Cadac Lab: Grand Opening

16 Juni - Cadac Group Heerlen

Bekijk de video

Bezoek onze digitale ontwerp- en productiewerkplaats in Heerlen

Continu rondleidingen en inspirerende workshops
Op 16 juni organiseren we op ons hoofdkantoor in Heerlen een open dag ter ere van de Grand Opening van ons nieuwe Cadac Lab. U bent van harte uitgenodigd om vanaf 10:00 uur bij ons binnen te lopen om een kijkje te nemen in onze innovatieve, digitale ontwerp- en productiewerkplaats. Sluit aan bij onze rondleidingen en korte workshops bij de machines en laat u inspireren door de ongekende mogelijkheden van digital fabrication.

Grand Opening en feestelijke borrel
Om 16:00 vindt de Grand Opening plaats en neemt de prestigieuze Prof. Dr. Ing. Jens Müller u mee op reis naar de toekomst van ontwerp- en productiemethoden om daarna het Lab op feestelijke wijze te openen! We sluiten de open dag af met een gezellige borrel.

Lees meer

Bezoek onze open dag en ontdek hoe wij bedrijven helpen met state-of-the-art ontwerp- en productiemethoden om sneller, betere producten te ontwikkelen.

Jan Baggen Chief Executive Officer - Cadac Group Holding Jan Baggen

Programma

 

10:00
Doorlopende workshops
16:00
Grand Opening - Prof. Dr. Ing. Jens Müller
16:30
Borrel
generative design 3d bike.jpg

Generative Design: de nieuwe ontwerprevolutie

Wat als u nu kon samenwerken met een computer in plaats van werken met een computer? In no-time honderden of zelfs duizenden ontwerpopties kunt genereren? Opties die u misschien zelf niet had kunnen bedenken? En tot voor kort ook niet geproduceerd konden worden? Dat zou toch mooi zijn. Generative Design maakt het mogelijk!  In het Cadac Lab laten wij u zien dat Generative Design maakbaar is.

Reverse engineering (3D Scanning) & Quality control

3D laserscanners en tasters kunnen zowel gebruikt worden voor reverse engineering als voor kwaliteitscontrole. Naast het scannen van objecten, het tasten van gaten en vlakken kunnen nu ook complexere vlakken gecontroleerd worden op nauwkeurigheid.

CPR- AEC - 3d scanning.jpg
3D-printing.jpg

Additive Manufacturing (3D Printen)

Additive Manufacturing, u heeft er ongetwijfeld al over gehoord maar dan onder de naam 3D printen. Deze technologie zal een enorme impact hebben op de industrie, en zelfs huidige productiemethoden op den duur gedeeltelijk vervangen.

Een digitaal ontwerp kan hiermee sneller dan ooit omgezet worden naar een tastbaar prototype of zelfs eindproduct. Dit wordt in een 3D printer laagje voor laagje opgebouwd. In het Cadac Lab hebben we een professionele 3D printer die zelfs de meest complexe vormen kan maken van verschillende materialen, van kunststof tot carbon.

Subtractive Manufacturing (CNC Frezen)

Waar we bij Additive Manufacturing materiaal toevoegen, halen we het bij Substractive Manufacturing weg. Door middel van het frezen van verschillende materialen zoals staal, aluminium, kunststoffen of hout zijn de mogelijkheden eindeloos binnen de maakindustrie. Denk aan fabriceren van tandwielen, matrijzen, profielen tot kunstvoorwerpen. We laten u graag zien hoe we in het Cadac Lab met een state-of-the-art 5-assige CNC-bewerkingsmachine de meest complexe en elegante vormen kunnen maken.

Cadac Group is sinds kort officieel Haas Technical Education Center (HTEC). Een certificering waar wij enorm trots op zijn. Het HTEC-programma combineert het beste van moderne productietechnologieën, leermethoden en deskundige leermiddelen. We transformeren afdelingen van onderwijsinstellingen tot centra van excellentie, onder andere door gebruikmaking van de Autodesk CAM oplossingen.

IMAGE_TSC1KZWD00001.jpg
virtual-augmented-reality-bim-engineering.jpg

Virtual & Augmented Reality (Hololens)

Bekijk een gebouw dat nog niet gebouwd, op ware grote en direct in de omgeving waar die moet komen. Ervaar hoe een machine functioneert in een fabriek, nog voordat er een prototype gemaakt wordt. Zie hoe nieuwe stukken piping en equipment in een plant aansluiten op de bestaande onderdelen. Augmented en Virtual Reality maken het mogelijk! Ontdek het zelf en ervaar tijdens de open dag onze Microsoft Hololens of Oculus Rift 3D bril.

Internet of Things

Niet alleen mensen zijn online, ook steeds meer producten en machines. Want door ook die te koppelen aan internet kunnen we waardevolle gegevens verzamelen tijdens gebruik.

Denk aan Tesla die hun auto's continu voorziet van updates op basis van gebruikersgegevens, of Google die hun Nest thermostaat laat anticiperen op omgevingsfactoren zoals buitentemperatuur, of Philips Hue verlichting die aangaat wanneer je thuiskomt op basis van je Smartphone. Voor een producent zijn deze gebruiksgegevens natuurlijk ook van onschatbare waarde om bijvoorbeeld te gebruiken bij ontwikkeling van nieuwe producten.

IoT-industrial-applications.jpg

Meld u vandaag nog aan voor de Grand Opening van ons nieuwe Cadac Lab in Heerlen

Stel een vraag

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap