staan. Alle technische opleidingen in Nederland werken met BIM. Het is dus van belang dat u zorg draagt dat het werkaanbod aantrekkelijk is voor getalenteerde afstudeerders.

Lees meer

De belangrijkste innovatie ten opzichte van de traditionele bouwplannen, is dat BIM gegevens van en voor alle partijen bevat.

Jeroen Leeuw Sales Director - Architectuur, bouw en installatietechniek Jeroen Leeuw

BIM Consultancy & Advies

BIM is een proces en bestaat uit meer dan alleen een softwarepakket. Consultancy & advies van Cadac Group kan u helpen om een volwaardige BIM-partner te worden. En te blijven.

Cadac Xperts

Cadac Xperts

Vind en boek gemakkelijk de beste experts voor uw project, dicht bij huis of wereldwijd.

Cadac Xperts

Diensten

Diensten

Bekijk ons overzicht van specifieke BIM-diensten, van BIM Quickscan tot consultancy op locatie.

BIM Diensten 

Trainingen

Trainingen

Kies voor een maatwerktraining van Cadac die aansluit op uw specifieke opleidingsdoelstellingen. 

Cadac Trainingen 

Software

Software

Bij Cadac Store vindt u de grootste collectie Autodesk software tegen de scherpste prijs. 

Cadac Store 

AdobeStock_183194041.jpeg

Van advies voor startende BIMmers tot complexe BIM-projecten.

Hoe complex uw BIM-project ook is, Cadac helpt u graag.


Als een van de grootste leveranciers van Autodesk in Europa en met ruim dertig jaar ervaring bij het optimaliseren van al uw processen die met digitale ontwerpinformatie in aanraking komen bent u verzekerd van de juiste begeleiding voor elk BIM-project.

 • Onze consultants en engineers zijn allemaal ervaren in uw industrie. Die ervaring vertaalt zich in krachtige, klantspecifieke en betaalbare oplossingen. Waarbij we goed nadenken hoe elke oplossing past in het digitale landschap dat nodig is om uw doelen te bereiken.
 • We streven uw doelen na op de meest efficiënte manier. Samen zorgen we ervoor dat u faalrisico en kosten minimaliseert.

Van architect tot gebouwbeheerder.

BIM-dienstverlening voor alle partners in de bouwketen.


Alle gegevens, die tijdens de ontwerp-, bouw-, beheer- en onderhoudsfase worden opgenomen in digitale modellen, moeten beschikbaar zijn voor alle betrokken bouwpartners. Zo kunnen we optimaal (samen)werken.

 • Het is belangrijk dat alle betrokken bouwpartners werken met BIM. Zo garanderen we optimale samenwerking in de bouwketen en dragen we allemaal zo optimaal mogelijk bij aan een succesvol eindresultaat.  
 • Vaker wel dan niet is BIM een vereiste bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Bij Cadac Group bieden we BIM-dienstverlening voor alle partners in de bouwketen. Vanaf de tekentafel tot het beheren van gebouwen.
bim-360-informatie-bouwplaats-bewerkt.png

BIM consultancy & advies voor architecten

Als architectenbureau kunt u veel betekenen in de wereld van BIM. Dankzij BIM kunnen architecten digitale ontwerpsimulaties maken om alle informatie te beheren die bij een project horen. Dat zorgt ervoor dat u uw volledige aandacht op uw creativiteit kan richten en minder tijd kwijt bent aan correcties.

 • Er wordt al veel gewerkt in één BIM model, maar er is nog veel ruimte voor verbetering. Veel architecten worden vaak gedwongen om in een latere fase nog veel aanpassingen te doen, omdat andere bouwpartners niet alle gegevens tot hun beschikking hebben. Dat is zonde, want latere aanpassingen gaan vaak ten koste van de creativiteit.

Daarom biedt Cadac BIM consultancy & advies aan alle partners in de bouwketen. Onze BIM consultancy & advies gericht op architecten zorgt ervoor dat zij in staat zijn om duurzame gebouwontwerpen, snelle iteraties en betere 3D presentaties te leveren. Zo is iedereen tevreden.

Lees meer

Dankzij de BIM-KIT twijfelde ik niet meer aan de benodigde software en kennis.

Piet Klaas

Architect - Architectenbureau de Scheve Muur
Silhouet

BIM voor architecten.

Wilt u weten hoe Cadac Group u als architect kan ondersteunen in het ontwerpproces en u kan helpen met het samenwerken met ketenpartners? Neem dan contact met ons op.

