Cadac Summit 2017

28 september in Nieuwegein

Creating the Future Today

Omarm nieuwe technologieën
Verandering. We hebben er allemaal mee te maken en ook uw organisatie kan er niet meer om heen. We moeten continu sneller innoveren. Het omarmen van nieuwe technologieën is daarbij essentieel. Wat een paar jaar geleden nog klonk als toekomstmuziek wordt door uw concurrent met succes toegepast.

Let's create the future today!
Ontdek hoe wij vandaag al uw organisatie kunnen helpen met techniek uit de toekomst. Hoe u met toekomstige vernieuwingen vandaag al beter samenwerkt, uw processen optimaliseert en maximaal rendement haalt uit uw investeringen. Meld u aan voor de Cadac Summit, het énige multidisciplinaire event in Nederland over het creëren, beheren en delen van digitale ontwerp- en gebiedsinformatie. De Summit vindt plaats op 28 september in het NBC Congrescentrum Nieuwegein. Deelname is voor u geheel kosteloos (t.w.v. 149,-).

Het is op dit moment niet meer mogelijk om u aan te melden. Wilt u de Cadac Summit graag bezoeken? Meld u dan donderdag 28 september aan bij de ingang van het NBC Congrescentrum.

Lees meer

Ontdek de laatste ontwikkelingen voor uw vakgebied. Ontdek vandaag de toekomst van morgen!

Richard Goossens Algemeen Directeur - NedGraphics Richard Goossens

Programma

Kies uw vakgebied

9:00
Ontvangst
10:00
Opening Richard Goossens - Cadac Group & NedGraphics Grand Hall
11:30
Pauze
12:45
Lunch
13:45
Breakout 2
14:30
Pauze
15:00
Breakout 3
15:45
Plenaire afsluiting Grand Hall
16:15
Bites & drinks

Inhoud sessies

Kies in het programma hierboven een sessie om de inhoud van deze sessie te bekijken.

summit-logo-2017.png
Richard-van-Hooijdonk.jpg

Keynote spreker Richard van Hooijdonk

Topspreker, trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk geeft een inspirerende lezing over de impact van nieuwe technologie op de manier waarop we leven, werken en ondernemen. 

Door nieuwe technologie staan we aan de vooravond van grote veranderingen. Robots, drones, big data, Internet of Things en virtual reality zorgen voor ongekende mogelijkheden. Biotech, neurotech en blockchain zorgen voor nieuwe kansen. Nieuwe mogelijkheden en businessmodellen ontstaan. Organisaties moeten klaar worden gemaakt voor de toekomst. De lezing neemt je op inspirerende wijze mee naar een fantastische toekomst vol uitdagingen.

aec.jpg

BIM: Bouwen aan de toekomst

Jeroen Leeuw – Cadac Group

Jeroen Leeuw, Sales Director van Cadac Group AEC, blikt traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar om vervolgens door te gaan naar de toekomst! Wat kunt u het komende jaar van ons verwachten? Hoe sluiten we aan op Internet of things, Industry 4.0 en The Future of making things / buildings? Welke ontwikkelingen zitten er bij ons aan te komen? Jeroen geeft razendsnel aan welke ontwikkelingen en uitdagingen we het komende jaar kunnen verwachten.

Menno de Jonge - Royal BAM Group

Menno de Jonge, Director Digital Construction, bij Royal BAM Group geeft richting aan de koers van BAM als koploper op het gebied van “digital construction” in de internationale aannemerswereld. Welke kansen en uitdagingen ziet hij in de toekomst, welke ambities heeft BAM daarbij en hoe ziet de bouw er in 2020 volgens hem uit?

Ron Koenen - KPE

Ron Koenen is ruim 20 jaar actief als initiator, ontwikkelaar en trainer/coach van opleidingsprogramma’s binnen de bouw- en vastgoedsector. KPE geeft als innovatieve opleidingspartner in de bouw- en vastgoedbranche een visie op het opleiden van gekwalificeerd personeel in de nabije toekomst. Ze geven een uiteenzetting over strategisch opleiden in relatie tot duurzame inzetbaarheid.

MFG-inventor.jpeg

Future of Making Things 2.0

David Truyens - Cadac Group

De belangrijkste drijfveer voor economische groei is misschien wel innovatie. In de maakindustrie gaan de technische ontwikkelingen exponentieel snel waardoor het proces van concept, enigneering, productie, verkoop, tot service zoals we het nu kennen er binnenkort heel anders uit gaat zien. Sneller innoveren en flexibeler inspelen op de marktvraag is essentieel en de rol voor nieuwe technologie is daarbij onmiskenbaar.

Smart Customisation, Generative Design, Big Data, Smart Industry, Model Based Enterprise, Internet of Things en Digital Fabrication zijn goede voorbeelden van zo'n ontwikkelingen. Zijn dit enkel hippe marketing termen, of kunt u hier echt iets mee in uw organisatie? Vorige jaar presenteerden wij al The Future of Making Things, in deze sessie neemt David u nog een stap verder. Een visie waarin dit soort technologiën u gaan helpen sneller, meer omzet dan ooit te genereren. Hij gaat u talloze voorbeelden laten zien hoe anderen dit succesvol toepassen en de concurrentie altijd weer een stap voorblijven.

petrogas-cilinders1.jpg

100% controle over complexe engineering projecten

Ernst-Jan Huijbers - Cadac Group

In complexe ontwerp- en documentatie processen voor zowel Owner Operators als EPC'ers is nog veel te winnen. Of u nu bezig bent met met project feasibility, tendering, engineering, contracting, construction, of as-built management, in de praktijk kennen we allemaal dezelfde problemen.

Vinden van de meest recente informatie, 100% zekerheid dat u werkt met het juiste document, realtime inzicht in statussen, plannen van deliverables en deadline bewaken, lange doorlooptijden, niet werken vanuit een single-source-of-truth, en talloze kopiën van documenten die op allerlei locaties rondzwerven zoals file servers, email, dropbox, SharePoint, etc.

Hoe mooi zou het zijn als deze uitdagingen tot het verleden behoren? In deze sessie gaan we niet inzoomen op knopjes en schermpjes, maar we zoomen uit op het grote geheel. We nemen u namelijk mee in een beproefde visie en best practice aanpak. Een verhaal over het hoe en waarom van Document Management & Control en integratie van engineering in het gehele proces. Samen werken we toe naar een efficiënter proces. Het resultaat? Reductie van uw doorlooptijden en faalkosten, en verhoogt borging van uw kennis, kwaliteit en productiviteit.

overheid.jpg

De overheid schrijft toekomst

Garmt Zuidema - NedGraphics

Deze introductie biedt een overzicht van de actuele ontwikkelingen in de markt en in de propositie van NedGraphics voor de overheidsbranche. Verschillende nieuwe ontwikkelingen zijn daarbij van cruciaal belang. Vernieuwing en verbetering van bedrijfsprocessen is bij overheden een constante factor. Zelf regie voeren en werkprocessen optimaliseren. Hoe kan dat met de ICT-oplossingen die NedGraphics biedt en gaat bieden? Welke filosofie zit daar achter? En hoe kan uw organisatie daarvan de voordelen benutten? In deze inleiding wordt het van verschillende kanten bekeken, zodat u kunt nagaan welke vernieuwing bij u de hoogste prioriteit krijgt. 

Informatie.jpg

Informatie zien is geloven

Dirk van Loenen - NedGraphics
Jean-Pierre van Gastel - Datech

Informatie is in onze huidige maatschappij heel belangrijk, want alles draait om de ‘í’. In navolging op de succesvolle sessie van 2016, gaan we dit jaar nog een stapje verder.
Met de technologische beschikbare middelen komt de informatie tot leven. Zien is geloven en dat maakt het werk voor alle betrokken een stuk eenvoudiger en levert voordelen op.

In deze indrukwekkende presentatie nemen wij u mee in de virtuele wereld. Jean Pierre van Gastel, dé specialist in media & entertainment technologieën in onze sector, deelt met veel passie zijn ervaringen. Hierbij worden de mogelijkheden getoond met de beschikbare informatie en gepresenteerd welke voordelen dit voor u oplevert.

Tijdens deze sessie nemen wij u mee in de rijke wereld van informatie om de Infra werkzaamheden te vereenvoudigen en te optimaliseren. 

bam-utiliteitsbouw-toren.jpg

De ontbrekende schakel tussen bouw en productie

Desmond Laeyendecker - Cadac Group
Jaco Prins – BAM Advies & Engineering

Cadac Group heeft het afgelopen jaar een geheel nieuw oplossingsplatform ontwikkeld, waarmee u BIM-elementen (Revit Families) of een combinatie van BIM-elementen kunt configureren, de levenscyclus van individuele elementen in een BIM-model kunt beheren en deze elementen kunt volgen op de bouwplaats en zelfs nog verder! Tijdens deze sessie zullen we Cadac Modules, dé multidisciplinaire schakel tussen bouwkunde en fabrikanten, dan ook officieel lanceren! Wij demonstreren de mogelijkheden van Cadac Modules en een partner laat zien hoe zij deze software gaan inzetten voor hun projecten.

safe-vault.jpg

Maximaal voordeel door strategisch documenteren

Tom Cremers - Cadac Group
Miel Scheepers - Cadac Group

De informatie die wordt toegevoegd aan een BIM-model is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid en zal de komende jaren naar verwachting alleen nog maar verder toenemen. Deze informatie is essentieel voor de kwaliteit van de BIM-modellen en onmisbaar voor het gestructureerd en efficiënt doorlopen van het gehele BIM-proces. Maar hoe behoudt u het overzicht in deze grote hoeveelheid informatie en de opgebouwde documentatie? In deze sessie leert u op basis van de open BIM gedachte goed te documenteren. 

themodus.jpg

Cadac TheModus Apps voor BIMmers

Yvo Heinen – Cadac Group
Jeroen Janssen - Cadac Group

Cadac TheModus Apps geeft u de mogelijkheid om alleen die oplossingen te gebruiken die u echt nodig heeft en mist in uw huidige Revit omgeving. De Apps zijn uitermate geschikt als u geen grote verzameling software oplossingen nodig heeft waar u maar een deel van gebruikt. Met de TheModus Apps heeft u de juiste applicatie op het juiste moment voor de juiste gebruiker. We presenteren tijdens deze sessie de verschillende losse apps. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden geven we aan wat er mogelijk is, welk rendement u kunt behalen en wanneer u welke App het beste kunt toepassen.

Kusters Engineering - Limburg Export Award

Hoe Kusters Engineering met visie omzet wist te verdubbelen

Richard Geerdink - Kusters Engineering

The Future of Making Things. Een mooi verhaal, maar hoe breng je het in praktijk? En wat levert het op? Sluit aan bij deze sessie en ontdek hoe Kusters Engineering aan de slag ging met dit concept en met hun geweldige visie inspeelt op een continu veranderende markt. De doelstelling? Met hetzelfde aantal indirecte mensen een verdubbeling van hun omzet. En dat is best knap voor een bedrijf dat zich elke dag alleen maar bezig houdt met het vernietigen van geld.

Met dit resultaat voor ogen werkt het bedrijf hard aan de transitie van Engineering to Order (ETO) naar Configure to Order (CTO), ofwel Smart Customization. Zij investeren enorm in innovatie (engineering), standaardisatie, eenduidig vastleggen van productkennis in een PDM-systeem en Internet of Things. Dat heeft Kusters Engineering geen windeieren gelegd, de resultaten zijn nu reeds verbluffend!

Lees ook: Product Kennis Management bij Kusters Engineering

Cadac Channel #01: Het lab

Van Manufacturing naar Digital Fabrication

Roel Raeven - Cadac Group

De scheiding tussen Engineering en Productie is aan het vervagen. Om sneller te innoveren en te produceren met hogere kwaliteit, moet er worden samengewerkt! Volledige sturing van het proces vanuit het 3D-model (Model Based Enterprise) is dan natuurlijk wenselijk. Maar hoe kunnen nieuwe ontwerp- en productietechnieken helpen om de brug tussen Engineering en Productie nog korter te maken?

In deze sessie laten wij u zien hoe u sneller, betere producten maakt met state-of-the-art ontwerp- en productiemethoden. Met 3D-printing kunt u vanuit een 3D-model betaalbaar een prototype maken om samen met productie te beoordelen op maakbaarheid. Vervolgens kan vanuit datzelfde 3D-model met behulp van CAM snel de productie opgestart worden. 3D-scanning is ook zo'n mooi voorbeeld dat de wereld van de engineer als de man in de werkplaats verbindt met Reverse Engineering en Quality Control.

Al deze kennis hebben we gestopt in ons spiksplinternieuwe Cadac Lab. Met deze innovatieve, digitale ontwerp- en productiewerkplaats koppelen wij meer dan 30 jaar CAD-ervaring aan een flinke dosis CAM-expertise. Laat u verassen door onze enthousiaste experts!

Bekijk de opening van het Cadac Lab (video)
goudsmit.jpg

Model Based Enterprise in de praktijk

Jurgen Beks - Goudsmit

Met meer dan 55 jaar ervaring is Goudsmit een van de meest vooraanstaande magneetproducenten ter wereld. Zij kregen het voor elkaar om in no-time hun winst te verdubbelen. Meer doen met minder mensen. Hoe? Door optimalisatie en standaardisatie van processen en workflows. Jurgen Beks van Goudsmit neemt u mee naar de volgende stap in The Future of Making Things bij Goudsmit: Model Based Enterprise en ketenintegratie.

In deze sessie ontdekt u waarom Goudsmit enorm investeerd in een hypermodern machinepark, die volledig digitaal aangestuurd wordt door het 3D-model. En niet alleen de machines, het hele engineering- en productieproces wordt gedigitaliseerd. In alle fases, van aanvraag via een configurator tot gereed product, wordt gewerkt vanuit het centrale 3D-model. 2D-Tekeningen, en printjes in het bijzonder, zult u binnenkort bij Goudsmit dus niet vinden. Ook de man in werkplaats haalt zijn informatie dan direct uit het model via grote schermen bij de machines.

