Naar hoofdinhoud

Whitepaper | Beheren en beheersen van ontwerpinformatie

In dit whitepaper bespreken we de voordelen van een integratie tussen Autodesk Vault en Microsoft Sharepoint.

Direct downloaden
cadac whitepaper beheren beheersen ontwerpinformatie

Waar gaat dit whitepaper over?

Traditioneel worden CAD-bestanden en bijbehorende documenten opgeslagen via Windows Explorer in gedeelde projectfolders op fileservers. Zolang alle deelnemers met compatibele CADsoftware werken, is deze traditionele manier van werken in gedeelde bestanden een prima oplossing voor de engineer en voor engineeringteams tot een bepaalde grootte. 

Echter wordt dit een probleem wanneer verschillende stakeholders aan één project werken. Reviews, goedkeuringen en revisies van CAD bestanden vinden vaak plaats buiten de Windows Explorer-omgeving en het gebeurt regelmatig dat deze taken worden uitgevoerd door mensen die geen toegang hebben tot de benodigde CAD applicaties.

Autodesk Vault: Engineering Data Management

Autodesk Vault is een optimale Engineering Data Management-tool omdat dit programma integratie biedt met meerdere CAD- en engineeringtools. Zowel engineers als ontwerpers krijgen hiermee een oplossing ter beschikking waardoor zij niet meer afhankelijk zijn van allerlei interne afspraken en procedures op papier.

Microsoft SharePoint: Document Control

Veel bedrijven maken reeds gebruik van SharePoint als platform voor het opslaan van bestanden, het ondersteunen bij samenwerken aan documenten en het gecontroleerd delen van documenten met collega’s en projectleden, zowel binnen als buiten de organisatie. SharePoint kan dus vooral worden gezien als de opvolger van fileservers, public folders, centrale mailboxen en bestanduitwisseling via FTP, Dropbox, WeTransfer, etc.

Engineering data management & document control

Er zijn verschillende mogelijkheden om Autodesk Vault te integreren met Microsoft SharePoint. Onze Cadac Organice DCS-oplossing biedt u de mogelijkheid om alle audit- en workflowmogelijkheden van een document control oplossing te gebruiken en toch een permanente verbinding te onderhouden tussen CAD-gegevens en hun renderingen.

Download Whitepaper

Beheren en beheersen van ontwerpinformatie

Kies een locatie

Europa

Wereld