Van CAD naar ERP: de onmisbare rol van PDM binnen uw Product Lifecycle

Whitepaper

Download whitepaper Stel een vraag

Waar gaat dit whitepaper over?

Een ontwerp wordt vroeg of laat geproduceerd. Waar CAD-software ondersteunt bij ontwerp, doet een ERP-systeem dat voor het realisatieproces. Voor dit proces zijn artikelen nodig die in een stuklijststructuur worden opgenomen. Het ontwerp is hier natuurlijk dé bron voor, maar dat betekent nog niet dat CAD hét uitgangspunt voor ERP moet zijn. Wij adviseren altijd om een Product Data Management (PDM) systeem als brug tussen CAD en ERP te plaatsen. Waarom? Dat ontdek u in dit whitepaper.

Lees meer

Een Product Data Management (PDM) systeem vormt de spil in product design management

Mischa van Brandwijk Customer Success Manager - Machine- en apparatenbouw Mischa van Brandwijk
MFG-NXTdim configurator-headerimage.jpg

Conflicterende werelden

Een CAD-systeem zoals Autodesk Inventor is een omgeving waar alles ‘Work in Progress’ is, engineering is namelijk een creatief proces. Een ERP-systeem is dat niet, dit draait namelijk om de ‘waarheid’, het beheersen van de logistieke informatie van artikelen en het productieproces. Kortom: CAD en ERP zijn twee conflicterende werelden.

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap