Naar hoofdinhoud

Webinar | Leveranciers voor de bouw

Toeleveranciers van de bouw worden geconfronteerd met twee werelden. Enerzijds moeten ze producten fabriceren, op maat maken of samenstellen. Anderzijds verwachten bouwpartijen dat ze een actieve bijdrage leveren aan het BIM-proces. Beide processen lijken op elkaar, maar zijn tegelijk volstrekt anders.

Webinar terugkijken

Binnen productie draait alles om details, zelfs tot in de kleinste componenten. Boutjes en moertjes zijn essentieel gedurende de productiefase. Daartegenover staat BIM waarbij de zogenaamde ‘space claim’, de bijbehorende productdata en de productfunctie cruciaal is. Tijdens het BIMmen worden de boutjes en moertjes liefst achterwege gelaten.

Bouwstenen voor een BIM-model

Cadac zocht een methode om beide werelden met elkaar te verbinden en te koppelen. Wij ontwikkelden een manier om aan de hand van consistente productdata zowel een model voor productie als een BIM-object aan te sturen.

Cadac Modules stelt u met Configure in staat om hoog gedetailleerde productiemodellen onlosmakelijk te koppelen aan een laag gedetailleerd BIM-object. Door de productdata goed bij te houden onderhoudt u beide werelden. Voornamelijk bij complexe samenstellingen zoals luchtbehandelingsoplossingen of radiatoren levert dit enorme extra voordelen op. Doordat spelregels over de samenstellingen in Modules worden vastgelegd, zijn ze voor de toekomst geborgd.

Ontdek de voordelen van BIM voor de fabrikant

Wilt u de BIM-modelleur van de juiste BIM-objecten voorzien en zo vanaf het begin de volledige controle hebben over uw product? Modules voorziet hierin middels Lifecycle. Via slimme functies is continu te controleren of het BIM-object nog steeds klopt en overeenkomt met het straks te produceren of samen te stellen product. Interesse? Download dit gratis webinar! 

U kunt dit webinar nu terugkijken

Vul hier uw gegevens in

Kies een locatie

Europa

Wereld