Microsoft SharePoint voor engineering document management en control

Whitepaper

Download whitepaper Stel een vraag
microsoft-white.png autodesk-white.png

Waar gaat dit whitepaper over?

Microsoft SharePoint is een platform voor content management en samenwerking voor bedrijven. In SharePoint kunnen documenten centraal opgeslagen, beheerd en benaderd worden vanuit de gehele organisatie, en kunnen ze eenvoudig toegankelijk en beschikbaar worden gemaakt voor externe partijen, zoals vendors, leveranciers, klanten, etc.

Deze white paper gaat in op de mogelijkheden en beperkingen van SharePoint omtrent het beheren van CAD-bestanden en de integratie met CAD-applicaties. Daarnaast wordt uitgelegd hoe SharePoint gebruikt kan worden als een oplossing voor engineering document management en control om ontwerpinformatie op te slaan, te beheren en te delen binnen multidisciplinaire organisaties en projectteams.

Lees meer

De Cadac Organice Suite verrijkt SharePoint met zowel CAD- en PDM-integratie als met functionaliteit voor engineering document management en control, zodat SharePoint voldoet aan de eisen van projectgeoriënteerde engineering bedrijven.

Paul Smeets Chief Technology Officer - Cadac Group Holding Paul Smeets
document-control-collaboration.jpg

Hoofdstuk 1: Inleiding

SharePoint is uitermate geschikt voor tekstgerichte documentformaten zoals Word, Excel, PowerPoint of PDF. Vanwege de complexiteit van CAD-bestanden en -modellen in hun oorspronkelijke formaten, en in sommige gevallen de bestandsgrootte, beperkt een oplossing voor engineering document management die uitsluitend gebruikmaakt van de mogelijkheden van SharePoint het aantal CAD-gerelateerde kenmerken en functies.

Engineering bedrijven maken gebruik van veel verschillende CAD-applicaties, zowel voor 2D- als 3D-modelleren, maar ze gebruiken ook CAD-applicaties voor specifieke ontwerpdoeleinden, zoals bouwkundig, werktuigbouwkundig of elektrotechnisch ontwerpen. Al deze applicaties gebruiken hun eigen bestandsformaten voor geavanceerde functies voor eindgebruikers. Het beheren van deze bestanden en het bieden van volledige integratie met deze applicaties is dan ook uitermate complex.

Hoofdstuk 2: Engineering Document Management

Engineering bedrijven zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van producten, maar ook voor het ontwerp en de bouw van projecten. Ze dienen zowel hun office documenten als hun ontwerpinformatie te beheren. Ontwerpinformatie wordt meestal gecreëerd door CAD-engineers, maar wordt beoordeeld en gebruikt door andere projectbetrokkenen.

CAD-engineers maken tekeningen en gedetailleerde ontwerpen die nodig zijn om producten en materieel te produceren, of om gebouwen, infrastructuur, fabrieken en installaties te bouwen. Planologen, productiemedewerkers en bouwvakkers gebruiken de vrijgegeven ontwerpinformatie voor het daadwerkelijk produceren van producten of het bouwen van gebouwen. Inkopers gebruiken de ontwerpinformatie voor offerteaanvragen en om de vereiste onderdelen en materialen te kopen.

gmf-gouda-header.jpg
autodesk-vault.jpg

Hoofdstuk 3: CAD-bestanden beheren

Ten behoeve van engineering document management dient SharePoint te integreren met verschillende CAD-applicaties en CAD-managementsystemen om de relaties te behouden tussen het CAD-bestand zelf (dat in de CAD-applicatie blijft) en de renderingen die gepubliceerd worden als revisies in een beveiligde samenwerkingsomgeving.

De integraties dienen vanuit een CAD perspectief niet complex te zijn en dienen alleen veelgebruikte weergaveformaten te generen, maar ze dienen ook de metadata van de bestanden consistent te houden om zo title block mapping in twee richtingen mogelijk te maken. Dit verhoogt de flexibiliteit en effectiviteit van de oplossing als geheel en zorgt ervoor dat SharePoint, dat fungeert als het document control- en samenwerkingsdeel van de oplossing, verbinding kan maken met meer CAD-applicaties die hun eigen CAD-structuren het efficiëntst kunnen beheren.

Hoofdstuk 4: Conclusie

Microsoft SharePoint is een krachtig platform voor content management en samenwerking voor bedrijven. Veel projectgeoriënteerde engineering bedrijven die intensief documenten delen en uitwisselen met interne en externe projectpartners, zien in SharePoint een oplossing voor engineering document management en control.

Om een allesomvattende oplossing te bieden, moet SharePoint echter verbinding kunnen maken met CAD-applicaties en CAD-management systemen. In plaats van te proberen CAD-bestanden in SharePoint te beheren dient SharePoint functionaliteit voor engineering document management en control te bieden om CAD-renderingen gepubliceerd in deliverables te beheren.

engineering-collaboration.jpg
organice.jpg

Hoofdstuk 5: Cadac Organice Suite

De Cadac Organice Suite biedt een document management omgeving in Microsoft SharePoint die is geoptimaliseerd voor projectgeoriënteerde engineering industrieën. De oplossing stelt bedrijven in staat efficiënt samen te werken met externe partners in een beveiligde SharePoint extranetsite.

Gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring hebben wij best practices ontwikkeld die de behoefte aan documentbeheer en werkmethodes weerspiegelen van bedrijven en projectteams in sectoren zoals Architectuur, Bouw en Installatietechniek; Machine- en Apparatenbouw; en Procestechniek, Energie en Maritiem.

Ontdek SharePoint als oplossing voor engineering document management en control

Download whitepaper Vraag een demo aan

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?