Naar hoofdinhoud

Datamanagement

Kom tot nieuwe inzichten met datamanagement-oplossingen voor de overheid

De diversiteit aan data vraagt om een flexibele oplossing, waarmee u toekomstige ontwikkelingen, zoals Common Ground, kunt ondersteunen.

Lokale overheden creëren, bewaren, muteren en distribueren een enorme hoeveelheid data. Deze data wordt gegenereerd vanuit diverse werkgebieden met elk hun eigen werkprocessen. Om nieuwe ontwikkelingen in samenhang met andere gemeenten aan te sturen is er de landelijke referentiearchitectuur voor gemeenten GEMMA 2 (GEMeentelijke Model Architectuur).

GEMMA 2 zorgt ervoor dat gemeenten beschikken over generieke functionaliteiten. Uw gemeente beschikt namelijk over verschillende bronsystemen voor het beheer en de sturing van diverse data van processen, formulieren, documenten, zaken, webcontent, producten en diensten en meer.

Uw partner in datamanagement

Als softwareleverancier en kennispartner hebben wij alles in huis om uw datamanagement te optimaliseren.

software autodesk cadac

Datamanagement-software

Profiteer van de voordelen van onze geavanceerde software.

Bekijk software
training courses cadac nedgrahics

Datamanagement-trainingen

Breng uw kennisniveau naar een hoger niveau.

Bekijk trainingen
cadac experts

Datamanagement-experts

Profiteer van de kennis en ervaring van een expert.

Bekijk experts
cadac customised services

Datamanagement-diensten

Krijg ondersteuning op het gebied van datamanagement.

Bekijk diensten
datagedreven-common-ground-1280

Common Ground

Naast de Landelijke Voorzieningen en bronsystemen, gebaseerd op GEMMA 2 architectuur, bereidt Cadac Group haar klanten voor op de Common Ground. Binnen de Common Ground worden gegevens uitgewisseld via API’s. Dit vraagt enerzijds om een schaalbaar datawarehouse dat, aanvullend aan de Common Ground, uw beeld op informatie volledig maakt. Anderzijds worden de nieuwe API’s geïntegreerd in bestaande en nieuwe oplossingen voor de overheid.

Zo bent u voor, tijdens en na de transitie naar Common Ground volledig in uw informatievoorziening.

Wilt u meer weten over onze oplossingen?

Neem contact met ons op

De diversiteit aan data vraagt om een flexibele oplossing, waarmee u:

  • Alle data verwerft en transformeert

  • Gegevens naadloos integreert

  • Administratieve- en geogegevens analyseert

  • Eenvoudig rapportages maakt

  • Trends herkent

  • Privacy adequaat beschermt

nedmagazijn-distribueren-data-540

NedMagazijn als basis van uw datamanagement

Cadac biedt met NedMagazijn een centraal gegevensmagazijn (ook wel datawarehouse of DWH genoemd) dat u de mogelijkheid biedt om volledige grip uit te oefenen op het laden, beschikbaar stellen en distribueren van uw waardevolle gegevens.

Gegevens worden op verschillende manieren aangeboden aan het gegevensmagazijn. Daarom kent NedMagazijn een grote verscheidenheid aan formaten die geladen kunnen worden. Bovendien  ondersteunt de software het StUF-berichtenverkeer, waarmee informatie binnen het RSGB uitgewisseld wordt.

Daarnaast kunt u leunen op de kennis en expertise van Cadac om de data uit diverse bronsystemen in te laden met ondersteunende laadacties. Zo behoudt u het totaaloverzicht van basis-/RSGB-, kerngegevens en sectorale data en is de privacy goed beschermd.

Wilt u meer weten over deze moderne oplossing? 
Neem contact met ons op

datagedreven-energie-transitie-1280

Energietransitie

De (lokale) overheid staat voor de opgave om de komende jaren de transitie naar een duurzame energievoorziening te vertalen naar concreet energiebeleid met een bijbehorend programma.

Speel met de mogelijkheden en onderbouw met data. Door interne en externe bronnen te combineren in één omgeving kunt u in één oogopslag zien waar ruimtelijke mogelijkheden voor uw energietransitie liggen.

datagedreven-snippergroen-1280

Kosten snippergroen

Een andere casus rond datagedreven sturingen is die van het snippergroen. Hiermee worden stukjes grondgebied van de gemeente bedoeld, die in gebruik zijn genomen door inwoners of bedrijven. Door de onderlinge confrontatie van luchtfoto’s, de BGT en de kadastrale kaart uit te voeren kan men in kaart brengen hoeveel vierkante meters er oneigenlijk worden gebruikt. U kunt dan beslissen om met deze kennis over te gaan op verkoop, verhuur of handhaving.

Werkt onze aanpak ook voor u?

Wij zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld