Autodesk CAM Specialization

Autodesk CAM reseller & CAM consultant

Download whitepaper Meer over Cadac Lab

Cadac ontvangt Autodesk CAM Specialization

Koploper op het gebied van CAM
Cadac-medewerkers verdiepen zich al jaren in Computer-Aided Manufacturing (CAM). Ze volgen intensieve trainingen en innoveren en experimenteren daarnaast in het Cadac Lab met state-of-the-art apparatuur. Deze inspanningen hebben zijn vruchten afgeworpen. Cadac heeft de Autodesk CAM Specialization ontvangen omwille van haar kennis, ervaring en processen. Een erkenning die deuren opent voor Cadac. 

Autodesk CAM-producten beschikbaar in het Cadac-assortiment
De Autodesk CAM-specialisatie is meer dan een erkenning van Cadac’s expertise. Het geeft Cadac ook de mogelijkheid exclusieve high-end Autodesk CAM-oplossingen op te nemen in haar assortiment zoals PowerShape, PowerMill, PowerInspect, FeatureCAM en Netfabb. Klanten kunnen ook rekenen op hoogstaande consultancy waarbij ze ook gebruik kunnen maken van de faciliteiten van het Cadac Lab.

Lees meer

De automatisering van productontwikkeling is een complex proces, maar levert enorme voordelen op het vlak van kwaliteit, productiesnelheid en kostenbesparing.

Marco Takx CAM Consultant - Digital Fabrication Marco Takx

Cadac Channel #20: Cadac Group ontvangt de Autodesk CAM Specialization

Cadac ontwikkelt zich tot CAM-specialist

Als koploper in de digitalisering van de maakindustrie volgt Cadac de laatste trends op de voet. De opkomst van nieuwe ontwerptechnieken vraagt om nieuwe productiemethoden. Onze consultants verdiepten zich de laatste jaren in de materie van CAM om zo het productontwikkelingsproces van klanten te verbeteren. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. 

In augustus mochten we de Autodesk CAM Specialization in ontvangst nemen, een bijzondere titel met internationale waarde. "De erkenning van Autodesk toont niet alleen aan dat we koploper zijn op het gebied van CAM, maar het geeft ons ook de mogelijkheid klanten nog beter te helpen met hun productontwikkelingsproces," aldus Jan Baggen, CEO van Cadac. Deze titel is slechts een begin, Cadac zal zich nog verder ontwikkelen in CAM en blijven innoveren om productontwikkelingsprocessen zo optimaal mogelijk te automatiseren.

Lees hier het artikel

Cadac Make Experience

Digitalisering is in volle gang in de maakindustrie, de bouw en de overheid. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt, verandert radicaal. De opkomst van nieuwe ontwerptechnieken vereist nieuwe ontwerp- en productiemethoden.

Daarom hebben we het Cadac Lab opgezet op ons hoofdkantoor in Heerlen, een innovatieve werkplaats waar we CAD en CAM verbinden en ontwerpen testen op maakbaarheid en kwaliteit. Ook kunt u praktisch kennismaken met de nieuwste innovaties voor uw productontwikkelingsproces.

Grijp deze unieke kans om praktisch kennis te maken met de nieuwste innovaties voor uw productontwikkelingsproces in het Cadac Lab. Deze rondleiding ter waarde van 1.000,- is voor u kosteloos en biedt ruimte aan maximaal drie personen per bedrijf. 

Neem deel aan de Cadac Make Experience
training-3d-printing-v3.jpg
cam.jpg

CAM: Automatiseer en digitaliseer uw productieproces

CAM, Computer-Aided Manufacturing, is het gebruik van software en computergestuurde machines met het doel het productieproces te automatiseren. CAD ontwerpt uw product, CAM maakt uw product. CAM automatiseert de aansturing van productie vanuit uw 3D-model. Het zorgt voor optimalere productie, betere productkwaliteit, en reduceert de kosten van werkvoorbereiding.

In onze productcatalogus vindt u diverse CAM-software. De functionaliteiten van de softwarepakketten zijn uitgebreid. U vindt tools voor bijvoorbeeld simulatie en additive (3D printing) of subtractive (CNC) manufacturing. Benieuwd welk product het best bij uw bedrijf past? Onze CAM-consultants kunnen u vast helpen!

Leer meer over CAM

Cadac Lab: digital fabrication werkplaats

Enkele jaren geleden richtte Cadac het Cadac Lab op in het hoofdkantoor te Heerlen. Het is een indrukwekkend machinepark met state-of-the-art apparatuur zoals een een 3D-kunststofprinter Stratasys Fortus 450mc, een FARO 3D-scanner, een KUKA-robotarm, een 5-assige Haas VF1 CNC-machine en een co2-laser. In het Lab experimenteren onze experts met diverse software en apparatuur. 

U bent steeds van harte welkom in het Lab om workshops te volgen, kennis te maken met de machines of zelf onze apparatuur te gebruiken voor de ontwikkeling van uw product!

Ontdek ons Cadac Lab
kuka-lab-stagiaire.jpg
robotics-470x302.jpg (1)

Hybrid Manufacturing: een efficiënte aanpak

Binnen de mechanische markt is de meest bekende de “subtractieve” methode. Deze methode kennen we al eeuwen en zien we in de praktijk terug als frezen, draaien, boren, zagen, etc. Kortom, deze methode werkt volgens het principe van materiaal verwijderen (substractie). In tegenstelling tot bij de subtractieve methode, heeft additief produceren als grote voordeel dat het materiaal naar behoefte wordt opgebouwd. Dit betekent: nauwelijks afval. Nauwkeurigheid en oppervlaktekwaliteit laten bij de additieve methode daarentegen weer te wensen over. De combinatie van subtractief en additief is dus een optimale oplossing. We noemen deze combinatie “hybrid manufacturing”.

Dit whitepaper beschrijft de kracht van een all-in hardware- en softwareoplossing voor hybrid manufacturing, uitgaande van het gebruik van een Kuka Robot en Autodesk PowerMill Ultimate.

Download whitepaper

Maak gebruik van de laatste trends in uw vakgebied

Cadac stelt haar apparatuur graag ter beschikking aan haar klanten. U bent welkom in ons lab om zelf aan de slag te gaan met de laatste digitale trends zoals 3D printing, 3D scanning en CNC-frezen.

Zo kunt u nieuwe ideeën en concepten testen en ontdekken wat de nieuwste productietechnieken voor uw bedrijf kunnen betekenen. Zonder dat u moet investeren in dure apparatuur. U gebruikt gewoon die van ons!

Maak een afspraak
vr-bril-2.jpg

Innovatie in het Cadac Lab

Werk mee aan baanbrekende projecten

Het Cadac Lab is ook een plaats waar diverse organisaties uit verschillende sectoren samen komen. De samenwerking met diverse organisaties leidt vaak tot innoverende resultaten. Het samenspel van uiteenlopende vakkennis resulteert in opmerkelijke producten, waaronder een 3D-geprinte duurzame lichtgewicht elektrische raceauto.

Heeft u een interessant project in gedachte, maar bent u nog op zoek naar een betrouwbare partner met productie- en/of ontwerpervaring? Neem dan zeker contact met ons op!

Neem contact op

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Neem contact op Maak een afspraak

De beste software voor uw CAM workflows De beste software voor uw CAM workflows

Geavanceerde software voor uw ontwerp- en productie workflows

Laat u helpen door onze experts met het optimaal intergreren van de nieuwste ontwerp- en productiemethoden in uw productontwikkelingsproces.

Een greep uit beschikbare software

Fusion 360

Fusion 360 is een nieuwe visie op productontwikkeling van Autodesk. Het is het eerste echte 'Product Innovation Platform' ter wereld. Een platform dat ontwerp, productie en gebruik met elkaar verbindt, in de cloud.

 • De eerste 3D CAD, CAM, and CAE tool in zijn soort
 • Beter samenwerken
Lees meer

FeatureCAM

Autodesk FeatureCAM automatiseert in hoogste mate uw proces van ontwerp tot NC code. Reduceer programmeringstijd en produceer met consequent resultaat voor CNC frees, draai, langdraai en draadvonk machines.

 • Digital Fabrication
 • Programmeer onderdelen sneller dan ooit
Lees meer

PowerMill

Autodesk PowerMill is 's werelds toonaangevende, gespecialiseerde CAM-software voor de vervaardiging van complexe vormen.

 • Digital Fabrication
 • De beste CAM software voor vervaardiging van complexe vormen
Lees meer

PowerShape

Met PowerShape combineert u moeiteloos surface-, solid-, en mesh- modeling om complexe onderdelen gereed te maken voor productie.

 • Digital Fabrication
 • CAM modeling
Lees meer

PowerInspect

Optimaliseer en meet productkwaliteit met de toonaangevende, hardware onafhankelijke 3D measurement software van Autodesk.

 • Digital Fabrication
 • Optimaliseer meet productkwaliteit
Lees meer

NetFabb

Autodesk Netfabb-software voor additive manufacturing bevat tools die u helpen uw additive-werkstroom te stroomlijnen en 3D-modellen snel om te zetten in succesvol geprinte onderdelen.

 • Digital Fabrication
 • Maak uw model klaar om te 3D-printen
Lees meer

Zoekt u iets anders? Bekijk dan ons complete productoverzicht!

Bekijk alle producten Stel een vraag

Workshops

In ons Cadac Lab in Heerlen laten we u graag kennismaken met de nieuwste innovaties op het gebied van CAD / CAM

Top 10 CAM-trainingen

Leer van de beste CAM-specialisten in de Benelux

cadac-3dprint_medium.25bdf2e3fc99.jpg

Stratasys Fortus 450mc 3D Printer

Stratasys ontwikkelde al in 1980 de Fused Deposition Modeling (FDM) technologie die vandaag de dag nog steeds wereldwijd gebruikt wordt door 3D printers. FDM wordt voornamelijk toegepast voor het functioneel testen van prototypes in verschillende sectoren. Gereedschap fabricanten als Black & Decker, electronica fabrikant Motorola, maar ook 3M maken gebruik van FDM om nieuwe ontwerpen te testen.

Onze industriële Stratasys Fortus 450mc is Additive Manufacturing op het hoogste niveau. Deze printer kan de meest complexe vormen printen in 3D.

Lees meer over onze 3D printer

5-assige Haas VF1 CNC-machine

Haas machines zijn gebouwd om te presteren. Van de ruwe materialen tot de afgewerkte machine legt Haas de nadruk op kwaliteit bij elke stap, hetgeen resulteert in een product dat robuust en betrouwbaar is, gemaakt om te blijven presteren.

Met de CNC-machine in het Cadac Lab ligt 5-assig binnen handbereik. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van 3-assig frezen. Bij 3-assig frezen kan het product alleen vanaf boven bewerkt worden. Bij 5-assig frezen is het mogelijk om het product aan 5 kanten te bewerken in één opspanning. Bij 3-assig frezen zijn hier 5 opspanningen voor nodig. 

Lees meer over onze CNC-machine
cnc-machine-lab-stagiaire.jpg
_DSC6793.JPG

FARO 3D Scanner / Meettaster

In het Cadac Lab beschikken we over een professionele FARO meettaster voor handmatige inspecties en effectieve analyse van onderdelen, componenten en eindproducten voor het stroomlijnen en maximaliseren van de efficiency van het gehele productieproces.

Onze 3D Scanner is hét instrument voor Quality Control, In-proces inspectie, machinekalibratie, 3D analyse en reverse engineering.

KUKA Robotarm

KUKA Industrial Robots is één van ‘s werelds voornaamste fabrikanten van industriële robots en automatiseringssystemen voor diverse industrieën - van automotive en gefabriceerde metalen tot voeding en plastics.

Bij KUKA hebben ze een heel duidelijke visie. Robots moeten mensen assisteren en niet andersom. Robots kunnen mensen helpen met hun werk door ergonomisch zwaardere taken over te nemen. De taken die door mensen worden uitgevoerd, dienen bij voorkeur te worden beperkt tot diegene waarvan menselijke vaardigheden zoals het vermogen om te leren, zintuigelijke waarnemingen, creativiteit en improvisatie worden vereist. Robots kunnen deze taken dan aanvullen met kracht, herhalingsnauwkeurigheid, snelheid en kwaliteit.

Ontdek KUKA Robots
kuka-lab-stagiaire.jpg
_DSC7968.JPG

BRM co2-laser

In 2019 breidden we het Cadac Lab uit met een co2-laser van BRM lasers. De machine heeft een vermogen van 150 watt. In het Cadac Lab gebruiken we de laser voor de productie van vlakke platen metaal, hout of kunststof die we later samenstellen tot een model. Het apparaat kan wel tot op één tiende van een millimeter nauwkeurig uitsnijden. Dit betekent dat we makkelijker complexe vormen kunnen uitsnijden.

De lasermachine is een belangrijke aanwinst voor het Cadac Lab. Het biedt onder andere meer productiemogelijkheden waardoor wij meer expertise genereren die we met onze klanten kunnen delen. En dat is nu net wat wij willen: enabling digital. Voor iedereen.

Meer over BRM Lasers

Kennismaken met onze machines?

Maak een afspraak Stel een vraag

Gerelateerde video's

Bekijk de video's gerelateerd aan dit thema

 • Grand Opening Cadac Lab

 • Cadac Channel #01: Het lab

 • Cadac Channel #06: De eerste stap naar Model Based Enterprise

 • Cadac Channel #04 Fusion 360

 • Cadac Channel #05 Digital Manufacturing

Onze oplossingen in de praktijk

Bekijk een selectie van onze projecten bij toonaangevende klanten

Meer cases

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap