Van ETO naar CTO: Slimmer zakendoen!

Whitepaper

Download whitepaper Stel een vraag

Waar gaat dit whitepaper over?

Het huidige economische klimaat wordt gekenmerkt door veranderingen. De manier waarop we zakendoen, producten ontwerpen, produceren en verhandelen is voor veel markten radicaal anders dan 15 jaar geleden.

Producerende bedrijven die nog grotendeels ‘Engineering to Order’ werken, hebben vaak moeite om in deze snelle economie mee te komen. De levertijden zijn moeilijk te realiseren en door verspillingen in de specificatie- en realisatie processen wordt er weinig geld meer verdiend.

Wij herkennen deze verandering van tijden en bieden op basis van meer dan 30 jaar ervaring de kennis en kunde om samen met u tot een oplossing te komen. Een oplossing die uw organisatie weer in staat stelt om sneller en flexibeler dan ooit in te spelen op vragen vanuit de markt.

Lees meer

Een belangrijk aspect binnen de transitie van ETO naar CTO is een focusverschuiving van het orderproces naar het innovatieproces.

Ernst-Jan Huijbers General Sales Director - Cadac Group Holding Ernst-Jan Huijbers

Van ETO naar CTO in 5 stappen

100% ETO betekent dat het product op de order wordt gespecificeerd, ontwikkeld, en geproduceerd. 100% CTO betekent dat het product op de order wordt geconfigureerd en geassembleerd uit bestaande modules die uit voorraad leverbaar kunnen zijn.

MFG-CTO 3.jpg

Definiëren: Visie en Strategie

Een bedrijf is een complex systeem waarbij technologie, processen en mensen een integraal geheel vormen. Wij begrijpen als geen ander hoe we daar zorgvuldig mee om moeten gaan. Een verandering in gang zetten betekent richting bepalen! Waar komt u vandaan? Waar staat u nu? En waar wilt u naar toe?

Legoliseren: Product Portfolio

De markt kiest voor waarde! Welke toegevoegde waarde gaat u bieden? De beste prijs, het beste product, de beste oplossing of alle drie? Op basis van een bewezen modularisatie methodiek helpen we u modules binnen uw product platform te definiëren die deze strategie kunnen ondersteunen.

MFG-CTO 2.jpg
MFG-NXTdim configurator.jpg

Automatiseren: Order afhandeling

Wie heeft welke kennis binnen het bedrijf en hoe draagt dat bij aan het tot stand komen van het product? Hierbij is het noodzakelijk onderscheid te maken tussen het orderproces en het produCTOntwikkelingsproces (innovatieproces). Het eerste proces is namelijk klantgedreven en het tweede marktgedreven!

Innoveren: Product Ontwikkeling

Een belangrijk aspect binnen de transitie van ETO naar CTO is een focusverschuiving van het orderproces naar het innovatieproces. Het geautomatiseerde order-proces valt of staat namelijk bij het succes van het innovatieproces.

MFG-NXTdim configurator-headerimage.jpg
MFG-Bollegraaf MSW Cardiff CTO.jpg

Regeren: Proces borging

Een verandering van proces vraagt om aandacht voor de betrokken personen. Onze workshops helpen u om begrip te vormen en mensen op te leiden voor de nieuwe manier van werken. Het wegvallen van de benodigde resources kan eenvoudig worden opgevangen door het inzetten van onze specialisten om de verstoring op het lopende orderproces te minimaliseren.

Wilt u sneller en flexibeler aansluiten op vragen vanuit de markt?

Download nu Stel een vraag

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap