Living Apart Together: Engineering Data Management en Document Control

Whitepaper

Download whitepaper Stel een vraag
microsoft-white.png autodesk-white.png

Waar gaat dit whitepaper over?

Engineering Data Management en document control worden vaak over één kam geschoren, terwijl het heel verschillende processen betreft. Engineering Data Management Systemen (EDMS) leveren niet altijd de beste ondersteuning voor document control processen, en vice versa.

Het lijkt misschien aanvechtbaar om voor beide processen verschillende systemen te gebruiken, maar toch kan het slim zijn, met name in engineeringomgevingen. Wij zullen uitleggen waarom.

Lees meer

Ons advies: Integreer het beste van twee werelden!

Paul Smeets Chief Technology Officer - Cadac Group Holding Paul Smeets
bim-for-facility-management.jpg

Hoofdstuk 1: Engineering Data Management versus document control

Bij Engineering Data Management draait alles om het creëren, controleren van versies en snel opvragen van documenten. Zo’n systeem zou de engineer het leven zo eenvoudig mogelijk moeten maken zonder al te veel complexiteit toe te voegen.

Document control daarentegen speelt zich op een veel hoger betrouwbaarheidsniveau af en houdt zich bezig met het beheren van documenten gedurende hun levenscyclus.

Hoofdstuk 2: Document control bij grote projecten

Bij grote projecten draait alles om engineeringdocumenten (tekeningen, berekeningen, contracten, etc.). Dat deze op tijd beschikbaar zijn, is van cruciaal belang voor het slagen van dergelijke projecten, en dat is niet realiseerbaar zonder een betrouwbaar document control proces.

Vanwege het enorme aantal documenten en bedrijven dat bij een project betrokken is, is het onmogelijk om op de hoogte te blijven van alle documenttransacties zonder een document control systeem dat dit proces ondersteunt.

bim-360-informatie-bouwplaats
asset-operations-support.jpg

Hoofdstuk 3: Engineering Data Management en document control in één systeem?

Als we de gemiddelde behoeften bij het opstellen van engineering documenten en die van een projectmanager/ document controller vergelijken, zien we dat er sprake is van tegenstrijdige belangen.

Engineers willen een naadloze integratie tussen hun ontwerptools en het Engineering Data Management systeem, plus volledige flexibiliteit. Document controllers en projectmanagers willen daarentegen volledige controle over het proces om kosten en deadlines binnen de perken te houden. Vanuit zakelijk perspectief streven bedrijven naar allebei: productieve eindgebruikers en controle over de levenscyclus van documenten. Maar is dit wel realiseerbaar met één enkel systeem?

Hoofdstuk 4: Meerdere CAD-platforms, één document control systeem

Met Cadac Organice DCS zijn wij erin geslaagd een Engineering Data Management systeem te ontwikkelen, gebaseerd op het Microsoft SharePoint platform. Dankzij een integratielayer (gebaseerd op een internetservice) zijn engineeringsystemen eenvoudig te integreren, zodat documenten die zijn afgeleid van een 3D model, gepubliceerd kunnen worden naar de document control omgeving in Microsoft SharePoint.

organice.jpg

Living Apart Together: Engineering Data Management and Document Control

Download nu Vraag een demo aan

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?