Cadac Content Creation for Architecture, Engineering and Construction

Een goede bibliotheek is essentieel voor elk project

Stel een vraag

Verrijk uw ontwerp met intelligente, parametrische objecten

Bespaar tijd en voorkom fouten

In de praktijk gaat er in bouwprojecten veel tijd verloren als er geen gebruik gemaakt wordt van een centrale template of bibliotheek, ofwel een verzameling van elementen. In Autodesk Revit wordt dit element een ‘family’ genoemd. Denk aan kozijnen, deuren, trappen, liften, armaturen, (vloer)verwarming, etc. Het aanmaken van deze elementen is niet alleen tijdrovend, ook erg foutgevoelig.

Waardevol BIM model

Een BIM model wordt kwalitatief beter door de som van veel intelligente componenten. Als bouwpartner is het zaak om via het digitale gebouwmodel accurate data te delen, om het virtueel ontwerp te optimaliseren. Ook faal- en proceskosten worden gereduceerd. Als toeleverancier of fabrikant kunt u in het voortraject efficiënter samenwerken en heeft u tevens de beste marketing tool in handen: een digitale, toepasbare versie van uw product.

Modelleer sneller en beter dan ooit

Met zo’n handige bibliotheek beschikt u over intelligente objecten die u snel en eenvoudig gebruikt in uw ontwerp of model voor de architectuur, bouw en constructie- en installatietechniek. Met BIM modellen van uw producten, modelleert uw klant sneller en beter dan ooit!

Lees meer

Als toeleverancier of fabrikant kunt u in het voortraject efficiënter samenwerken, door uw producten als BIM model beschikbaar te stellen

Roxanne van der Linden Account Manager - Cadac Group Professional Resources Roxanne van der Linden

Voordelen van content bibliotheken

USP Verlaag uw projectrisico

Verlaag uw projectrisico

Behoud de kwaliteit van de informatie in het BIM model met relevante data

USP Continuïteit over alle fases

Continuïteit over alle fases

De volgende partij in de keten kan direct verder met uw model of systeem door de uniforme opbouw

USP Betere naamsbekendheid

Betere naamsbekendheid

Creëer bekendheid voor uw organisatie, door een goed digitaal model breed te publiceren

USP Verhoog uw rendement

Verhoog uw rendement

Verhoog productiesnelheid en realiseer de kortst mogelijke doorlooptijd, tegen de laagste prijs

USP Optimale prestatie

Optimale prestatie

Bied optimaal gebruiksgemak, zonder het BIM-model onnodig te belasten

USP Standaardisatie

Standaardisatie

Voldoe aan de BIM/Revit standaarden van brancheverenigingen.

autodesk-revit-building.jpg

Voorkom problemen met kwalitatieve Revit families

We zien in de praktijk dat er bij naderende deadlines voor een snelle en gemakkelijke oplossing wordt gekozen. Elementen en families in het model worden niet goed opgezet, waardoor het 3D model ongestructureerd en onbetrouwbaar is.

Dit geeft later in het ontwerp-, bouw- of productieproces gegarandeerd problemen. Denk bijvoorbeeld aan het onttrekken van relevante informatie uit het model in een latere fase; de aantallen en hoeveelheden kunnen dan niet meer goed worden berekend.

Om het BIM model ook met een naderende deadline gestructureerd te houden, kunt u er beter voor kiezen om de content in een keer goed te maken. Lukt dat niet vanwege te kort aan capaciteit of kennis, dan helpen wij u daar graag mee!

Content zelf maken

Wij bieden u diverse passende oplossingen voor content, templates en bibliotheken.

 • Snel van start met onze Cadac Suites
  Ga direct van start met de bibliotheek in onze integrale totaaloplossing Cadac TheModus Suite voor Revit.
 • Training content creatie
  Tijdens de training Revit Content Creation leert u parametrische families op te bouwen in Revit. Wanneer u een parameter (ofwel variabele) wijzigt, dan past het model zich automatisch aan.
training.jpg
verhuur.jpg

Content creatie door onze professionals

In het Cadac Content Center helpen u graag met het bouwen van uw gepersonaliseerde bibliotheek. Samen inventariseren we de wensen en specificaties, waarna onze experts aan de slag gaan met het opzetten van de template en bibliotheek.

Onze tekenaars en consultants zijn volledig op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw branche en zeer bedreven in het ontwikkelen van componenten in Revit, IFC etc. Ons team bestaat uit zowel bouwkundigen als elektrotechnici en werktuigbouwkundigen. Wij hebben dan ook jarenlange ervaring in het ontwikkelen van (maatwerk) bibliotheken voor toonaangevende klanten zoals Hertek, Modular Lighting Instruments, Hilti Nederland, Müpro, Philips Lighting, Vasco, Baltimore Aircoil International en Otis.

Voor u op maat gemaakt

Kunt u niet uit de voeten met standaard oplossingen? Of heeft u niet eerder aandeel gehad in een BIM coöperatie? Geen kennis van Revit? Voorkom beperkingen en kies voor volledig op maat gemaakte content. De voordelen hiervan zijn:

 • Bespaar tijd aan het opbouwen van een eigen bibliotheek
 • Geen kennis nodig van formule-gestuurde geometrie of het maken van slimme content
 • Geen kennis nodig van standaarden, NEN normen en andere marktontwikkelingen
 • Bepaal zelf welke onderdelen en functionaliteiten toegepast worden in uw modellen, volledig volgens de standaarden die u nodig heeft (b.v. ETIM, Dutch Revit Standard of IFC)
 • Jaarlijks onderhoud mogelijk t.b.v. nieuwe release
 • Mogelijk om beheer, onderhoud en uitbreidingen van de families zelf uit te voeren; u ontvangt van ons native Revit objecten
 • Stel uw families middels onze partner BIMObject online beschikbaar (lokaal of (inter)nationaal), t.b.v. marketing en sales doeleinden.
advies.jpg

Klanten aan het woord

Ons CAD-Team heeft reeds vele projecten tot een succes gebracht bij toonaangevende bedrijven.

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap