Naar hoofdinhoud

Whitepaper | Het gebouw als product

Dat de bouwsector wat betreft productiviteit, innovatie en winstgevendheid nog steeds mijlenver achterblijft bij de maakindustrie is eenvoudig te verklaren door de manier waarop de maakindustrie is georganiseerd.

Direct downloaden
cadac whitepaper stappenplan

Waar gaat dit whitepaper over?

In de bouwsector wordt een gebouw nog steeds gezien als een uniek object op maat in plaats van als een product dat niet gebouwd, maar geproduceerd en geassembleerd kan worden. Dat de bouwsector wat betreft productiviteit, innovatie en winstgevendheid nog steeds mijlenver achterblijft bij de maakindustrie is eenvoudig te verklaren door de manier waarop de maakindustrie is georganiseerd.

Dit whitepaper gaat dieper in op de werkwijze van de maakindustrie en op welke manier de bouwindustrie daar een voorbeeld aan kan nemen. 

Modulariteit

Als we gebouwen zouden zien als producten die bestaan uit andere producten, moeten we nadenken over de basis van modulair ontwerpen en ons neerleggen bij de beperkingen die daarbij horen.

Configure to Order

Als we een gebouw kunnen benaderen als een geheel van onderdelen, en als we deze onderdelen kunnen zien als modules, dan kunnen we een transformatie tot stand brengen van een 'engineering to order'-proces naar een 'configure to order'-proces.

Wanneer bouwbedrijven een meer configure to order-aanpak hebben om unieke gebouwen ter plekke samen te stellen is het mogelijk om kosten te begroten, risico's te beperken en op tijd een kwalitatief hoogwaardig product te leveren. In dit whitepaper lees je meer over onze blik op deze transformatie van de bouwindustrie.

Download Whitepaper

Het gebouw als product

Kies een locatie

Europa

Wereld