Naast deze ontwikkeling heeft Goudsmit hun ERP, PDM en inkoopportaal met elkaar gekoppeld. Hierdoor ligt ketenintegratie nu echt binnen handbereik. Jurgen Beks zal u laten zien dat deze stap naar Model Based Enterprise en ketenintegratie verbluffende resultaten oplevert!

Lees verhaal: optimalisatie en standaardisatie bij GoudSmit

Emmtec Services krijgt grip op het proces met Autodesk Vault

Hoe Emmtec optimaliseert en revisie- en versie beheer borgt

Matthijs van Oord - Emmtec Engineering

In de praktijk worden technische tekeningen en documenten vaak nog beheerd in bijvoorbeeld een Windows Explorer omgeving. Om processen 100% te borgen is het efficiënt beheren van revisie- en versie’s in de praktijk een uitdaging. De oplossing waar Emmtec Engineering voor heeft gekozen is Autodesk Vault.

Matthijs van Oord van Emmtec Engineering laat u zien hoe zij met een succesvolle implementatie van het Data Management systeem Autodesk Vault 100% controle op engineering documenten heeft. Met meer dan 100 engineers in verschillende disciplines zijn ze nu in staat om sneller, geborgde kwaliteit te leveren met minder faalkosten.

Hij neemt u ook mee in de volgende stap van automatisering van het hele proces. Emmtec gaat namelijk het hele deliverable proces overbrengen naar een SharePoint omgeving. Daarmee maakt Emmtec een flinke verbeterslag in interne- en externe communicatie en audit trails rondom documenten.

Lees alvast hun verhaal
virtual-augmented-reality-bim-engineering.jpg

Augmented Reality en Virtual Reality in de procestechniek

Job van Hardeveld - Cadac Group

De wereld van de techniek veranderd steeds sneller en sneller. Achterover leunen en toekijken vanaf de zijkant betekent al achteruit lopen, want niemand staat meer stil. In deze sessie maakt u kennis met de verschillende praktische mogelijkheden van Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). Deze technologieën zijn al enkele jaren beschikbaar en worden nu steeds meer ingezet om ook de processen binnen uw industrie te ondersteunen, te verbeteren en te verduidelijken.

We zoomen in op een aantal zeer succesvolle cases uit de praktijk waarin AR en VR een ontwerp en verdere stadia beter dan ooit in beeld hebben gebracht, van engineering, productie, onderhoud, kwaliteitscontrole tot service. U zult ervaren hoe anderen deze betaalbare techniek praktisch toepasbaar en rendabel hebben gemaakt. Er zal een wereld voor u opengaan en na afloop zult u zelf naar mogelijkheden opzoek gaan voor uw organisatie!

NedMagazijn2.jpg

Gegevensmanagement: hoe richt je dat in?

Irena Dronjak - NedGraphics
Michiel Bosch - C-CONTENT b.v.

In de informatiehuishouding van de gemeente neemt het gegevensmagazijn een centrale positie in. Niet alleen voor de opslag maar met name ook voor de verspreiding en het beschikbaar stellen van gegevens aan andere processen. De gegevens die op deze wijze gedistribueerd worden dienen op orde te zijn en dat maakt gegevensmanagement een noodzakelijke activiteit. De sessie gaat in op de vraag hoe richt je dit gegevensmanagement in en laat aan de hand van enkele klantvoorbeelden zien wat de praktische meerwaarde is.

Ook wordt er tijdens de sessie ingegaan op de MY-LEX koppeling met NedBrowser. Deze koppeling maakt het raadplegen vanuit NedBrowser van informatie die afkomstig is uit allerlei bronnen, naast informatie uit NedMagazijn mogelijk. De gemeenten kunnen op deze wijze het gemak ervaren van altijd alle informatie beschikbaar hebben op één plek. 

nedobjectenbeheer-suite.jpg (1)

Met NedBGT alles in handen voor fase 2

Wouter Botman - NedGraphics
Hendrik Jan de Vries - NedGraphics

Na de transitiefase gaan de bronhouders met fase 2 aan de slag om in 2020 een BGT bestand te hebben dat voldoet aan alle wettelijke BGT vereisten. Maar dat is niet het enige, er gelden ook gebruiksverplichtingen voor de BGT. En er komen ontwikkelingen aan vanuit de Omgevingswet etc. Waar liggen uw prioriteiten? In deze sessie vindt op interactieve wijze met de zaal een verkenning plaats. Waarbij we duidelijk proberen te maken welke volgordelijkheid bij sommige van deze zaken aanwezig is en welke ondersteuning met de NedGraphics software en dienstverlening mogelijk is. 

NedBrowser_ingebruik.jpg

Het nieuwe NedBrowser en het werkproces bij Bestuursdienst Ommen-Hardenberg

Erwin Marsman - Bestuursdienst Ommen-Hardenberg
Ron Lindhoudt - NedGraphics

Sinds lange tijd is NedBrowser dé GIS-viewer voor binnengemeentelijk gebruik. De mogelijkheden die NedBrowser biedt groeien aanzienlijk. Zo ondersteunt NedBrowser de standaard StUF 3.10 en geven wij een sluitende invulling van het vraagstuk Privacy (Wbp / AVG). Met de komst van NedBrowser 7.5 krijgt de applicatie een totale makeover! De onthulling van de nieuwe look-and-feel zal op de NedGraphicsdag 2017 plaatsvinden.

Erwin Marsman geeft ons een uitgebreide ‘kijk in de keuken’ van Bestuursdienst Ommen-Hardenberg. Hij vertelt over het werkproces, waarbij illegaal grondgebruik wordt opgespoord.

Door gebruik te maken van NedBrowser, NGdW en VBSonline van de firma Metafoor ontstaat een live beeld in NedBrowser van de werkvoorraad potentieel illegaal grondgebruik. Uit deze werkvoorraad kunnen de volgende stappen genomen worden; verhuren, verkopen of handhaven. Dit resulteert vervolgens in het bijwerken/actualiseren van grond-in-bruikleen-set, de kadastrale kaart en de BGT. Mogelijke fouten in één van de drie datasets komen in dit werkproces naar voren en worden direct opgelost.

Omgevingswet4.jpg

NedOmgeving en ‘Het Omgevingscollectief’

Hennie Genee - NedGraphics
Sander Meinders - Centric

Iedereen krijgt met de Omgevingswet te maken. Samenwerken wordt voor alle betrokken stakeholders nóg belangrijker, want alle regels over de fysieke leefomgeving worden gebundeld in één nieuwe wet. Dit raakt verschillende taakvelden en specialismen. Met NedOmgeving bieden wij een volledig nieuwe applicatie-suite, waarbij onze primaire focus ligt op het maken, publiceren en beheren van ruimtelijke instrumenten als het Omgevingsplan en de Omgevingsvisie. Hennie Genee (Manager Development) praat u bij over de actuele stand van zaken, innovatieve pilotprojecten, onze roadmap en het Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO).

NedGraphics bereidt zich ook samen met partners voor op de komst van de Omgevingswet. Samen met marktpartijen Centric en Antea Group, Tygron en Civocracy hebben wij de krachten gebundeld in ‘Het Omgevingscollectief’. We delen kennis en nieuwe inzichten en stemmen producten en diensten op elkaar af. Sander Meinders (Product Marketing Manager) van Centric legt uit welke oplossingen nu al geboden worden om de implementatie van de Omgevingswet in uw organisatie te versnellen. 

De krachtige combinatie NLCS en IMGeo (BGT)

Voordelen voor Opdrachtgevers bij combinatie NLCS en IMGeo (BGT)

Marcel Pennings - NedGraphics
André Weeink - Gemeente Almelo

Door de krachtige combinatie NLCS en IMGeo (BGT) elimineert u in de keten ontwerp-BGT-BOR dubbel tekenwerk, voorkomt u verkeerde interpretatie en fouten, reduceert u het aantal handelingen, verkort u de doorlooptijd en zorgt u voor ‘geplande IMGeo-objecten op het juiste moment op de juiste plaats’.

Hierdoor wordt het werk geoptimaliseerd en wordt er winst (tijd en geld) behaald, zowel voor de overheden (Opdrachtgevers) alsook voor o.a. aannemers, ingenieursbureaus en adviesbureaus (Opdrachtnemers).

Tijdens deze sessie vertelt André Weeink van de Gemeente Almelo over de visie en ervaringen van de gemeente en tonen we de oplossingen waarmee u als BGT beheerder de optimale informatie uitwisseling creëert tussen ontwerp, BGT en BOR.

bim-infrastructure.jpg

BIM Awareness voor GWW sector en Overheden

Richard de Nier - BIM docent Hogeschool van Amsterdam

BIM wordt steeds breder toegepast, ook in de GWW sector en bij Overheden. Het inzetten van BIM heeft nieuwe technologieën, anders ingerichte (werk-)processen, het gebruik van beschikbare informatie en veranderende rollen en verantwoordelijkheden tot gevolg.

Tijdens deze ‘bewustwordingssessie’ verkrijgt u inzicht in het belang van BIM, binnen de GWW sector en bij Overheden. Wat zijn de laatste ontwikkelingen, wat kunt u in de nabije toekomst in uw sector op het gebied van BIM verwachten en hoe kunt u hier met uw organisatie op inspelen?

Deze sessie wordt verzorgd door BIM-docent Richard de Nier werkzaam bij de Hogeschool van Amsterdam. Richard de Nier is één van de grondleggers van de NLCS, medeoprichter en lid van het bestuur van Civil Infra Benelux, is werkzaam geweest bij een groot ingenieursbureau en heeft veel opdrachten uitgevoerd bij Opdrachtnemers. Vanwege zijn jarenlange (praktijk)ervaring omtrent BIM ontwikkelingen is deze sessie een absolute ‘must’ voor alle belanghebbenden in de GWW sector en bij Overheden. 

Internet-of-Things2.jpg

Innoveer mee in BIM met Cadac Group

Desmond Laeyendecker - Cadac Group

Tijdens deze sessie presenteren we een aantal ontwikkeltrajecten waar we bij Cadac Group op dit moment mee bezig zijn. Het gaat onder andere om aanvullingen op onze TheModus Suite en TheModus Apps en ontwikkelingen op het gebied van Virtual en Augmented Reality. Wij zijn heel benieuwd naar uw ideeën over deze onderwerpen. Daarom krijgt u tijdens deze interactieve sessie de mogelijk om uw ideeën en meningen met ons te delen. Als u zich inschrijft krijgt u voorafgaand aan de Summit een korte vragenlijst. De response op deze vragen zullen wij verwerken en meenemen tijdens de sessie. Desmond Laeyendecker zal uw input vervolgens bespreken en uiteenzetten hoe de ideeën kunnen bijdragen aan de ontwikkeltrajecten.

Cadac Channel #03: BIM op de Bouwplaats

Hogere kwaliteit in kortere bouwtijd met BIM 360

Tom Cremers - Cadac Group
Léon Leeraar - Van Wijnen Noord 

Met BIM 360 heeft u een essentiële oplossing in handen om uw bouwprojecten beter te beheren. Heeft u een goed BIM-model gebouwd? Gebruik deze informatie dan op de bouwplaats! Een partner toont aan de hand van een praktijk case hoe zij BIM 360 hebben ingezet om sneller en efficiënter te bouwen tegen lagere kosten. Kom in deze sessie meer te weten over de BIM 360 aanpak en ontdek hoe u uw BIM-modellen kunt gebruiken voor de uitvoerings- en exploitatiefase.

leogos.jpg

Slimme BIM-Bouwstenen

Jeroen Leeuw – Cadac Group
Roxanne van der Linden – Cadac Group

In een BIM model gebruik je slimme bouwstenen. Maar wat is ‘slim’? Een blikje Coca-Cola ziet er mooi uit en herken je op grote afstand aan de kenmerkende rode kleur en het witte logo. Het gaat echter om de inhoud van het blikje dat helpt bij het uiteindelijk doel: Het lessen van de dorst! Met BIM-bouwstenen is dat net zo. De bouwstenen kunnen er mooi en herkenbaar uitzien, maar hoe ondersteunen ze uw bedrijfsproces? Of u nu zelf fabrikant bent of als bouwbedrijf uw fabrikanten en leveranciers wilt betrekken in uw BIM-proces, tijdens deze sessie presenteren we alle ins- en outs rondom het opzetten en gebruiken van slimme BIM-Bouwstenen.

mfg-nxtimdim-configurator-headerimage.JPG

De weg naar CTO: productconfiguratie en –modularisatie

Ronald Reinders - Configure Me

Wilt u sneller kunnen leveren? Flexibeler inspelen op vragen vanuit de markt met Smart Customisation? Tijd en kosten besparen op engineering? Offertes genereren in een handomdraai? Zorg er van voor dat u zich aanmeld voor deze sessie. Ronald van Configure Me gaat u laten zien hoe u dat realiseert. Hoe? Met Configure to Order?

Wanneer u te maken heeft met deze uitdagingen, dan werkt u waarschijnlijk vooral Engineer to Order (ETO). In tegenstelling tot deze meer traditionele werkwijze, waarbij u elke bestelling opnieuw engineert, houdt Configure to Order in dat u uw orders gaat samenstellen en assembleren uit bestaande bouwstenen die uit voorraad leverbaar kunnen zijn. Het resultaat? Uw omzet stijgt, de kostprijs daalt en uw marktpositie versterkt!

Maar hoe dan? Hoe realiseert u Configure to Order? U denkt waarschijnlijk dat het alleen voor de grote bedrijven is weggelegd, erg kostbaar en complex is. U zult zien hoe CTO ook voor uw bedrijf binnen handbereik ligt. Met een best practice aanpak en de juiste tools en helpen wij u samen met Configure Me om dezelfde resultaten als Kusters Engineering te realiseren.

Download whitepaper - Van ETO naar CTO: Slimmer zakendoen!

Cadac Channel #05 Digital Manufacturing

Generative Design: Een revolutionaire manier van ontwerpen

David Truyens - Cadac Group

Wat als u nu kon samenwerken met een computer in plaats van werken met een computer? In no-time honderden of zelfs duizenden ontwerpopties kunt genereren? Opties die u misschien zelf niet had kunnen bedenken? En tot voor kort ook niet geproduceerd konden worden, maar dankzij 3D printing geen enkel probleem meer zijn (en betaalbaar)? Dat zou toch mooi zijn. Generative Design maakt het mogelijk!

David neemt u mee in de wereld van Generative Design, een revolutionaire manier van ontwerpen. Met Generative Design creëert niet u, maar uw computer sneller dan ooit legio ontwerpopties. U hoeft slechts aan de slag met de optie die het best aansluit op uw specifieke wensen, volledig geoptimaliseerd op materiaalgebruik, productiemethodes en kosten.

Dit klinkt misschien als toekomstmuziek. De software en productiemethodes zijn er inmiddels en het zal niet lang meer duren dan is Generative Design ingeburgerd in elk bedrijf, of u nu werkt in de bouw, installatietechniek, maakindustrie of machinebouw. Laat u door Davind inspireren door de ongekende mogelijkheden en ontdek hoe u sneller, goedkoper en creatiever innoveert.

Lees alvast meer over Generative Design

Fusion LifeCycle Product Innovation Platform

Sluit aan op Industry 4.0 met Product Lifecycle Management

Ben McGovern & Steve Bedder - Autodesk

If you are designing and engineering products for your customers and want to learn how you can get your products to market faster, better and cheaper this session will help. Product Lifecycle Management helps you accelerate your product development processes across all departments and locations by automating workflows, key tasks and delivering timely information.

We will focus on how Autodesk Fusion Lifecycle is helping manufacturers of all sizes to streamline product and project development processes, improve collaboration of product data such as bills of materials, drawings, models and non-CAD data. One of the key topics will be how information and data flows into and out of design engineering and how a broader and richer set of connected data is used to give you a competitive advantage.

Read more about Fusion LifeCycle
chemische-industrie-plant-2.jpg

Werk beter samen in multidisciplinaire teams

Kris Aerts - Autodesk
Marcel van Dijl - Cadac Group
Mark Oudshoorn - Cadac Group

De juiste tools gebruiken bij ontwerp van fabrieken en installaties voor de procesindustrie is natuurlijk een no-brainer. Maar heeft u het proces al eens tegen het licht gehouden? Op de Engineering afdeling valt zeker nog winst te behalen, en ook op het gebied van samenwerken in multidisciplinaire teams is er nog veel te winnen.

Tijdens deze sessie maakt u kennis met een heldere visie over procesverbetering in de procestechniek. Het verhaal wordt ondersteund met praktische voorbeelden. U zult zien dat gebruik van nieuwe technieken, toonaangevende oplossingen en een best practice aanpak leidt tot aantoonbare resultaten.

ondernemingsraad-tata-steel-blijft-zich-verzetten-fusie-met-thyssen.jpg

Het geheim van consistente engineering- en projectinformatie

Henk Heinis - Tata Steel

Consistente engineering- en projectinformatie zijn misschien wel de grootste uitdagingen in complexe engineeringprojecten. Overdracht wordt nu nog te vaak handmatig uitgevoerd wat enorm tijdrovend en zeer foutgevoelig is. In deze sessie laat Tata Steel zien hoe het ook anders kan.

U zult verstelt staat hoe u met de juiste tools op eenvoudige wijze toch de meest complexe projecten kunt beheren. Wat neemt u mee naar huis? Een heldere visie hoe u engineering informatie gestructureerd en gecontroleerd deelt, zowel binnen- als buiten uw organisatie. Het resultaat? Bespaar enorm veel tijd, voorkom risico's doordat u real-time inzicht hebt in de status van uw engineering documenten en projecten.

NedWion2.JPG

2018 het jaar van de WIBON?

Wil van de Berg - NedGraphics

De WION wordt in 2018 vervangen door de WIBON. Bent u al bezig met de voorbereidingen? Wil van de Berg neemt u mee in de achtergronden van de WIBON en licht toe welke voorbereidingen u als netbeheerder moet treffen om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen.

Daarnaast geven wij u een doorkijkje in NedWibon, de nieuw ontwikkelde, state-of-the-art WIBON-oplossing. Met NedWibon regelt u niet alleen de levering van Kabels- en Leidingeninformatie conform IMKL2015 naar het Kadaster maar ook de archivering van informatie die door het Kadaster aan grondroerders geleverd is: de Archiefwet legt de archiveringsverplichting bij de netbeheerder.

NedCore2.jpg

NedCore: Centraal en integraal objectenbeheer zonder berichtenverkeer!

Wouter Botman - NedGraphics
Jan-Peter Reumerman - DataQuint B.V.

De BAG en BGT hebben duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om het beheer van objectgeometrie integraal te organiseren en de verantwoordelijkheid centraal te beleggen. De lijst van basis- en (kern)registraties die allemaal geometrie als gemeenschappelijk kenmerk hebben, is ronduit indrukwekkend. Denk met name aan BAG, BGT, BOR, WRO, WOZ en BRK/Wkpb. Een efficiënt georganiseerde centrale objectenregistratie bespaart uw organisatie tijd en geld. Daarnaast wordt de kwaliteit van de geregistreerde data aanmerkelijk verhoogd door het objectenbeheer in samenhang uit te voeren.

In deze sessie tonen we samen met DataQuint, in een live demo de oplossing NedCore voor het centraal en integraal beheer van objectgeometrie zonder berichtenverkeer!

BGT Portaal.jpg

NedGlobe: Geo-informatie overal en voor iedereen

Rijk Wesselo - NedGraphics

Technologische vooruitgang op het gebied van smart-devices gaat razend snel. Het stelt ons in staat om ons werk op elk moment en elke plek uit te voeren. De combinatie van deze zeer bereikbare hardware met onze slimme software biedt vele voordelen voor de werkprocessen van uw medewerkers. Wij laten u ook zien hoe u gemakkelijk(er) kaarten beschikbaar kunt stellen aan inwoners en bedrijven om hen beter te informeren en te betrekken. Dit alles wordt mogelijk vanuit één NedGlobe Suite.

Landmeter-stadswal.jpg

Survey Interface

Wim Nanninga - NedGraphics
Coen Stork - NedGraphics

NedGraphics biedt met Survey Interface de mogelijkheid om verbinding te leggen tussen CAD en uw meettoestel. Survey Interface is kant en klaar voor objectgerichte inwinning voor de BGT, maar is tevens in andere werkvelden toepasbaar. NedGraphics laat zien hoe u gegevens uit de centrale database meeneemt op de pencomputer, zodat alle informatie beschikbaar is in het veld en direct kan worden beoordeeld en aangepast.

Omgevingswet 1-2.jpg

Uw RO-data op orde met NedPlan

Rick Meijerink - NedGraphics

Met de nieuwe release van NedPlan (versie 3.3) bieden wij u de mogelijkheid om uw huidige manifest om te zetten in een eenvoudig te bewerken Excel-sheet. Deze slimme Generator wordt bij verschillende gemeenten gebruikt en is erg handig bij het analyseren en ‘opschonen’ van de planvoorraad. Lindy Heesters (Consultant NedPlan) praat u in enkele minuten bij.

Hierna zal een NedPlan gebruiker vertellen op welke wijze zij aan de slag zijn gegaan met een pilotproject ter voorbereiding op de Omgevingswet. De belangrijkste ervaringen worden gedeeld en we laten u live zien hoe de tooling is ingezet.

De krachtige combinatie NLCS en IMGeo (BGT)

Voordelen voor Opdrachtnemers bij combinatie NLCS en IMGeo (BGT)

Nick Kerkhof - NedGraphics
Jarno de Jong - Geo Infra

Nederland beschikt met de BGT over een landsdekkende digitale topografische basiskaart. Dat is een prima basis voor de ontwerper. Wanneer deze gegevens beschikbaar zijn in de taal van de ontwerper, kan deze zich richten op zijn eigen taak; het dimensioneren van een civieltechnisch ontwerp. De ontwerpinformatie wordt beschikbaar gesteld in de taal van de GEO-beheerder, die het ontwerp als plantopografie registreert.

Door de krachtige combinatie NLCS en IMGeo (BGT) wordt het werk geoptimaliseerd en wordt er winst (tijd en geld) behaald, zowel voor de overheden (Opdrachtgevers) alsook voor o.a. aannemers, ingenieursbureaus en adviesbureaus (Opdrachtnemers).

Tijdens deze sessie vertelt Jarno de Jong over de visie en ervaringen van Geo Infra en tonen we de oplossingen waarmee u als ontwerper de optimale informatie uitwisseling creëert tussen ontwerp, BGT en BOR.

cadac-summit-122-1920.jpg

Praktisch toepassen van Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR)

Job van Hardeveld - Cadac Group

De ontwikkelingen rondom Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) gaan razendsnel, het is niet langer iets voor de toekomst. De software is er, de techniek is er, het is nu tijd om het in de praktijk in te zetten.

We delen onze ervaringen over het project Maankwartier; Een complete transformatie van de stedelijke omgeving in Heerlen met winkels en cafés, een hotel, kantoren, woningen én een volledig vernieuwd station. De hoofdontwikkelaars zijn onder andere de Gemeente Heerlen, ProRail en NS Station. Als verantwoordelijke voor het project management en het definitieve ontwerp en engineering heeft Royal HaskoningDHV ons de opdracht gegeven om het 3D model te projecten in de bestaande omgeving.

Tijdens deze sessie laten wij u zien hoe u deze ontwikkelingen ook praktisch toepast in uw organisatie. We zullen een aantal cases benaderen en u tonen hoe dit ontwikkeld kan worden, van idee tot de daadwerkelijke ontwikkeling van de test app. Ook tonen we de keuzes van de benodigde software en AR en VR devices.

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap