De Invloed van BIM op Facility Management

Whitepaper

Download whitepaper Stel een vraag

Waar gaat dit whitepaper over?

De adoptie van BIM (Building Information Model) krijgt steeds meer grond in alle fasen van de bouwketen. Ook de modellen die tijdens de ontwerpfase worden opgesteld bevatten steeds meer informatie. Het gebruik van deze informatie voor de lange levensduur van een asset is dan ook een logische vervolgstap. BIM biedt een schat aan praktische informatie om ook in de exploitatiefase kosten te besparen.

Door al vroegtijdig veel informatie en data aan het model toe te voegen wordt niet alleen sneller gebouwd met minder faalkosten, de data is ook uitermate geschikt om te gebruiken in de beheer- en onderhoudsfase.

Lees meer

Wij merken een grote behoefte aan BIM op bij facility managers. Bij Cadac denken we mee en zoeken we oplossingen voor een efficiënte doorstroom van informatie tijdens de bouwfase naar de onderhoudsfase.

Maurice Laumen Senior Account Manager - Architectuur, bouw en installatietechniek Maurice Laumen
Fulllengthofhandsomecaucasiansupervisorinsuitandwithhelmetonheadholdingtabletinhandsandwalking.Powerplantinterior..jpg

BIM blijft uit bij facility management

In tegenstelling tot de partijen in de ontwerp- en bouwfase, zien we dat de BIM-adoptie bij facility managers uitblijft. Vreemd, aangezien juist deze ketenpartners, door middel van een goede BIM-adoptie, beter toegang kunnen krijgen tot informatie en derhalve hun processen kunnen optimaliseren. Dit zou niet alleen de kwaliteit en functionaliteit bevorderen, maar ook kostentechnisch bijdragen aan een beter resultaat.

Download whitepaper

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap