Naar hoofdinhoud

Whitepaper | Van CAD naar ERP

Waar CAD-software ondersteunt bij ontwerp, doet een ERP-systeem dat voor het realisatieproces van een product. Wij adviseren altijd om een Product Data Management (PDM) systeem als brug tussen CAD en ERP te plaatsen. Waarom? Dat ontdek u in dit whitepaper.

Direct downloaden
cadac whitepaper van cad naar erp

Waar gaat dit whitepaper over?

Dit whitepaper gaat over het belang van een Product Data Management (PDM) systeem als brug tussen CAD en ERP. Een ontwerp wordt vroeg of laat geproduceerd. Waar CAD-software ondersteunt bij ontwerp, doet een ERP-systeem dat voor het realisatieproces. Voor dit proces zijn artikelen nodig die in een stuklijststructuur worden opgenomen. Het ontwerp is hier natuurlijk dé bron voor, maar dat betekent nog niet dat CAD hét uitgangspunt voor ERP moet zijn. 

Conflicterende werelden

Een CAD-systeem zoals Autodesk Inventor is een omgeving waar alles ‘Work in Progress’ is, engineering is namelijk een creatief proces. Een ERP-systeem is dat niet, dit draait namelijk om de ‘waarheid’, het beheersen van de logistieke informatie van artikelen en het productieproces. Kortom: CAD en ERP zijn twee conflicterende werelden.

Download Whitepaper

Van CAD naar ERP

Kies een locatie

Europa

Wereld