Het gebouw als product

Whitepaper

Download whitepaper Stel een vraag

Waar gaat dit whitepaper over?

In de bouwsector wordt een gebouw nog steeds gezien als een uniek object op maat in plaats van als een product dat niet gebouwd, maar geproduceerd en geassembleerd kan worden. Dat de bouwsector wat betreft productiviteit, innovatie en winstgevendheid nog steeds mijlenver achterblijft bij de maakindustrie is eenvoudig te verklaren door de manier waarop de maakindustrie is georganiseerd.

Aan de ene kant werkt elk bouwbedrijf alsof het een Engineer to Order-bedrijf is (elk gebouw is uniek), maar er is te weinig tijd en geld om ervoor te zorgen dat de bouw in een keer vlekkeloos verloopt. Hierdoor valt bijna elk bouwproject duurder uit of wordt er niet volgens afspraak geleverd. Aan de andere kant is het ook zo dat de meeste klanten wel graag een uniek gebouw willen, maar niet bereid zijn daarvoor te betalen. De markt vraagt om een Space Shuttle voor de prijs van een Mini.

Lees meer

Dat de bouwsector wat betreft productiviteit, innovatie en winstgevendheid nog steeds mijlenver achterblijft bij de maakindustrie is eenvoudig te verklaren door de manier waarop de maakindustrie is georganiseerd

Paul Smeets Chief Technology Officer - Cadac Group Holding Paul Smeets
leogos.jpg

Modulariteit

Als we gebouwen zouden zien als producten die bestaan uit andere producten, moeten we
nadenken over de basis van modulair ontwerpen en ons neerleggen bij de beperkingen die
daarbij horen.

Dit whitepaper gaat dieper in op het ontwikkelen en verbeteren van Modules voor de bouwindustrie.

Configure to Order

Als we een gebouw kunnen benaderen als een geheel van onderdelen, en als we deze onderdelen kunnen zien als modules, dan kunnen we een transformatie tot stand brengen van een 'engineering to order'-proces naar een 'configure to order'-proces.

Wanneer bouwbedrijven een meer configure to order-aanpak hebben om unieke gebouwen ter plekke samen te stellen is het mogelijk om kosten te begroten, risico's te beperken en op tijd een kwalitatief hoogwaardig product te leveren. In dit whitepaper lees je meer over onze blik op deze transformatie van de bouwindustrie.

station-den-haag-centraal.jpg

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?