Naar hoofdinhoud

Whitepaper | Living Apart Together: Engineering Data Management en Document Control

Dit whitepaper gaat over het eenvoudig integreren van engineeringsystemen, zodat documenten die zijn afgeleid van een 3D model, gepubliceerd kunnen worden naar de document control omgeving in Microsoft SharePoint.

Direct downloaden
cadac whitepaper organice

Waar gaat dit whitepaper over?

Engineering Data Management en document control worden vaak over één kam geschoren, terwijl het heel verschillende processen betreft. Engineering Data Management Systemen (EDMS) leveren niet altijd de beste ondersteuning voor document control processen, en vice versa.

Bij Engineering Data Management draait alles om het creëren, controleren van versies en snel opvragen van documenten. Zo’n systeem zou de engineer het leven zo eenvoudig mogelijk moeten maken zonder al te veel complexiteit toe te voegen. Document control daarentegen speelt zich op een veel hoger betrouwbaarheidsniveau af en houdt zich bezig met het beheren van documenten gedurende hun levenscyclus.

Document control bij grote projecten

Bij grote projecten draait alles om engineeringdocumenten (tekeningen, berekeningen, contracten, etc.). Dat deze op tijd beschikbaar zijn, is van cruciaal belang voor het slagen van dergelijke projecten, en dat is niet realiseerbaar zonder een betrouwbaar document control proces.

Engineering Data Management en document control in één systeem

Engineers willen een naadloze integratie tussen hun ontwerptools en het Engineering Data Management systeem, plus volledige flexibiliteit. Document controllers en projectmanagers willen daarentegen volledige controle over het proces om kosten en deadlines binnen de perken te houden. Vanuit zakelijk perspectief streven bedrijven naar allebei: productieve eindgebruikers en controle over de levenscyclus van documenten. Maar is dit wel realiseerbaar met één enkel systeem?

Meerdere CAD-platforms en een document control systeem

Met Cadac Organice DCS zijn wij erin geslaagd een Engineering Data Management systeem te ontwikkelen, gebaseerd op het Microsoft SharePoint platform. Dankzij een integratielayer (gebaseerd op een internetservice) zijn engineeringsystemen eenvoudig te integreren, zodat documenten die zijn afgeleid van een 3D model, gepubliceerd kunnen worden naar de document control omgeving in Microsoft SharePoint.

Download Whitepaper

Living Apart Together: Engineering Data Management en Document Control

Kies een locatie

Europa

Wereld