Remote support

Heeft u een ticket aangemaakt? Onze support medewerkers helpen u graag verder via remote support.

Stap 1: Maak Support Ticket aan Stap 2: Start remote support

Snel antwoord op uw support vraag

Om u zo snel en efficiënt mogelijk met uw support vraag te helpen gebruiken wij TeamViewer. Met deze handige tool kunnen wij veilig meekijken op uw systeem. Wat heeft u nodig? Een internetverbinding en voldoende rechten om TeamViewer Quick Support te downloaden en uit te voeren. Er wordt niets geïnstalleerd of achtergelaten op uw systeem!

Sessie starten
Start remote support en klik op uitvoeren wanneer het TeamViewer bestand is gedownload via uw internet browser. Er verschijnt een venster waar u uw naam en omschrijving van de support vraag kunt invullen. Onze support medewerker vraagt vervolgens om toestemming om uw scherm te delen.

Sessie sluiten
Wilt u de remote sessie beïndigen? Klik dan op de ‘X’ in het TeamViewer support venster. Vervolgens kunt u ook het venster met de sessiecode sluiten.

Lees meer

Krijg toegang tot jarenlange ervaring en expertise. Onze support desk staat voor u klaar!

Jan Baggen Chief Executive Officer - Cadac Group Holding Jan Baggen

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?