Naar hoofdinhoud

Whitepaper | CAD koppelen aan document control

Ontdek de voordelen van een integratie tussen de complexe wereld van modelling tools en een volledig op Microsoft SharePoint gebaseerd document control systeem, met een bijna even hoog complexiteitsniveau.

Direct downloaden
cadac whitepaper connecting cad to document control

Waar gaat dit whitepaper over?

Door de snelle opkomst van 3D-designtools in de hele bouwindustrie zijn ontwerpprocessen tegenwoordig steeds vaker modelgecentreerd in plaats van documentgecentreerd. Het succes van BIM in het bouwwezen is een goed voorbeeld van deze koerswijziging. Dankzij dit succes worden 3D-designtools steeds vaker toegepast en neemt de technologiekloof tussen de constructie-industrie en de vervaardigende industrie geleidelijk steeds verder af.

Ontwerpfase

Tijdens de ontwerpfase van een asset wordt het ontwerp afgestemd op de vereisten en gecontroleerd om te garanderen dat het idee dat de design engineer heeft ontwikkeld, ook daadwerkelijk te construeren en te fabriceren is. Met moderne designtools zijn de ontwikkelingsmogelijkheden voor een engineer vrijwel onbeperkt.

Inbedrijfstellingsfase

Als eenmaal is begonnen met de bouw van een asset en een bepaalde mate van gereedheid is bereikt, kan een deel ervan worden getest voordat de asset als geheel in productie wordt genomen. Tijdens deze inbedrijfstellingsfase moeten eventuele fouten die tijdens het ontwerp of de constructie zijn ontstaan, worden gladgestreken.

Gebruiks- en onderhoudsfase

Zelfs bij een perfect ontwerp, een constructie die daar volledig mee in lijn was en een volledig correcte inbedrijfstelling en overdracht komen er altijd verbeterpunten naar boven zodra de asset in gebruik wordt genomen.

Download Whitepaper

CAD koppelen aan document control

Kies een locatie

Europa

Wereld