Autodesk Vault en Microsoft SharePoint voor Engineering Collaboration

Whitepaper

Download whitepaper Stel een vraag
microsoft-white.png autodesk-white.png

Waar gaat dit whitepaper over?

In deze white paper kijken we naar de uitdagingen van data management voor grote kapitaalintensieve projecten en bieden we oplossingen en best practices voor een effectieve implementatie van een alomvattende data management oplossing die naadloos samenwerkt met Autodesk Vault en Microsoft SharePoint software.

We leggen uit hoe u beide data management tools zo efficiënt mogelijk kunt inzetten. We stippen tevens document control, master document register management, transmittals, model management, deliverables, voortgangscontrole en nog veel meer aan.

Lees meer

Dit white paper is gericht op project managers en document control managers die graag meer willen weten over data management oplossingen voor kapitaalintensieve projecten.

Paul Smeets Chief Technology Officer - Cadac Group Holding Paul Smeets
tcr-consultants-header.jpg

Hoofdstuk 1: Inleiding

In deze white paper bieden we achtergrondinformatie over het succesvol gebruik van Autodesk Vault en Microsoft SharePoint voor EPC-projecten (Engineering, Procurement & Construction) en het beheer van assets.

We verkennen de zakelijke vereisten en ontdekken hoe de voorgestelde technologieën in dit bedrijfsmodel passen. In deze white paper worden verschillende algemene concepten behandeld; de nadruk ligt hierbij op beheerde documenten (deliverables) in het kader van EPCprojecten en Owner Operators.

Hoofdstuk 2: Al decennialang een uitdaging

Ondanks de inspanningen van de afgelopen jaren is de wereldwijde branche voor kapitaalintensieve projecten er nog niet in geslaagd op het gebied van model- en gegevensuitwisseling of voor processystemen en -hulpmiddelen een interoperabiliteitsniveau te bereiken waarmee ook maar in het minst de waardemogelijkheden voor de belanghebbenden worden benut.

Voor we kijken hoe Autodesk Vault en Microsoft SharePoint kunnen worden gebruikt om oplossingen voor het beheer van assets te kunnen bieden, moeten we eerst de noodzaak van het beheer van assetgegevens begrijpen.

gmf-gouda-header.jpg
asset-operations-support.jpg

Hoofdstuk 3: De levenscyclus van een asset

Om de vereisten voor document control en engineeringdata te begrijpen, is het essentieel om eerst de basisbeginselen van de levenscyclus van een asset te begrijpen.

In dit hoofdstuk laten de belangrijkste stappen zien in de levenscyclus van een asset, met uitzondering van buitenbedrijfstelling of verkoop, verklaard. Tijdens de buitenbedrijfstelling worden de vereisten voor een engineering document en data management tool sterk verminderd.

Hoofdstuk 4: De verschillen tussen document control en Engineering Data Management

In de voorgaande hoofdstukken hebben we achtergrondinformatie gegeven over de mechanismen in de ontwikkeling van een asset. In de volgende hoofdstukken gaan we dieper in op de vraag hoe document control een ondersteunende functie kan hebben bij engineering data management en wat de rol van deze systemen in deze projecten is.

engineering-collaboration.jpg
organice.jpg

Hoofdstuk 5: De sterke en zwakke punten van Microsoft SharePoint en Autodesk Vault

In het laatste hoofdstuk van deze white paper kijken we naar zowel Autodesk Vault als Microsoft SharePoint als platform voor kapitaalintensieve projecten. Beide platforms hebben hun sterke en zwakke punten. In dit laatste hoofdstuk gaan we hier dieper op in.

Autodesk Vault en Microsoft SharePoint voor Engineering Collaboration

Download nu Vraag een demo aan

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?