Een stappenplan voor modelgericht werken

Whitepaper

Download whitepaper Stel een vraag

Waar gaat dit whitepaper over?

De manier waarop mensen tijdens de ontwerp- en bouwfasen van een gebouw samenwerken, verandert in hoog tempo door de invloed van nieuwe technologie. Processen die eerst sequentieel, langzaam en analoog verliepen, verlopen steeds meer digitaal en gelijktijdig. Dit veroorzaakt een wezenlijke verschuiving in de manier waarop we informatie beheren. In het Whitepaper “Een stappenplan voor modelgericht werken” gaan we dieper in op deze paradigmaverschuiving in de bouw- en productiesector.

Lees meer

Dit document laat zien dat bedrijven stappen moeten ondernemen op het gebied van hun digitale volwassenheid om zo van de voordelen van nieuwe technologie te kunnen profiteren

Paul Smeets Chief Technology Officer - Cadac Group Holding Paul Smeets
iStock_000051675074_Medium.jpg

De uitdaging

De druk vanuit de markt voor een kortere marktintroductietijd vraagt om snellere ontwerp- en constructieprocessen. De transitie van het traditionele aanbestedingsproces naar een Design & Construct-aanpak vereist dat de contractprijs wordt bepaald nog voor het gedetailleerde ontwerp af is. Maar hoe kunnen we een prijs bepalen als we nog niet alle details hebben? En hoe kunnen we gelijktijdig werken en toch beschikken over betrouwbare informatie om met de bouw te kunnen starten? 

De autosector als voorbeeld

In de bouwsector wordt de auto-industrie altijd als het toppunt van efficiëntie gezien en iedereen vraagt zich af waarom in de bouwsector niet even efficiënt gewerkt kan worden. De meest voor de hand liggende verklaring is altijd dat de bouwsector unieke gebouwen maakt met steeds wisselende belanghebbenden, terwijl de autosector meestal configureerbare producten levert met een relatief constante productieketen. 

station-den-haag-centraal.jpg

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?