Naar hoofdinhoud

Webinar | Fusion 360 met FeatureCAM: automatisering van uw CNC-programmering

Bij vele bedrijven leeft het idee dat CAM-programmeren moeilijk is. Maar juist op dit moment bewijzen de ontwikkelaars van FeatureCAM het tegendeel. Met deze CAM-software wordt het programmeren voor een groot deel voor u geautomatiseerd. Benieuwd hoe u FeatureCAM het beste inzet in uw organisatie? Leer het binnen 30 minuten tijdens dit webinar!

Webinar terugkijken

FeatureCAM is onderdeel van de software Fusion 360 with FeatureCAM. Met Fusion 360 ontwerpt, simuleert en produceert u vanuit één platform. FeatureCAM breidt de mogelijkheden nog verder uit. De CAM-software automatiseert voor een groot deel uw programmeertaken.  Zo herkent FeatureCAM de belangrijkste bewerkingen in een solid die wordt ingelezen. De software kiest automatisch de meeste geschikte freesstrategieën en gereedscahappen en schrijft vervolgens zelf het programma. Het belangrijkste is om alle per machine beschikbare gereedschappen in de CAM-bibliotheek te hebben om dan grote stappen te kunnen maken.

Bijzonder aan FeatureCAM is dat ook na de simulatie, waarin onder andere op botsingen wordt gecontroleerd,  geen extra handeling voor postprocessing nodig is. De software stuurt tijdens de simulatie de gegevens automatisch door de postprocessor en genereert direct de NC-code voor de machine. Gaat de simulatie goed? Dan kun je direct starten op de machine.

FeatureCAM is zowel geschikt voor het programmeren van freesmachines, draaibanken, langdraaiautomaten en CNC-vonkmachines. Gebruikers werken dus voortdurend vanuit dezelfde omgeving.

Wat kunt u verwachten?

Deze CAM-software biedt enorme mogelijkheden, mits het juist ingezet wordt natuurlijk. Laat ons u hierbij helpen en schrijf u in voor het webinar op 18 mei. Binnen een halfuur genereert u inzichten over hoe u met slechts één softwareapplicatie:

  • De programmeertijden van CNC-machines en de levertijden van uw producten sterk kunt verkorten.
  • Door middel van automatisering van uw CNC-programmering uw productiviteit en winstgevendheid kunt verhogen.
  • Enkelstuks- en kleinserie-productie  winstgevender kunt uitvoeren.
  • Complexe onderdelen kunt produceren met de nieuwste verspanings- en gereedschapstechnologie.
  • De technische kennis van uw medewerkers digitaal kunt gaan borgen om consistente CNC-programma’s te maken.
  • Prijzen kunt calculeren op basis van uw eigen machinepark en de toegepaste kennis van uw eigen productie.
  • Standaardisatie kunt uitvoeren voor het behoud van onderdeelkwaliteit.

Leer van échte CAM-experts:

  • Frank Smets: manager Digital Fabrication - Cadac Group
  • Moreno Habets: CAM consultant Digital Fabrication - Cadac Group

U kunt dit webinar nu terugkijken

Vul hier uw gegevens in

Kies een locatie

Europa

Wereld