USP Ontwerp opties inzichtelijk maken.

Ontwerp opties inzichtelijk maken.

Architecten hebben alle relevante gegevens tot hun beschikking. Dit bespaart tijd, moeite en frustratie tijdens alle fasen van het bouwproces. 

USP Eenduidige informatie.

Eenduidige informatie.

Met BIM kunt u in een vroeg stadium al ontwerpbesluiten maken. Dankzij het tijdig detecteren en oplossen van problemen voorkomt u late wijzigingen en garandeert u minder bouwfouten in de uitvoering. 

USP Bewezen reductie van faalkosten

Bewezen reductie van faalkosten

De kans op faalkosten met BIM zijn beduidend lager dan tijdens een traditioneel bouwproces. Eventuele conflicten kunnen tijdig worden opgelost in plaats van op de bouwplaats. 

Deze architectenbureaus zijn u al voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied.

BIM consultancy & advies voor bouwadviseurs

Bouwadviesbureaus helpen klanten om de bouwprocedure van begin tot eind te verzorgen. Daarom is het zo belangrijk dat juist de bouwadviseur optimale kennis van BIM heeft. Door de intensieve betrokkenheid van bouwadviseurs tijdens het gehele bouwproces is het zo belangrijk dat juist deze partij optimaal werkt in BIM.

 • De bouwsector en de overheid hebben sectorbrede afspraken gemaakt over uitwisseling, eigenaarschap en organisatie van data en informatie tijdens het bouwproces. Het is daarom van cruciaal belang dat bouwadviseurs optimaal op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen rondom BIM. Het werken met BIM is tegenwoordig ook een vereiste voor nieuwe opdrachten. 

De BIM consultancy & advies van Cadac gericht op bouwadviesbureaus zorgt ervoor dat u ten alle tijde op de hoogte bent van de ontwikkelingen van BIM. Ook kunnen we u helpen BIM optimaal te implementeren in uw organisatie. 

Lees meer

Dankzij de trainingen van Cadac kunnen wij up-to-date gedetailleerd bouwadvies geven

Piet Klaas

Bouwadviseur - Bouwadviesbureau Janssen
Silhouet

BIM voor bouwadviseurs.

Wilt u weten hoe Cadac Group u als bouwadviseur kan ondersteunen in het ontwerpproces en u kan helpen met het samenwerken met ketenpartners? Neem dan contact met ons op.

USP Sterke projectcoördinatie

Sterke projectcoördinatie

Met BIM heeft u een duidelijk overzicht van de opeenvolgende stappen in het bouwproces. De afhankelijkheid van fases, materiaallijsten en een overzicht van aanspreekpunten zorgen voor een sterke projectcoördinatie.

USP Interessante data

Interessante data

Met BIM kunt u eenvoudig interessante data uit uw project halen. Hoeveel bedragen de totale kosten? Welke fase neemt het meeste tijd in beslag? Analyseer uw project grondig en ontdek de sterke en zwakke punten van uw project.

USP Daling faalkosten

Daling faalkosten

Een goede BIM-workflow brengt uw knelpunten en overlappingen in beelden. Zo lost u problemen op voor ze zich effectief voordoen. Dit maakt een enorm verschil in het kostenplaatje van uw bouwproject.

Deze bouwadviesbureaus zijn u al voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied.

BIM consultancy & advies voor aannemers en bouwbedrijven

Aannemers & bouwbedrijven zijn tijdens het gehele bouwproces intensief betrokken. Juist door de intensieve betrokkenheid van aannemers & bouwbedrijven tijdens het gehele bouwproces is het zo belangrijk dat juist deze partij optimaal werkt in BIM.

 • Het werken met BIM is tegenwoordig ook een vereiste voor nieuwe opdrachten. Reduceer faalkosten, verminder risico en maak het bouwproces voorspelbaar dankzij de business optimalisatie die u met BIM kunt bereiken.

BIM vormt een nieuwe manier van samenwerken tussen alle partners van het bouwproces. De BIM consultancy & advies van Cadac concentreert zich rondom het integraal beheren van informatie centraal om voor een optimale communicatie te zorgen. 

Lees meer

Voor mijn werkvoorbereider gaf het werken met digitale modellen en BIM een nieuwe uitdaging, waardoor ik hem als bedrijf langer aan mij kan binden

Jan Willem Hein

Aannemer - Bouwbedrijf Willem
Silhouet

BIM voor aannemers & bouwbedrijven

Wilt u weten hoe Cadac Group u als architect kan ondersteunen in het ontwerpproces en u kan helpen met het samenwerken met ketenpartners? Neem dan contact met ons op.

USP Een BIM-model is altijd up-to-date en consistent.

Een BIM-model is altijd up-to-date en consistent.

Hierdoor is betere coördinatie mogelijk, worden faalkosten verminderd en zijn inhoudelijk koppelingen mogelijk met kostencalculatie, sterkteberekeningen, planningssoftware en hoogwaardige visualisatietoepassingen.

USP Drastisch minder faalkosten.

Drastisch minder faalkosten.

Met name het verlagen van de faalkosten leidt tot grote winst. Deze ontstaan gebruikelijk door onvolledige en slechte voorbereiding, gegevensuitwisseling en communicatie. 

USP Optimale afstemming tussen ketenpartners

Optimale afstemming tussen ketenpartners

Er is vaak onvoldoende aandacht voor de uitvoerbaarheid tijdens de ontwerpfase en de mogelijke afstemmingsfouten tussen de verschillende partijen en partners in het bouwproces.

Deze bouwbedrijven zijn u voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied.

BIM consultancy & advies voor fabrikanten & toeleveranciers

BIM is de standaard voor bouwend Nederland. Voor u als fabrikant is het dus ook belangrijk om aansluiting te blijven houden bij BIM. Uw producten en 3D-modellen zijn namelijk hard nodig in BIM-projecten. Het liefst uit één bron en niet specifiek via CAD-bibliotheken van verschillende softwareleveranciers.

 • Het kost fabrikanten veel tijd en geld om content up-to-date en werkend te houden met nieuwe releases. Daarom zijn wij, in samenwerking met UNETO-VNI en andere softwareleveranciers, gestart met een project, waarbij het ontwikkelen van een Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) centraal staat. De UOB is een oplossing voor de gehele installatietechnische branche. 

Steeds vaker krijgt u als producerende partij de vraag om BIM modellen aan te leveren. Welke stappen moet u zetten om uw informatie zo goed mogelijk over te brengen zodat een bouwende partij in BIM hiermee verder kan? Ervaren BIM-consultants van Cadac kunnen u op weg helpen. 

Lees meer

Dankzij de eenduidige tekeningen, gevuld met aanzicht, detailuitslagen en uittrekstaten kunnen wij vele uren werk terugbrengen tot enkele minuten en foutmarges drastisch verlagen.

Bob van Goethem

Directeur - Mombarg Beton
Silhouet

BIM voor fabrikanten & toeleveranciers

Wilt u weten hoe Cadac Group u als fabrikant & toeleverancier kan ondersteunen in het ontwerpproces en u kan helpen met het samenwerken met ketenpartners? Neem dan contact met ons op.

USP Digitale borging productkennis.

Digitale borging productkennis.

Door uw product, inclusief productdata, 24/7 als BIM-model beschikbaar te stellen, maakt u het werk van een BIM-modelleur een stuk eenvoudiger.

USP Verlaag faalkosten

Verlaag faalkosten

U bent in charge in de echte wereld, waarom dan niet in de virtuele wereld? Heeft u duurzaamheid hoog in het vaandel? Zorg dan dat ook de meest recente producten in klantontwerpen correct worden toegepast.

USP Gebruiksvriendelijk product.

Gebruiksvriendelijk product.

Uw product maakt deel uit van het BIM-proces van de klant. Zo creëert u een enorme meerwaarde.

Deze fabrikanten & toeleveranciers zijn u voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied.

BIM consultancy & advies voor installateurs

BIM is niet meer weg te denken uit de installatiebranche. Tijdens de ontwerpfase wordt de BIM werkmethodiek steeds essentiëler. Daarom is het nu ook belangrijk om de BIM werkmethodiek uit te breiden van de ontwerpfase naar de productie- en realisatiefase.

 • Op dit moment stagneert de BIM workflow echter vaak bij de overgang van deze fases. AutoCAD of Revit modellen worden nu nog aangepast van generieke 2D of 3D modellen naar gedetailleerde fabriceerbare componenten in 3D. Deze aanpassingen kosten tijd, resources en werken informatieverlies in de hand.
 • Daarnaast wordt de as-built situatie na de productiefase niet teruggekoppeld naar het oorspronkelijke ontwerp. Door BIM te integreren in de productie- en realisatiefase zorgt u voor betere communicatie, een inzichtelijker bouwproces en minder clashes tijdens de bouw.

U als installateur profiteert misschien wel het meest van de informatie in het BIM-model. Dat blijkt onder andere uit het toenemende gebruik van BIM-content onder installateurs. U wilt toch ook niet achterblijven? De BIM-consultants van Cadac Group kunnen u als installateur of installatie adviesbureau ondersteunen in het BIM proces en met het samenwerken met ketenpartners. 

Lees meer

We zijn goed door de crisis gekomen omdat we geïnvesteerd hebben in nieuwe software en de aansluiting gemaakt hebben met BIM

 

Jelle van der Velde

Financieel Directeur - Van der Weerd Installatietechniek
Silhouet

BIM voor installateurs

Wilt u weten hoe Cadac Group u als installateur kan ondersteunen in het ontwerpproces en u kan helpen met het samenwerken met ketenpartners? Neem dan contact met ons op.

USP Beheer en onderhoud.

Beheer en onderhoud.

Met één druk op de knop kan je zien welke pompen in het gebouw nagekeken moeten worden en of er nog garantie op zit.

Contact opnemen
USP Gebruiksvriendelijk product.

Gebruiksvriendelijk product.

Uw product maakt deel uit van het BIM-proces van de klant. Zo creëert u een enorme meerwaarde.

USP Digitale borging productkennis.

Digitale borging productkennis.

Door uw product, inclusief productdata, 24/7 als BIM-model beschikbaar te stellen, maakt u het werk van een BIM-modelleur een stuk eenvoudiger.

BIM consultancy & advies voor gebouwbeheerders

De adoptie van BIM krijgt steeds meer grond in alle fasen van de bouwketen. Ook de modellen die tijdens de ontwerpfase worden opgesteld bevatten steeds meer informatie. Het gebruik van deze informatie voor de lange levensduur van een asset is dan ook een logische vervolgstap. BIM biedt een schat aan praktische informatie om ook in de exploitatiefase kosten te besparen.

 • De overdracht van BIM informatie van de ontwerpfase naar de beheer- & onderhoudsfase gebeurt op dit moment nog vaak handmatig. Het gevolg? Veel tijdverlies en risico’s op fouten omdat niet alle bruikbare data wordt overgenomen! Terwijl deze informatie uitermate geschikt is om inzichtelijk te maken wanneer iets onderhouden, hersteld of vervangen moet worden. En, misschien nog wel belangrijker, hoeveel dit kost op jaarbasis.
 • BIM wordt nog te vaak alleen geassocieerd met 3D CAD in de ontwerpfase. De i van informatie in BIM is echter heel belangrijk. Door al vroegtijdig veel informatie en data aan het model toe te voegen wordt niet alleen sneller gebouwd met minder faalkosten, de data is ook uitermate geschikt om te gebruiken in de beheer- en onderhoudsfase.

Wat kan gebouwinformatie voor een meerjarig beheer- & onderhoudsplan betekenen? Het antwoord hierop spreekt voor zich. Immers, de gebruiksperiode van een gebouw duurt vaak 15 maal langer dan de ontwikkelperiode. Als facility manager gebruikt u de BIM-data voor efficiënter onderhoud, planningen en ruimtegebruik.

Lees meer

BIM biedt een schat aan praktische informatie om ook in de exploitatiefase kosten te besparen.

Peter Jan Rens

Facility Manager - Rabobank
Silhouet

BIM voor gebouwbeheerders.

Wilt u weten hoe Cadac Group u als gebouwbeheerders kan ondersteunen in het ontwerpproces en u kan helpen met het samenwerken met ketenpartners? Neem dan contact met ons op.

USP Visueel inzicht in ruimtegebruik

Visueel inzicht in ruimtegebruik

Bepaal in het 3D model de meest efficiënte indeling voor ruimtes.

USP Efficiënte onderhoudsplanning

Efficiënte onderhoudsplanning

Altijd helder inzicht in wanneer wat onderhouden moet worden.

USP Combineer BIM en beheerdata

Combineer BIM en beheerdata

Maak visueel duidelijk welke gebouwonderdelen of installaties onderhouden moeten worden.

Deze gebouwbeheerders zijn u voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied.

Ontdek de impact van BIM - whitepapers

De gratis whitepapers van Cadac geven uitgebreide achtergrondinformatie over het gebruik en de implementatie van BIM.

Meer weten of BIM consultancy & advies? Neem vrijblijvend contact met ons op

Neem contact op Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap