Naar hoofdinhoud

Whitepaper | Een stappenplan voor modelgericht werken

Dit whitepaper laat zien dat bedrijven stappen moeten ondernemen op het gebied van hun digitale volwassenheid om zo van de voordelen van nieuwe technologie te kunnen profiteren.

Direct downloaden
cadac whitepaper het gebouw als product

Waar gaat dit whitepaper over?

De manier waarop mensen tijdens de ontwerp- en bouwfasen van een gebouw samenwerken, verandert in hoog tempo door de invloed van nieuwe technologie. Processen die eerst sequentieel, langzaam en analoog verliepen, verlopen steeds meer digitaal en gelijktijdig. Dit veroorzaakt een wezenlijke verschuiving in de manier waarop we informatie beheren.

In dit whitepaper gaan we dieper in op deze paradigmaverschuiving in de bouw- en productiesector.

De uitdaging

De druk vanuit de markt voor een kortere marktintroductietijd vraagt om snellere ontwerp- en constructieprocessen. De transitie van het traditionele aanbestedingsproces naar een Design & Construct-aanpak vereist dat de contractprijs wordt bepaald nog voor het gedetailleerde ontwerp af is.

De autosector als voorbeeld

In de bouwsector wordt de auto-industrie altijd als het toppunt van efficiëntie gezien en iedereen vraagt zich af waarom in de bouwsector niet even efficiënt gewerkt kan worden. De meest voor de hand liggende verklaring is altijd dat de bouwsector unieke gebouwen maakt met steeds wisselende belanghebbenden, terwijl de autosector meestal configureerbare producten levert met een relatief constante productieketen.

Download Whitepaper

Een stappenplan voor modelgericht werken

Kies een locatie

Europa

Wereld