Naar hoofdinhoud

Whitepaper | Hybrid Manufacturing: een efficiënte aanpak

Dit whitepaper beschrijft de kracht van een all-in hardware- en softwareoplossing voor hybrid manufacturing, uitgaande van het gebruik van een Kuka Robot en Autodesk PowerMill Ultimate.

Direct downloaden
cadac whitepaper hybrid manufacturing efficient aanpak

Waar gaat dit whitepaper over?

Laten we beginnen met de basis; er zijn een aantal manieren waarop je iets kunt produceren. Binnen de mechanische markt is de meest bekende de “subtractieve” methode. Deze methode kennen we al eeuwen en zien we in de praktijk terug als frezen, draaien, boren, zagen, etc. Kortom, deze methode werkt volgens het principe van materiaal verwijderen (substractie). Sinds ongeveer halverwege vorige eeuw werd dit proces meer en meer geautomatiseerd en momenteel praten we over bijvoorbeeld 5-assig-simultaan frezen of “multi-turret draaien”. Allemaal onder de verzamelnaam CNC- of verspanend bewerken.

Het proces

Het hybrid manufacturing proces kan simpelweg op twee manieren plaatsvinden; op twee (of meerdere) separate machines, of op één “all-in-one” oplossing.

Software

Autodesk PowerMill Ultimate is een van de producten uit het gamma van Autodesk CAM-software. De software kenmerkt zich reeds jaren door krachtige subtractieve bewerkingsstrategieën en hoge oppervlaktekwaliteit. Hiernaast beschikt de software over een tweetal krachtige plug-ins, namelijk robotica en additive manufacturing.

Hybrid Manufacturing in het Cadac Lab

Om de proef op de som te nemen en de softwaretoepassing goed te
doorgronden is er in het Cadac Lab een hybrid manufacturing proefopstelling
gebouwd. Op basis van een KUKA 6-assige robot is een gecombineerde frees- en printkop ontwikkeld, die bevestigd is aan de zesde as van de robot.

Download Whitepaper

Hybrid Manufacturing: een efficiënte aanpak

Kies een locatie

Europa

Wereld