Naar hoofdinhoud
daqs

Derden

DAQS Data Analytics

Vanaf €75,- p/m

Analyseer met één druk op de knop of uw Revit modellen voldoen aan ILS Ontwerp & Engineering standaarden, zodat u de kwaliteit van de informatie van uw Revit modellen kunt garanderen aan uw projectbetrokkenen. Deze analyse wordt gerealiseerd via uw Autodesk Docs omgeving (BIM 360 Docs), onderdeel van de Autodesk Construction Cloud.

Type licentie
p/m
Looptijd
Beste prijs
p/m
Beste prijs
p/m
Hulp bij installatie
€90,- eenmalig
€0,-

Productomschrijving en trial DAQS Data Analytics

Meestal wordt er door opdrachtgevers de eis gesteld dat modellen moeten voldoen aan de ILS Ontwerp & Engineering, maar ook zien bedrijven zelf steeds vaker het voordeel van deze standaard. In de praktijk kost het helaas veel werk en tijd om de modellen van de verschillende betrokken partijen op niveau te brengen. Dit leidt vervolgens tot afgekeurde modellen, het niet halen van deadlines of de inzet van extra medewerkers. De software van DAQS biedt hiervoor de oplossing.

Analyseer met één druk op de knop of uw Revit-modellen voldoen aan ILS Ontwerp & Engineering standaarden, zodat u de kwaliteit van de informatie van uw Revit modellen kunt garanderen aan uw projectbetrokkenen. Deze analyse wordt gerealiseerd via uw Autodesk Docs omgeving (BIM 360 Docs), onderdeel van de Autodesk Construction Cloud.

De ILS Ontwerp & Engineering is er om de informatiebehoefte voor de ontwerp- en engineeringsfase eenduidig en herkenbaar te communiceren. Hierin wordt vastgelegd welke informatie waar, door wie en wanneer in het proces aanwezig moet zijn.

De oplossing biedt modelleurs, projectmanagers en BIM managers inzage in hoever een Revit model voldoet aan ILS Ontwerp & Engineering. Dit wordt inzichtelijk gemaakt met een eenvoudig te lezen ‘dashboard’ die u leidt naar die onderdelen die nog aandacht nodig hebben.

Elk bouwproject begint met goede intenties, hoe gaan we samenwerken? Er worden standaarden gekozen, afspraken gemaakt en vastgelegd in een BIM-executie plan. Maar wanneer de modellen binnenkomen, hoe vergaat het dan met die afspraken? Worden de afspraken nagekomen? Wie controleert dit en wat gebeurt er als de kwaliteit niet goed is? De DAQS Data Analytics oplossing analyseert Revit-modellen en toont de resultaten op een eenvoudig te lezen dashboard. Dit dashboard is toegankelijk voor alleen de betrokkenen die u toegang geeft.

DAQS Data Analytics biedt modelleurs:

 • Assistentie bij het vaak tijdrovende en saaie werk van data controleren
 • Assistentie bij consistent maken van de data in de modellen
 • Persoonlijke inzichten voor kennis, ontwikkelingen en voortgang
 • De mogelijkheid om een model te analyseren terwijl er wordt verder gewerkt

DAQS Data Analytics biedt projectmanagers:

 • De mogelijkheid om controles uit te voeren op de bron data, voordat tijdrovende exports moeten worden gemaakt
 • De mogelijkheid om met projectbetrokkenen vooraf af te spreken welke gestandaardiseerde controles zullen worden uitgevoerd om verrassingen zoals kwaliteitsproblemen te voorkomen
 • Inzichten waar er moet worden bijgestuurd
 • Inzichten over wat is de kwaliteit van de data
 • De mogelijkheid om data gestuurde beslissingen te kunnen nemen
 • Inzichten waar kennis en kunde verder ontwikkeld kunnen worden

DAQS Data Analytics biedt organisaties:

 • Inzage in waar kosten kunnen worden bespaard en efficiency kan worden vergroot
 • Mogelijkheden om modelleer kosten te reduceren
 • Inzichten in het modelleerproces
 • Kwaliteitsoverzichten en procesvoortgang van eigen disciplines en derde partijen
 • Projectstatus en -voortgang
 • Inzichten in ontwikkeling van BIM capaciteiten van betrokken medewerkers
 • Inzichten in wie welke trainingsbehoefte heeft
 • Tijdbesparing t.o.v. semi handmatige IFC analyses

Altijd up to date met DAQS Subscription

De oplossing is leverbaar als User Subscription License (Abonnement, termijn gebonden licentie per gebruiker). Per abonnement zijn er DAQS Credits inbegrepen, die nodig zijn voor het uitvoeren van een analyse. De werkwijze van DAQS Credits is enigszins vergelijkbaar met bijvoorbeeld Autodesk Cloud Credits. U heeft DAQS nodig om scans van Revit modellen te kunnen uitvoeren.
Het DAQS Data Analytics abonnement is persoonsgebonden, de DAQS Credits behoren toe aan de organisatie en er geldt geen maximum van het aantal projecten. Voor het DAQS Subscription gelden de daarbij behorende DAQS voorwaarden.

Deskundig advies van ervaren consultants

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van DAQS Data Analytics voor uw bedrijf? Dagelijks zijn we bezig met het optimaliseren van BIM-processen. We kennen de uitdagingen van BIM als geen ander en voorzien u daarom van oplossingen die deze problemen efficiënt aanpakt. Onze consultants staan voor u klaar met deskundig advies en oplossingen.

Neem contact op

Trial

Wilt u deze krachtige oplossing zelf gratis beleven? Maak tijdelijk gratis gebruik van een producttrial via DAQS.io 

Trial aanvraag

Systeemeisen DAQS Data Analytics

 • Revit versies: 2018, 2019, 2020, 2021 & 2022
 • Integratie: Autodesk Docs (BIM 360 Docs), onderdeel van Autodesk Construction Cloud.
 • Elk Revit-bestand kan op deze ‘Common Data Environment (CDE)’ worden geplaatst.

Goed om te weten

Voor het onttrekken van de informatie voor de analyses, maakt DAQS Data Analytics gebruik van de Autodesk Forge omgeving. Autodesk Forge voert geen handelingen uit op ‘live’ modellen, waardoor uw gegevens dus ook ongewijzigd blijven tijdens de scans. De scans, welke nodig zijn voor de analyses, lezen alleen informatie uit uw modellen met behulp van Autodesk Forge. De DAQS Data Analytics medewerkers hebben geen toegang tot uw Revit modellen, u geeft via uw persoonlijke DAQS account toegang om data van uw Autodesk omgeving door Autodesk Forge te laten lezen. Die toegangsmethodiek volgt alle door Autodesk vereiste authenticatie methodes die internationale certificeringen voor data beveiligingen hebben.

 • Uw Revit modellen verlaten nooit de Autodesk Cloud omgeving;
 • DAQS.IO heeft geen toegang tot uw Revit modellen;
 • DAQS.IO slaat uw Revit modellen niet op haar systemen;
 • DAQS.IO maakt gebruikt van de door Autodesk voorgeschreven authenticatie methodes;
 • U betaalt voor de service en daarom worden uw gegevens nergens anders voor gebruikt of verkocht.

Bestel dit product

Media DAQS Data Analytics

Totaal €900,- Incl. Standaardkorting €0,- Voor de (excl. BTW)

Profiteer van de voordelen van Cadac Wallet. of u gratis aan bij Mijn Cadac.

Informatie over de Cadac Wallet

Digitale portemonnee voor al uw aankopen bij Cadac

Als klant van Cadac spaart u tegoed in uw Cadac Wallet bij elke aankoop van software, trainingen, experts en diensten. Met dit tegoed kunt u korting krijgen op uw volgende aankoop. Ook is het mogelijk om tegoed te kopen en dit op een later moment te gebruiken voor een bestelling via de website van Cadac.

U vindt uw gespaarde en aangekochte tegoed in uw persoonlijke Cadac Wallet onder Mijn Cadac. 

Sparen voor korting

U spaart automatisch bij iedere aankoop van Autodesk-software, Cadac-software, experts, diensten en trainingen op de website van Cadac. Bij het plaatsen van uw bestelling ziet u direct hoeveel euro u spaart in uw Cadac Wallet. De hoogte van het gespaarde tegoed hangt af van de hoogte van uw bestelling. Hoe meer u bestelt, hoe meer u spaart!

Prepaid

U kunt tegoed kopen voor uw Cadac Wallet en dit gebruiken voor toekomstige bestellingen, oftewel prepaid. Dit is bijvoorbeeld handig als u een vooraf gereserveerd budget heeft of als u vooraf support wilt inkopen. Onder Mijn Cadac kunt u te allen tijde tegoed kopen en uw saldo inzien. Dit tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. 

Betalen met uw Cadac Wallet

Het gespaarde tegoed in uw Cadac Wallet kunt u inzetten op Cadac-software, diensten, experts en trainingen. Gespaarde korting is een jaar geldig en dit wordt telkens met een jaar verlengd als u binnen dit jaar extra tegoed spaart of aankoopt.

Uw prepaid tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. Tijdens het afrekenen selecteert u eenvoudig uw Cadac Wallet om tegoed te verzilveren. Let op: alleen uw prepaid tegoed kunt u inzetten op Autodesk-software.

Kies een locatie

Europa

Wereld