Beheren en beheersen van ontwerpinformatie

Whitepaper

Download whitepaper Stel een vraag
microsoft-white.png autodesk-white.png

Waar gaat dit whitepaper over?

Traditioneel worden CAD-bestanden en bijbehorende documenten opgeslagen via Windows Explorer in gedeelde projectfolders op fileservers. Zolang alle deelnemers met compatibele CADsoftware werken, is deze traditionele manier van werken in gedeelde bestanden een prima oplossing voor de engineer en voor engineeringteams tot een bepaalde grootte.

Reviews, goedkeuringen en revisies van CAD bestanden vinden vaak plaats buiten de Windows Explorer-omgeving en het gebeurt regelmatig dat deze taken worden uitgevoerd door mensen die geen toegang hebben tot de benodigde CAD applicaties.

De zoektocht naar één enkele allesomvattende oplossing sleept vaak lang aan en levert uiteindelijk niet het gewenste resultaat omdat zo’n oplossing zonder enige compromissen simpelweg niet bestaat. Ons advies op basis van onze ervaring en expertise is daarom ook om te kiezen voor een gecombineerde ‘best of breed’-oplossing.

Lees meer

Autodesk Vault & Microsoft SharePoint: het beste van twee werelden integreren.

Paul Smeets Chief Technology Officer - Cadac Group Holding Paul Smeets
autodesk-vault.jpg

Autodesk Vault: Engineering Data Management

Autodesk Vault is een optimale Engineering Data Management-tool omdat dit programma integratie biedt met meerdere CAD- en engineeringtools. Zowel engineers als ontwerpers krijgen hiermee een oplossing ter beschikking waardoor zij niet meer afhankelijk zijn van allerlei interne afspraken en procedures op papier.

Autodesk Vault kan deze procedures namelijk automatiseren. Projectteams kunnen daardoor optimaal samenwerken en elkaars ontwerpdata gecontroleerd gebruiken zonder het risico fouten te maken.

Microsoft SharePoint: Document Control

Om projectinformatie laagdrempelig naar andere afdelingen en derde partijen te kunnen ontsluiten, is een collaboratieplatform zoals Microsoft SharePoint vereist.

Veel bedrijven maken reeds gebruik van SharePoint als platform voor het opslaan van bestanden, het ondersteunen bij samenwerken aan documenten en het gecontroleerd delen van documenten met collega’s en projectleden, zowel binnen als buiten de organisatie. SharePoint kan dus vooral worden gezien als de opvolger van fileservers, public folders, centrale mailboxen en bestanduitwisseling via FTP, Dropbox, WeTransfer, etc.

document-control-collaboration.jpg
organice.jpg

Engineering Data Management & Document Control

Er zijn verschillende mogelijkheden om Autodesk Vault te integreren met Microsoft SharePoint. Onze Cadac Organice DCS-oplossing biedt u de mogelijkheid om alle audit- en workflowmogelijkheden van een document control oplossing te gebruiken en toch een permanente verbinding te onderhouden tussen CAD-gegevens en hun renderingen.

Deze oplossing zorgt er bovendien voor dat de audit trail in de CAD-omgeving beschikbaar is zonder dat de CAD-gebruiker beperkt wordt in de CAD-functionaliteiten die hij gebruikt.

Beheren en beheersen van ontwerpinformatie

Download nu Vraag een demo aan

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?