3D Scanning

Creëer razendsnel intelligente 3D data als basis voor uw ontwerp

Neem contact op Aanmelden nieuwsbrief

Dé basis voor een nauwkeurig model

3D laser scanning wordt steeds vaker toegepast in diverse branches. Dat is ook niet gek, want hiermee legt u details vast, sneller en nauwkeuriger dan ooit. Het is dé basis voor een nauwkeurig model van een as-built situatie.

Dankzij technologie zoals virtual reality kan het resultaat vervolgens echt beleefd worden, door uw team, opdrachtgevers en klanten.

Lees meer

In zeer korte tijd heeft u betrouwbare data beschikbaar als basis voor het verdere ontwerpproces.

Maurice Laumen Senior Account Manager - Architectuur, bouw en installatietechniek Maurice Laumen

Voordelen 3D Scanning

USP Korte doorlooptijd

Korte doorlooptijd

Tijdbesparing in tegenstelling tot handmatig inmeten zorgt voor een snellere doorlooptijd van uw projecten.

USP Breed inzetbaar

Breed inzetbaar

3D scanning is in elke branche inzetbaar, van bouwkundige, civieltechnische of werktuigbouwkundige tot plant design toepassingen.

USP Nooit meer een maat vergeten

Nooit meer een maat vergeten

U hoeft nooit meer terug naar een gebouw of project omdat er een maat is vergeten op te nemen.

USP Integratie met Autodesk oplossingen

Integratie met Autodesk oplossingen

Lees de output van 3D scanning systemen moeiteloos in diverse Autodesk oplossingen als basis voor verder ontwerp.

USP Uiterst nauwkeurig en razendsnel

Uiterst nauwkeurig en razendsnel

In slechts enkele uren legt u een compleet gebouw vast tot 2 millimeter nauwkeurig. Handmatig inmeten kan wel dagen tijd kosten.

USP Bespaar kosten

Bespaar kosten

U bespaart niet alleen tijd op manuren, maar ook op faalkosten.

3d-scanning.jpg

Direct ontwerpen in de as-built omgeving

Met een 3D scanner legt u met zeer hoge snelheid x,y,z coördinaten vast in een zogenaamde puntenwolk (point cloud). Zo kunt u miljoenen punten per seconde inmeten op een afstand van tot wel 330 meter. Niet alleen meetpunten, maar ook foto’s waardoor ieder meetpunt een kleurwaarde meekrijgt. Zo ontstaat snel een fotorealistische weergave van een bestaand object.

Van machines, technische installaties of onderdelen tot complete gebouwen, constructies, bruggen en landschappen. 3D scanning is multidisciplinair inzetbaar, is ideaal voor het in kaart brengen van een bestaande situatie en vormt dé basis voor intelligent 3D CAD ontwerp. Zo hoeft u niet meer te beginnen met een leeg ontwerp, maar ontwerpt u direct in de bestaande omgeving en context. Dit bespaart u niet alleen veel tijd, maar u voorkomt faalkosten met een snelle en betaalbare methode.

Voorbeeld uit de praktijk

Vóór de verbouwing van het prachtige, authentieke postkantoor in Gent wilde de toekomstige huurder graag inzicht krijgen in de uiteindelijke situatie. Tekeningen van het postkantoor waren bijna niet voorhanden of flink verouderd. Wij hebben een 3d scan gemaakt van het pand en de omgeving en alle details inzichtelijk gemaakt in een mooi Revit model.

Dit model is verder uitgewerkt door ook materialen en kleuren toe te voegen. Vervolgens konden we dit virtuele model moeiteloos combineren met de huidige fysieke situatie. Dankzij deze Augmented Reality techniek kregen potentiële huurders een beter beeld van het te verwachten eindresultaat dan tot nu toe mogelijk was. Hiermee werd niet alleen de opdracht direct binnengehaald, de uitvoering verliep ook soepeler dan ooit.

faro-3d-scanning.jpg

Wij zorgen er voor dat u uw projecten sneller en beter realiseert

Wij zijn al meer dan 30 jaar continu bezig om onze oplossingen en diensten optimaal aan te laten sluiten op de nieuwste innovaties en ontwikkelingen in uw vakgebied. Onze experts kunnen u dan ook als geen ander helpen met 3D scanning, van scan tot model. Dat doen zij immers al jaren met succes bij toonaangevende organisaties. Met deze techniek zorgen wij er voor dat u uw projecten sneller en beter realiseert. 

Uitbesteden van scan tot model

Wij helpen u graag met het hele proces van scan tot BIM of CAD model, van producten en machines tot nauwkeurig inmeten van complete gebouwen. Bespaar tijd en kosten en voorkom fouten met zelf handmatig inmeten. Samen met onze gerenommeerde 3d scanning partners zorgen onze experts voor de 3D scan op locatie en verwerking van de puntenwolk tot prachtig 3D model.

Keuze scanningpartner

Keuze scanningpartner

We werken samen met verschillende 3D scanning partners. Samen kiezen we de beste partij voor uw project.

Scanning

Scanning

Op basis van technische randvoorwaarden zorgt de scanning partner voor migratie van scans naar puntenwolk.

Bewerking puntenwolk

Bewerking puntenwolk

We zorgen ervoor dat de puntenwolk is opgeschoond en bewerkt met Autodesk Recap.

3D modelleren

3D modelleren

Op basis van de puntenwolk maken we een volwaardig 3D model, geschikt voor bv. Inventor of Revit.

Oplevering

Oplevering

U krijgt van ons de originele scans, puntenwolk en het 3D model in Inventor of Revit.

3D Scanning Software

Wilt u zelf aan de slag met het uitwerken van puntenwolken tot model?

Met het toonaangevende ReCap van Autodesk zet u alle 3D scanning data moeiteloos om naar een betrouwbaar, opgeschoond 3D ReCap model. Dit model werkt vervolgens vlekkeloos samen met Autodesk Revit, Inventor of andere CAD software voor het verdere bewerken, simuleren en/of visualiseren, of om te combineren met andere modellen door bijvoorbeeld Navisworks. 

De beste tools voor uw 3D Scanning workflows

ReCap Pro

Autodesk ReCap is een krachtige reality capture tool waarmee u reality capture data, zoals puntenwolken kunt opschonen, structureren, visualiseren en delen op uw desktop of in de cloud.

 • Tijdwinst
 • Sluit aan op verschillende CAD platformen
Lees meer

Revit

Autodesk Revit is een ontwerp en documentatie platform, waarmee u uitgebreide en gedetailleerde ontwerpen maakt die geschikt zijn voor BIM.

 • Minimaliseer faalkosten
 • Beter samenwerken
Lees meer

Inventor

Dankzij Inventor weet u dat uw ontwerp zal werken in de praktijk en levert u sneller een kwalitatief beter product tegen lagere ontwikkelkosten.

 • Digital Prototyping
 • Tijdwinst
Lees meer

Navisworks

Met Autodesk Navisworks coördineert u uw BIM projecten. Beter en efficiënter dan ooit.

 • Beter samenwerken
 • Minimaliseer faalkosten
Lees meer

Architecture, Engineering & Construction Collection

Met de Architecture, Engineering & Construction Collection van Autodesk heeft u alle CAD en BIM tools in huis voor modellering, visualisatie en documentatie, in één kostenbesparende oplossing.

 • Minimaliseer faalkosten
 • Tijdwinst
Lees meer

Product Design & Manufacturing Collection

De Autodesk Product Design & Manufacturing Collection bevat de meest toonaangevende 2D en 3D ontwerp-, visualisatie- en simulatiesoftware voor werktuigbouwkundigen in de maakindustrie.

 • Tijdwinst & standaardisatie
 • Digital Prototyping
Lees meer

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie over 3D Scanning?

Stel een vraag Maak een afspraak

Gerelateerde downloads

Brochure

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?