Toeleveranciers van de bouw

Optimaliseer uw productcatalogus van initieel ontwerp tot en met beheer en onderhoud

Maak een afspraak Neem contact op

Van CAD-product naar BIM-bouwsteen

Hoe gaat u als toeleverancier van de bouw om met Building Information Modeling? BIM is intussen een vaste waarde in de bouwsector. Als toeleverancier bent u genoodzaakt zich hieraan aan te passen. Cadac kan u helpen. Door BIM-bouwstenen te ontwikkelen, vereenvoudigt u het BIM-proces van de klant. Meer zelfs, doordat u deel uitmaakt van het ontwerpproces en uw product opgenomen is in de bill of material, stijgt uw verkoopkans. Bovendien weet u als fabrikant hoe uw product in de ‘echte wereld’ werkt. Dankzij de Cadac-oplossingen deelt u deze informatie eenvoudig in de ‘virtuele wereld’ en verlaagt u het risico op faalkosten voor uw klant.

Door BIM-bouwstenen te ontwikkelen, creëert u een enorme verkoopkans. Echter werken de digitale technologieën binnen de bouw- en de maakindustrie totaal anders. Als toeleverancier van de bouw krijgt u te maken met de uitdagingen van beide werelden. Bij Cadac bieden we diverse oplossingen om uw CAD-producten beschikbaar te stellen als BIM-bouwsteen. Laat u informeren door onze experts!

Lees meer

Door uw eindproduct geschikt te maken voor BIM verhoogt u uw verkoopkansen.

Jeroen Leeuw Sales Director - Architectuur, bouw en installatietechniek Jeroen Leeuw

Voordelen van BIM-bouwstenen

Maak gebruik van de kennis en tools van Cadac om BIM-bouwstenen te creëren.

USP Verlaag faalkosten

Verlaag faalkosten

U bent in charge in de echte wereld, waarom dan niet in de virtuele wereld? Heeft u duurzaamheid hoog in het vaandel? Zorg dan dat ook de meest recente producten in klantontwerpen correct worden toegepast.

USP Digitale borging productkennis

Digitale borging productkennis

Door uw product, inclusief productdata, 24/7 als BIM-model beschikbaar te stellen, maakt u het werk van een BIM-modelleur een stuk eenvoudiger.

USP Gebruiksvriendelijk product

Gebruiksvriendelijk product

De BIM-bouwstenen die Cadac bouwt zijn licht en zoveel mogelijk parametrisch. Daarmee wordt de belasting voor uw PC of werkstation tot een minimum beperkt!

USP Creëer meerwaarde

Creëer meerwaarde

Uw product maakt deel uit van het BIM-proces van de klant. Zo creëert u een enorme meerwaarde.

USP Breed beschikbaar

Breed beschikbaar

U krijgt aansluiting tot veelgebruikte contentbibliotheken: de Uniforme Objecten Bibliotheek en de Dutch Revit Standard.

USP Betere verkoop

Betere verkoop

Uw product is opgenomen in de stuklijst of bill of material waar de klant de bestellingen uit genereert.

bim-bouwplaats.jpg

Webinar: toeleveranciers van de bouw

Toeleveranciers van de bouw hebben te maken met twee werelden. Enerzijds moet een product worden gefabriceerd, op maat gemaakt of samengesteld, anderzijds wordt gevraagd om een steeds actievere bijdrage te leveren aan het BIM-proces in de bouw. Beide processen lijken op elkaar, maar zijn tegelijk volstrekt anders.

Hoe kunt u efficiënt aansluiten op het BIM-proces van uw klant en kunt u uw kansen tot verkoop vergroten? Cadac zocht een oplossing voor de toeleveranciers van de bouw. Schrijf u in voor ons webinar en krijg meer controle over uw product in zowel de BIM- als de echte wereld.

Bent u leverancier van de bouwwereld? Wilt u meer controle over uw product? Schrijf u in voor het webinar “Toeleveranciers van de bouw”!

Schrijf u in voor het webinar

Een contentdatabase voor BIM-modelleurs

Wilo is een van de grootste ontwikkelaars en producenten van waterpompsystemen ter wereld. Hoewel Wilo producten fabriceert, voelen ze de urgentie van de digitalisering in de bouw. “De komende decennia zullen steden sterk groeien, er zijn vele miljoenen nieuwe woningen nodig. De bouwsector in zijn huidige vorm kan dat niet aan.” Als toeleverancier aan de bouw, ging Wilo op zoek naar een manier om slimmer te bouwen.

Hiervoor gingen ze met Cadac in zee. Wilo rekent op de expertise en innovatiekracht van Cadac. Samen bouwden ze een contentdatabase van intelligente 3D-bouwstenen die beschikbaar is voor BIM-modelleurs. Cadac en Wilo blijven investeren in dit project en bouwen samen aan de toekomst.

Lees meer over de samenwerking tussen Cadac en Wilo
WILO9412_Service_Shooting_2014_commissioning_Mr__Kruppa__People_with_product_People__20140514_300_RGB.png
download.png

Een digitale bibiliotheek voor Jongeneel

Jongeneel is een van de oudste en grootste groothandels in hout-, plaat- en bouwmaterialen van Nederland. Het bedrijf zet vol in op Building Information Modelling en besloot daarom als eerste in haar branche de productdata digitaal beschikbaar te stellen.

Cadac installeerde een plug-in onder de naam Content Library Access Button (CLAB). Architecten, aannemers en modelleurs kunnen via de website de plug-in gratis downloaden en krijgen zo toegang tot het complete productengamma van Jongeneel in Autodesk Revit. Alle productdata is digitaal beschikbaar en indien gewenst levert Jongeneel een gedetailleerde materiaalstaat erbij. Wilt u meer weten over wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Onze experts helpen u graag verder!

Lees meer over het verhaal van Jongeneel

Philips Lighting: van CAD naar BIM met Cadac

Al meer dan 120 jaar innoveert Philips Lighting Eindhoven met baanbrekende verlichtingsoplossingen en -technologieën. Sedert verschillende jaren rekent Philips Lighting op de expertise van Cadac. Cadac zet de Inventor-modellen van Philips om naar BIM-bouwstenen voor bouwteams. Met andere woorden: Cadac zorgt ervoor dat BIM-gebruikers eenvoudig Philips-producten in hun BIM-ontwerpen kunnen opnemen.

De vraag naar zulke bouwstenen stijgt doordat de markt steeds meer naar BIM schakelt. De BIM-ontwikkelingen gaan razendsnel. Een betrouwbare kennispartner die op de hoogste is van de laatste trends en de nieuwste ontwikkelingen is essentieel.

Ontdek hier hoe Cadac Philips Lighting ondersteunt
philip-lighting.jpg
AdobeStock_110058765.jpeg

De noodzaak van standaardisatie

De digitalisering brengt heel wat veranderingen met zich mee. Als maar meer bedrijven werken met BIM. Én dit maakt dat BIM vandaag de norm is. Voor toeleveranciers in de bouw betekent dit dat hun klanten op zoek zijn naar een product dat vlot geïntegreerd kan worden in hun BIM-workflow. Hiervoor zijn standaarden nodig.

Het gebruik van open standaarden draagt bij tot een betere kwaliteit en uitwisselbaarheid van informatie. Enkele initiatieven zijn hier reeds voor opgericht zoals het ETIM MC-project en de Uniforme Objecten Bibliotheek.

Lees hoe uw bedrijf aan de standaarden kan voldoen

BIM voor fabrikanten

In de bouwwereld is BIM de standaard. Als fabrikant heeft u een enorm voordeel op uw concurrenten indien uw product aansluit op BIM. In samenwerking met andere partners zocht Cadac oplossingen om de kloof tussen CAD-product en BIM-bouwsteen te dichten.

De Uniforme Objecten Bibliotheek werd onder meer opgericht. Het doel van dit project is de ontwikkeling van een platform waar fabrikanten productdata gestructureerd, uniform en software-onafhankelijk kunnen aanbieden aan de markt.

Lees meer over BIM voor fabrikanten
beard-chair-computer-840996.jpg

De ontwikkeling van BIM-bouwstenen; Cadac helpt u!

Cadac is thuis in de wereld van BIM alsook in de wereld van de maakindustrie. Inmiddels hebben onze experts ruime ervaring met het samenbrengen van bouwleveranciers en bouwbedrijven. Afhankelijk van uw behoeften bieden wij een aangepaste oplossing aan. Zo kunnen wij u helpen met het bouwen van productmodellen, plug-ins voor BIM-software of zelfs complexe samenstellingen.

Cadac is een kennispartner waarop u kunt bouwen. Wij denken graag met u mee en staan altijd klaar met deskundig advies. Cadac is initiatiefnemer van de Uniforme Objecten Bibliotheek en aanhanger van de Dutch Revit Standard. Aansluiting met deze standaarden neemt u dus automatisch mee. Wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Neem dan zeker contact met ons op!

Neem contact op

Ontdek de voordelen van BIM-bouwstenen!

Maak een afspraak Neem contact op

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap